Hvad er det dog der sker i Napoli?


Det burde være dem, der var "anti-Juve". Det burde være dem, der kunne genskabe spændingen i Serie A og give Bianconeri problemer indtil sidste runde. Det Napoli-hold, vi så søndag i Verona mod Chievo, ligner dog mere et slukket, desorienteret hold, der ikke længere kan finde motivationen.

Bentegodi har aldrig været et nemt sted at spille for napolitanerne, der har tabt tre af deres seneste fire kampe på banen, og Chievo vandt sikkert 2-0 i et opgør, hvor de gulblusede spillere også var Napoli overlegne i selve spillet. Med nederlaget i Verona har Mazzarris drenge fået syv point i de seneste seks kampe, hvor det er blevet til én sejr, fire uafgjorte samt ét nederlag. Det er ikke noget stort udbytte for et hold, der ville snakke med om mesterskabet, eller som i det mindste har ambitioner om at beholde andenpladsen, der vil resultere i en direkte kvalplads til Champions League. Når vi taler om den seneste tids resultater, så bør man også nævne den samlede 0-5-ydmygelse til Viktoria Plzen i Europa League.

I dag må de lyseblå syditalienere i højere grad end at kigge opad mod Juventus, der er foran med ni point og cruiser mod Lo Scudetto, se sig over skulderen - især mod Milan, der endnu ikke har tabt en kamp i år, hvor det er blevet til 24 point ud af 30 mulige. Det er dog ikke kun Rossoneri, der er på vej fremad, men også Montellas Fiorentina, der fik en meget vigtig 2-0-sejr hjemme mod Lazio søndag, og som nu ligger blot fem point efter Napoli. Og vi skal heller ikke glemme selvsamme Lazio under ledelse af Petkovic og Inter, der netop nu befinder sig i en krise, men som alligevel blot er seks point efter Napoli med ti kampe tilbage at spille. Alt er fortsat muligt.

På pressemødet efter nederlaget til Chievo skyndte Mazzarri sig at huske de fremmødte journalister på, at Napoli er en klub på vej frem, men også en klub der aldrig har snakket om mesterskabet. Det var dog anderledes optimistiske toner, man kunne høre efter udesejren over Parma den 27. januar (Cavanis seneste mål i Serie A) eller efter hjemmesejren over Catania, der fik Napoli til at nærme sig Juve. Det var toner, der passede bedre til et hold, der med storspillere som Cavani, Hamsik, Pandev, Inler for nu bare at nævne de mest berømte ikke bare kan stille sig tilfreds med at spille med om Europa League-pladser.

Nu hvor holdet er ude af Coppa Italia og Europa League, skal Mazzarri udelukkende koncentrere sig om at forsvare andenpladsen i tabellen. Napoli ligner et hold, der også er i fysiske problemer - ikke kun i søndags, men også i den uafgjorte hjemmekamp mod Sampdoria og i udekampen mod Udinese så spillerne mærkede ud. Næste weekends kamp på San Paolo mod Atalanta vil give os endnu en indikation i retning af, hvordan Napolis sundhedstilstand reelt er.


Klik her for at spille på Serie A hos Unibet.