Fra Alperne til Etna: Målorgier og trekantsdrama


Mon ikke der er blevet udskrevet lidt ekstra nervemedicin på Fondazione Sacra Famiglia de seneste par dage, efter det kom frem, at Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi én gang om ugen det næste år skal udføre samfundstjeneste på plejehjemmet tæt på Milano?

Besøgene fra den skattefuskende 77-årige playboy kommer næppe til at gå stille af i medierne, og der er også en vis forventning om, at Il Cavaliere som det første på personalets morgenmøder vil foreslå nedsættelsen af et festudvalg - såfremt et sådan ikke allerede eksisterer på alderdomshjemmet. Under alle omstændigheder kan man da hævde, at Silvio har en vis erfaring i forhold til at arbejde med ældre mennesker i sin egenskab af Milan-ejer.

Dommen fra i mandags betyder, at Berlusconi slipper for husarrest, men at han skal være hjemme i sin villa senest klokken 23 hver aften. Til den tid er de ældre medborgere (dem på plejehjemmet - ikke dem på San Siro) nok også døset hen i en sød Campari-rus. Ja, og hvis det skulle mage sig således, at Milan spiller aftenkamp på eget græs, så har Silvios privatchauffør meget bekvemt en halv times tid fra slutfløjtet til at få fragtet den detroniserede ministerpræsident sikkert hjem.

Kærlighedsdramaer har der været utallige af i Berlusconis liv og embedsperiode, men det er ikke sikkert, at de kommer op på siden af det argentinske trekantsdrama, der har udspillet sig på de sociale medier og, som de kære netnørder siger, IRL (In Real Life) i området mellem Milano og Genova. Her har Sampdoria-angriberen Maxi Lopez' ekskone, den raffinerede og subtile argentinske model Wanda Nara, kastet sin kærlighed på Inters 21-årige argentinske bomber Mauro Icardi, som hun traf, da Icardi og den ni år ældre Lopez var holdkammerater i Sampdoria i sæsonen 2012/13.

Maxi og 27-årige Wanda, der har tre børn sammen, blev separeret sidste efterår, og hun forsvarer sig med, at hun først begyndte at date Icardi, da skilsmissen var en realitet, og at Maxi Lopez havde været hende utro adskillige gange. Så burde alt jo være fryd og gammen, hvis ikke det var for det faktum, at Wanda og Icardi er yderst flittige på det sociale medier Twitter, hvor de to opfører sig som forelskede teenagere og slynger om sig med hjerter, smiley'er ... og ikke mindst selfies.

For nyligt blev det for meget for den ellers tavse Maxi, der på italiensk tv opfordrede de to turtelduer til at lade være med at uploade billeder af hans tre sønner, der bor i Milano med deres mor og stedfar Mauro. Sidstnævnte svarede igen (på Twitter naturligvis) og spurgte blandt andet, om det monstro drejede sig om de tre drenge, som Maxi ikke havde set eller så meget som ringet til i over en uge. Kønnere kan man vel ikke sige, det blev, da Icardi postede et ømt billede af sig selv og en af sønnerne, der var ved at falde i søvn.

Nu ville skæbnen, at de to herrers klubber, Sampdoria og Inter, skulle mødes i weekenden, og at både Maxi og Icardi var udtaget til startopstillingerne. Dramaet blev intensiveret, da de to kamphaner stod ansigt til ansigt i forbindelse med den obligatoriske håndsrækning før opgøret, og Maxi nægtede så meget som at se på Inter-spilleren (billedet herover). Hjemmeholdets tifosi pustede til ilden ved at chikanere Icardi før og under kampen, hvor der blandt andet blev skreget "dræb ham!" fra tribunerne.

Kulminationen indtraf allerede inden for de første 20 minutter. Det kunne således ikke gå anderledes, end at Icardi blev første målscorer efter blot 13 minutters spil, hvorefter han fløj ud mod hjemmeholdets mest inkarnerede tilhængere, holdt højre hånd op til øret (på den venstre har han Wandas navn tatoveret) og fik en advarsel af dommeren. Fem minutter senere fik Samp tilkendt straffe, og hvem mon brændte? Ja, rigtig gættet: Maxi Lopez. Icardi scorede efterfølgende endnu et mål i Inters knusende 4-0-sejr, og dermed holder Nerazzurri fast i den femteplads, der giver adgang til Europa League-kvalifikationen, mens Blucerchiati og stakkels Maxi må ærgrer sig over livets ondskab på 12. pladsen.

Det var ikke kun Icardi og Inter, der bankede fire kasser ind i en yderst målrig Serie A-runde, som bød på et vanvittigt scoringsgennemsnit på 3,8 mål; Fiorentina scorede hele fem i 5-3-udebanesejren over Chievo (sæsonens første opgør endte 4-3 til florentinerne), Chievo lavede fire i 4-2-udesejren mod bundrivalerne Livorno (hattrick af Alberto Paloschi), og så kæmpede Napoli sig tilbage efter at være kommet bagud i hjemmekampen mod Lazio og vandt 4-2 - blandt andet takket være to fuldtræffere af Maxi og Icardis landsmand Gonzalo Higuain (billedet herunder).

Napolis sejr var blot én af mange favoritsejre i weekenden, hvor samtlige fem øverste klubber cementerede placeringerne i Serie A's top. Sidste uge nævnte vi, at medaljefordelingen på nuværende tidspunkt er noget nær en realitet, men det er bemærkelsesværdigt, at spændingen med fem runder tilbage er pillet ud af topkampen for de fire øverst placerede klubbers vedkommende (Juventus, Roma, Napoli og Fiorentina). Fra Inter på femtepladsen er der således fem point op til Fiorentina, der har ni point op til Napoli, der har 12 point op til Roma, der har otte point op til eneherskeren Juventus.

I bunden ligner Catania en mere eller mindre sikker nedrykker med otte point op til stregen, omkring hvilken en kvartet bestående af Sassuolo, Livorno, Bologna og Chievo inden for et manøvrerum på fem point danser en livsfarlig stoledans, der ender med, at to deltagere ryger på røven og må spille på andenklasse efter sommerferien. 

Sommerferie bliver der som bekendt ikke noget af for de bedste spillere i verden - ja, det skulle da lige være Juventus' topscorer, Carlos Tevez (18 sæsonmål). Den 30-årige angriber har nemlig endegyldigt - og til stor ærgrelse for mange fodboldtilhængere i hjemlandet - vinket farvel til det argentinske landshold. Til italienske medier fortæller han, at han sandsynligvis slet ikke får set Argentinas kampe, eftersom han allerede har planlagt en tur til Disney World med familien.

Spørgsmålet er, om Mauro Icardi kan overraske ved at snuppe Tevez' plads i Sabellas VM-trup, og om Maxi Lopez - i modsætning til Tevez - i så fald vil tænde for fjernsynet for at se sine landsmænd kæmpe med om titlen i Brasilien? 

34. spillerunde i Serie A: Milan - Livorno, Atalanta - Verona, Catania - Sampdoria, Chievo - Sassuolo, Genoa - Cagliari, Lazio - Torino, Parma - Inter, Udinese - Napoli, Juventus - Bologna og Fiorentina - Roma (alle lørdag).

Følg vores dækning af Serie A her på blog.unibet.com, hvor Luca Ferrato, Paolo Bandini og Emil Birkeland Klintorp løbende leverer analyser og spilforslag til den bedste italienske række!