Fra Alperne til Etna: Den Gamle Dame fik trukket bukserne af foran hele Europa


Så røg det sidste italienske hold ud af Champions League. Juventus viste over de to kvartfinaleopgør mod Bayern München, at man endnu ikke er klar til for alvor at true de mest potente mandskaber i Europa. Med sin efter europæisk målestok relativt atypiske 3-5-2-formation fik træner Antonio Conte imidlertid vist resten af kontinentet et Juve-mandskab, der skal blive spændende at følge allerede i næste sæson, hvor holdet igen stiller op i verdens hårdeste klubturnering via den førsteplads i Serie A, der kun er en formalitet.

Den Gamle Dames største mangler blev udstillet over for et Bayern-hold, der efter denne signaturs mening i øjeblikket fremstår som verdens stærkeste og mest effektive klubhold. Bianconeri kunne ikke matche tyskernes tempo, og fremme i angrebet var Vucinic den eneste, der i glimt viste et minimum af skarphed. Folk som Matri, Quagliarella og Giovinco har ikke den fornødne klasse, så det skal blive spændende at se, om det baskiske monster Fernando Llorente er det, Juve mangler for at kunne tage det sidste skridt op ad stigen i Europa.

Den samlede 4-0-sejr i Bayerns favør var ikke ét mål for stor, og at dømme ud fra Juventus-spillernes kommentarer efter de to kampe, så var der mere resignation end bitterhed at spore. Juventus er et rigtig godt hold, men noget verdensklassemandskab er der (endnu) ikke tale om, og det klare nederlag til et andet suverænt førerhold - og kommende mester - i en stor europæisk liga viste, at Serie A stadig er et godt stykke fra fordums styrke. Det bør dog ikke komme bag på nogen, der følger med i italiensk fodbold.

Nu kan Buffon, Pirlo & Co. så koncentrere sig om at cruise Scudetto'en hjem, mens pøblen slås om resterne. Ni point er der ned til Napoli på andenpladsen, og fire point bag ved syditalienerne følger så Juves traditionelle rivaler Milan på tredjepladsen - seks point foran Fiorentina.

Netop Milan og Fiorentina udkæmpede en drabelig kamp på Stadio Artemio Franchi i Firenze i søndags. 2-2 endte løjerne, efter at gæsterne fra Milano var gået til pause med en 2-0-føring og en mand i overtal efter Tomovic' røde kort. To straffesparksscoringer fra hjemmeholdets side i anden halvleg tog dog fusen på Rossoneri, der dermed mistede to point, hvilket i sidste ende kan komme til at koste sølvet og en direkte kvalifikation til Champions League.

Hvordan Milan kunne miste pusten på den måde i de sidste 25 minutter, er så det store spørgsmål. Måske skal svaret findes på milanesernes rejse til Firenze, der noget utraditionelt i disse tider foregik via de italienske jernbaner ombord på højhastighedstoget Frecciarossa ("den røde pil"). Her blev holdets store angrebsstjerne Mario Balotelli afsløret i som en anden uvorn skoledreng at have lukket sig inde på toilettet med en smøg. Ja, du læste rigtigt.

Om det var "togkontrollør" Adriano Galliani (Milans vicepræsident), der fangede Super Mario i at tage et hiv på lokummet, vides ikke, men sikkert er det, at Balo får en bøde af klubben, og at han i den efterfølgende kamp ragede et gult kort til sig, der gør, at han ryger (undskyld!) i karantæne - bl.a. i søndagens sølvdyst mod Napoli på San Siro.

Hvis Galliani spærrede øjnene op, da han fik nys om den toiletrygende angrebsstjerne, så var hans forbløffelse næppe meget mindre, da han i forbindelse med Fiorentinas røde kort i første halvleg blev konfronteret af et par frustrerede Viola-tilhængere på Franchis VIP-tribune, hvor udeholdets delegation som altid befinder sig. Angiveligt blev en vagt, der skulle passe på den karismatiske vicepræsident, ramt af en mønt i øjet, mens Galliani selv nøjedes med at udveksle eder og forbandelser med nogle af de omkringstående repræsentanter for hjemmeholdet, der senere har beklaget den halvbizarre episode.

Bizarre episoder var der også nok af forud for det notorisk højspændte Rom-derby, der for én gangs skyld blev spillet på en mandag aften. I området omkring Stadio Olimpico kom det til slagsmål mellem ultrà-fraktioner fra de to hold og politiet. Seks tilhængere blev stukket med knive i nogle af de optøjer, der desværre stadig er en del af italiensk topfodbold - ikke mindst i byer som Rom og Napoli.

Kampen inde på den gigantiske arena, hvor der af sikkerhedsårsager var massevis af tomme sæder mellem Curva Nord med Lazio-tilhængerne og resten af stadion, endte 1-1 og bød på den i derby-sammenhæng obligatoriske udvisning. Denne gang var det "udeholdets" Giuseppe Biava, der fik marchordre efter sin anden advarsel, men det var i høj grad en anden Lazio-spiller, der stjal overskrifterne. Hernanes scorede på formidabel vis til 1-0, brændte så et straffespark og begik siden det straffe, som Francesco Totti skulle bruge for at sætte det udlignende mål ind. Ja, der var ikke noget at sige til, hvis brasilianeren var lidt rundtosset til sidst.

Det er sjældent, at Derby della Capitale ender uafgjort, og det kunne da også være gået anderledes, hvis Romas Lamela ikke havde brændt en chance på størrelse med Colosseum. Umiddelbart er det Lazio, der kan være mest tilfreds med pointdelingen; ikke kun fordi holdet spillede med 10 mand i de sidste små 25 minutter, men også fordi at Biancocelesti dermed fortsat er tre point foran lokalrivalerne. Med syv point op til tredjepladsen og syv runder tilbage er Champions League-drømmen, der var så nærværende i efteråret, imidlertid blot et fjernt minde for Petkovic & Co.. Mandag aften kommer Juventus på besøg i Rom.

Før kampen mod Bayern skrabede selvsamme Juve med nød og næppe en 2-1-hjemmesejr i land mod bundproppen Pescara, der havde danske Per Krøldrup med i startopstillingen. Efter 77 målløse minutter bragte Vucinic (hvem andre?) Bianconeri foran på straffespark. Det er der sådan set ikke noget usædvanligt i, og det er næppe sidste gang, det sker på Juventus Stadium.

Mere sælsomt var det at se montenegrinerens fejring af målet. Han trak simpelthen bukserne af og svingede dem over sit hoved, mens stadion gik amok. Dommeren kunne ikke se det morsomme og stangede et gult kort ud til manden med de moderigtige herretrusser (se øverste billede). Det er dog ikke første gang, at Mirko har blottet sig efter en scoring. For tre år siden røg bukserne også af, da han havde scoret i en landskamp for Montenegro mod Schweiz. Mere ydmygende kan det næsten ikke blive for en målmand, der lige har lukket en scoring ind, vel?

Ydmygende endte det også med at blive for kriseramte Inter, der hjemme på San Siro formåede at formøble en 3-1-føring mod bundholdet Atalanta. Med 25 minutter tilbage besluttede bergamaskernes German Denis a.k.a. El Tanque sig for at træde i karakter, og med et vaskeægte hattrick vendte han kampen på en pastatallerken. 3-4 endte det, og Nerazzurris præsident, Massimo Moratti, kunne forstenet se til, da hjemmeholdets Ranocchia i overtiden brændte en chance, der - ja, den er god nok - næsten var større end Lamelas.

Ud over Lazio-Juventus byder den kommende runde som sagt også på sølvdysten mellem Milan og Napoli - en kamp, som denne blogskribent får fornøjelsen af at se live i Milanos fodboldkatedral. Milan må undvære Balotelli, der fik én spilledags karantæne for sit gule kort mod Fiorentina og to yderligere for efterfølgende at svine en dommerassistent til, mens Napoli kommer til Milano med en intakt trup. Napolitanerne har efter en kummerlig start på året, hvor det så ud, som om magien var væk, genfundet formen og har vundet tre kampe i træk. Med et forspring på fire point ned til Milan kan Cavani & Co. fint leve med uafgjort i den sene søndagskamp.

Vi slutter af med et mål fra weekendens runde, der blev scoret af en af denne blogs absolutte angrebsfavoritter, Antonio Di Natale; 35 år, ultrasympatisk og med en målnæse af guld. Siden 2004 har han iklædt Udineses hvid- og sortstribede trøje gjort livet surt for Serie A's forsvarsspillere, og hvis han havde været mere ambitiøs rent karrieremæssigt og mindre fokuseret på at være glad og tilfreds med familie og venner i Udine, så kunne den italienske landsholdsangriber sagtens have spillet for en større klub. Scoringen mod Chievo var bare én af mange perler fra Totòs sukkerfod.
 

Runde 32 i Serie A byder på følgende kampe: Pescara vs. Siena, Atalanta vs. Fiorentina (begge lørdag), Palermo vs. Bologna, Cagliari vs. Inter, Chievo vs. Catania, Genoa vs. Sampdoria, Parma vs. Udinese, Torino vs. Roma, Milan vs. Napoli (alle søndag) og Lazio vs. Juventus (mandag).
Du kan spille på alle rundens kampe ved at klikke her.


Emil Birkeland Klintorp er journalist og skribent med forkærlighed for italienske anliggender - herunder fodbold og Serie A. Ud over at være redaktør her på siden gæster han af og til Unibets SportsCast. Du kan også følge ham på Twitter ved at trykke HER.