Italiens fodboldfyrster: Fodboldrenæssancens afslutning kan være nær


Der er tegn på, at Renæssancen langsomt lakker mod enden i Fodbolditalien - fortrængt af globale spillere fra USA, Asien og den arabiske verden.

Hvor længe ”fyrsterne” i Milano, Torino, Udine og Napoli kan holde stand, afhænger af deres egen evne og vilje til fornyelse og fremtidige forretningsstrategier.

Da den oprindelige renæssance sluttede i 1500-tallet, skyldtes det, at Italien blev invaderet af franske, spanske og tyske hære, der naturligvis hærgede og plyndrede, hvor de kunne komme til det.


Klik her for at lytte til Unibet SportsCast om de italienske fodboldfyrster!


De daværende stormagter Frankrig og Spanien gik i flæsket på hinanden for at rage mest muligt af Italien til sig. Bystaterne kunne ikke modstå presset og kapitulerede én efter én.

Det hjalp heller ikke, at portugiseren Vasco da Gama fandt søvejen til Indien i 1498 og dermed skiftede den primære handelsrute mellem Asien og Europa fra Middelhavet og de italienske byer til Lissabon, Sevilla og London – byer der snart skulle overgå de italienske bystater i velstand.


Klik her for at læse forrige kapitel om den amerikanske drøms opfyldelse i Premier League!
 

Om fodboldfyrsternes fald er nært forestående, ved vi ikke endnu. Men med Erick Thohirs indtog i Inter, Thomas di Benedetto i Roma og Berlusconis akutte problemer i Milan er der meget, der tyder på, at renæssancefyrsternes tid i fodbolden får en ende.

Der vil således også være en grænse for, hvornår Pozzo’erne, Della Valle’erne og selv Agnelli’erne får et tilbud som de ikke kan afslå...

Herunder finder du samtlige afsnit af kapitlet om de moderne italienske fodboldfyrster, hvis tid måske/måske ikke er ved at rinde ud:
 

1. Moderne renæssancefyrster på retur
2. Moratti-klanen træder i baggrunden i familieklubben Inter
3. Della Valle-brødrene så potentialet i Firenzes fodboldruin
4. Filmmanden De Laurentiis agerer både skuespiller og instruktør i Napoli
5. Pozzos hellige treenighed
6. Berlusconi holder fast i hjerteklubben Milan
7. Andrea Agnelli regerer i skyggen af Calciopoli

Klik her for at læse blogredaktør Emil Birkeland Klintorps faste blog om italiensk fodbold, Fra Alperne til Etna!