Fem ting vi lærte af Napolis supercupsejr over Juventus


5. Hvis atmosfæren ved VM i 2022 bliver sådan...

Kampen blev spillet i Doha på et stadion med plads til 14.000, og der var ikke engang helt fyldt. Først og fremmest manglede vi dog fuldstændig den atmosfære, man normalt kan forvente til en fodboldkamp.

Publikummet fra Qatar overværede kampen i stilhed og tog af og til et par fotos, når en given spiller nærmede sig. Desuden blev enkelte individuelle aktioner belønnet med jubel. Er det mon det, vi kan vente os på tribunerne i fremtiden? Ja, vi tror faktisk også, at det bliver praksis i Europa...

4. Higuain vs. Tevez: hvilken kamp!

Det italienske fodboldforbund ville sælge Serie A i Qatar med denne supercupkamp i Doha, men det endte med først og fremmest at blive en reklame for det argentinske landshold.

Hvor langt kan Gerardo Martinos Argentina nå med Tevez og Higuain i angrebet med assistance fra Messi (og så har vi slet ikke snakket om Di Maria etc.)? Carlitos' første mål var en gave fra det napolitanske forsvar, men det andet i overtiden var en vaskeægte perle. Higuain lod ikke sin landsmand noget tilbage, og før han lavede udligningsmålet, der fremtvang forlænget spilletid, ramte han stolpen bag Buffon efter en genistreg.

I straffesparkskonkurrencen ramte Tevez træværket, mens Gonzalo scorede, men det er detaljer efter to pragtpræstationer.

3. Langsomt tempo som i ligaen

Vi har fået at vide, at tilhængerne (?) i Qatar er meget passionerede omkring Premier League, La Liga og Serie A, og mandag aften havde de nok foretrukket at overvære en kamp mellem Manchester United og Chelsea.

Spillets rytme var meget lavt, og i den ordinære spilletid var der ikke meget at juble over. Fodbold lever af følelser, og de kom heldigvis i hobetal i den forlængede spilletid og - især - i straffesparkskonkurrencen.

2. Juve så ud til at være i kontrol men...

Allegris mandskab kom straks på tavlen på grund af en tidlig julegave fra Napolis forsvar, og Juve så i store dele af kampen ud til at være i kontrol. Bianconeri udnyttede dog ikke sine chancer for at udbygge føringen, og så stak modstanderen snuden frem: To gange træværk og en misser af Callejon blev det til, inden Higuain fortjent udlignede.

Første halvleg af den forlængede spilletid stod der Juve på, og da Tevez scorede i begyndelsen af det sidste kvarter, så  det ud som om trofæet var på vej til Torino. Juventus-spillerne gik dog i stå igen, og Higuain var mand for det fortjente 2-2-mål.

1. Hvilken effekt får kampen på de to klubbers videre færd?

For Napoli var sejren (og endnu en pokal til skabet) utvivlsomt et stort selvtillidsboost. Kritikken af Benitez tog til efter det uafgjorte resultat på hjemmebane mod Empoli og nederlaget på San Siro mod Milan, så det siger sig selv, at denne sejr giver lidt ro på bagsmækken.

Skader nederlaget på nogen måder Juve? Spillerne virkede en smule mere nervøse end normalt (i forbindelse med udskiftningen af Pirlo og andre episoder var der diskussioner spillerne imellem), men Juve burde ikke desto mindre have kørt sejren hjem. I stedet betalte mestrene dyrt for den træthed, der også har været tydelig i de seneste ligakampe.

I Rom giver kampen måske en smule fornyet tro på, at det måske alligevel kan lade sig gøre...