Fra Alperne til Etna: Fejltrin med og uden konsekvenser


For en måned siden beskrev jeg på dette sted, hvordan det længe ventede knald udeblev, da Juventus og Roma ramlede sammen i toppen af Serie A; med fare for at slå tonen an i mol må man konstatere, at Giallorossi i den forgangne weekend endnu en gang gjorde sig skyldig i en omgang fodboldmæssig narrefisse - denne gang i form af Derby della Capitale, hovedstadsderbyet mod Lazio.

0-0 endte opgøret på Stadio Olimpico - den første nulløsning mellem de to store Rom-klubber i knap syv år og noget så usædvanligt som et derby uden røde kort. Det uafgjorte resultat kunne Lazio sådan set være bedst tjent med, da det betyder, at klubben fortsat er ubesejret i 2014, mens det på papiret stærkere Roma-hold mistede endnu et skridt i den mesterskabskamp, der mere og mere ligner en utopi.

Det ligner dermed fortsat lidt af en mirakelkur, Lazio-træner Edy Reja, der blev anset få dage inde i det nye år, er i gang med at bedrive. Den rutinerede træner har ikke mindst fået styr på defensiven, der kun har lukket tre mål ind i årets seks ligakampe. Selvom Biancocelesti efter det målløse derby ligger nede som nummer ni, er der grund til at tro, at de lyseblå romere hopper opad i tabellen de næste to uger, hvor nummer sjok, Catania, og nummer 19, Sassuolo, venter i Serie A.

Længere mod nord, nærmere bestemt i Romeo og Julies hjemby, Verona, endte det trods alt ikke med en tragedie for de forsvarende mestre, Juventus - snarere med et klodset fejltrin. Et fejltrin, der i kraft af det uafgjorte derbyresultat imidlertid ikke betød det fjerneste i den absolutte topstrid. Her har Bianconeri, efter at Hellas Verona kom tilbage fra 0-2 og udlignede til 2-2 i overtiden, fortsat ni point ned til romerne, der dog mangler at spille deres udsatte hjemmekamp mod Parma.

Conte & Co. bekymrer sig næppe om, hvad der i skrivende stund foregår bag Romas ryg i tabellen, for her excellerer henholdsvis Napoli (13 point fra førstepladsen) og Fiorentina (16 point fra førstepladsen) i at vise en ustabilitet, der ikke er hverken guld- eller sølvmedaljer værdig. Begge klubber vandt i weekenden, men sejren var for både Napolis og Fiorentinas vedkommende den blot tredje ud af seks mulige efter nytår. Pokalturneringen er en anden snak, men den vender vi tilbage til...

Rafa Benitez' til lejligheden gulklædte tropper viste dog god moral på hjemmebane mod Milan, hvis nye offensive midtbanespiller Adel Taarabt med lidt af en solopræstation havde bragt gæsterne foran efter syv minutter. Blot fire minutter senere var der udlignet, og helt efter spil og chancer endte Napoli med at tildele Clarence Seedorf det første liganederlag som cheftræner i Milan, hvor manglerne i truppen trods alt er for store til, at en decideret mirakelkur lader sig gøre.

Efter at det for to uger siden var brasilianske Hernanes, der brød ud i tårer i forbindelse med sit farvel i Lazio, var det denne weekend Milans Mario Balotelli, som vandede høns, efter at han var blevet skiftet ud på Stadio San Paolo og havde sat sig til rette på Rossoneris bænk med sin ellers fine nye frisure.

Hvad gråden skyldes, ved kun Super Mario, men vi ved, at den italienske landsholdsspiller fire dage forinden med dette Twitter-udbrud havde erklæret sig som faderen til en étårig pige ved navn Pia, som blev født af den uortodokse italienske landsholdsspillers (næsten) lige så uortodokse eks-kæreste Raffaella FicoMere tvivlsomt er det, at gråden bundede i det faktum, at Balotelli fortsat aldrig har vundet over Napoli.

Om brasilianske Ibson også måtte tørre øjnene, da han ankom til Italien som nyslået Bologna-spiller, melder historien intet om. Sikkert er det dog, at velkomstkomitéen fra den nye arbejdsgiver glimrede ved sit fravær, da den 30-årige tidligere Corinthians-midtbanemand satte fødderne på italiensk jordBolognas præsident, Albano Guaraldi, blev angiveligt så rasende over den pinlige smutter, at han øjeblikkeligt suspenderede de fire ansatte, han mente, var ansvarlige.

Ibson selv ser dog ikke ud til at lade sig gå på af de amatøragtige svinkeærinder i den nedrykningstruede traditionsklub. På billedet herunder ser vi den "glemte" brasilianer (nummer 20) i aktion i weekendens overraskende 2-1-sejr på udebane over en af sæsonens positive overraskelser, Torino. Det var Bolognas første sejr i 2014, og de tre vitale point betyder, at klubben fra Emilia-Romagna nu har fire point ned til nedrykningsstregen.

At et hold som Bologna skulle frem til årets sjette ligakamp, inden den første sejr kom i hus, er måske ikke så overraskende; mere overraskende er det, at Inter skulle bruge det samme antal forsøg. 1-0-sejren over oprykkeren og nedrykningskandidaten Sassuolo hjemme i Milano er vital for en kriseramt storklub, der desperat jagter en plads i Europa, og som i den kommende runde står over for et kompetent Fiorentina-mandskab.

Nerazzurri må dog fortsat fundere over, hvad der dog er sket med det hold, der scorede 37 mål i efteråret, men som blot har formået at score tre mål i seks kampe (et halvt mål per kamp) efter nytår. Japanske Nagatomo er i øvrigt den eneste offensive spiller, der er kommet på tavlen for Inter i 2014.

Søndag aften var det meget symptomatisk den argentinske stopper Samuel (billedet herunder), der reddede æren for milaneserne i en kamp, hvor nytilkomne Hernanes fik debut for hjemmeholdet. Hvorvidt den målfarlige brasilianske kreatør er løsningen på Inters store offensive problemer, har vi endnu til gode at se. 

Hvad vi også har til gode at se, er den italienske pokalfinale, der spilles den 3. maj på Olimpico i Rom, og som står mellem Fiorentina og Napoli. Romas tifosi havde forståeligt nok sat næsen op efter endnu en finale på eget græs, men Napoli ville det anderledes, efter at romerne ellers havde vundet den første semifinale 3-2.

Med tre mål på 28 minutter satte napolitanerne onsdag aften tingene på plads hjemme på San Paolo, og sammenholdt med den førnævnte 3-1-ligasejr over Milan i weekenden må man sige, at Benitez har fået den ønskede reaktion fra sine spillere efter det yderst pinlige 0-3-nenederlag til Atalanta i Bergamo.

En del af opmærksomheden var dog rettet mod den gæst, der pludselig indfandt sig ved siden af Napoli-præsident De Laurentiis. Da kameraerne efter Higuains scoring til 2-0 panorerede hen over de dyre rækker på det kolossale stadion, så man byens fortabte søn, Diego Armando Maradona, tage del i de vilde jubelscener.

Ni år var fløjet forbi siden den argentinske troldmands seneste besøg på San Paolo, og selvom legendens visit bunder i en verserende skattesag, så kan det måske være det, der skal til for at kaste en smule magi over et napolitansk forår, som gerne skulle fremtrylle en Champions League-plads og en pokaltitel.
 

Den kommende runde i Serie A: Milan - Bologna (fredag), Fiorentina - Inter (lørdag), Catania - Lazio, Atalanta - Parma, Cagliari - Livorno, Genoa - Udinese, Juventus - Chievo, Sassuolo - Napoli, Roma - Sampdoria (alle søndag) og Verona - Torino (søndag).
 

Klik her for at følge vores dækning af Serie A på Blog.unibet.com!

Klik her for at følge blogredaktør Emil Birkeland Klintorp på Twitter!