Kampprogrammet for Serie A-sæsonen 2013/14: Sikke en start for mestrene Juve!


Tidligere på ugen blev kampprogrammet for den kommende Serie A-sæson præsenteret hos tv-kanalen Sky i Milano, og som traditionen byder det, afstedkom det kommentarer fra ledere og tifosi - fra den klassiske "før eller siden skal vi alligevel møde alle holdene" til brokkeri over skidt planlægning i forbindelse med eksempelvis pokalkampe. I det mindste var der ikke nogen, der denne gang kørte væk fra showet på en scooter mens vedkommende svinede beslutningstagerne til.

Det eneste, som alle er enige om, er, at mestrene Juventus får en svær start på sæsonen. Det virker næsten, som om det var planlagt: "Du er den stærkeste, og i transfervinduet har du lagt alle konkurrenterne bag dig, så nu må du æde dette kampprogram!". Sampdoria venter på udebane på første spilledag, mens Lazio runden efter skal til Torino, og Inter byder indenfor på San Siro i Runde 3. Det kan ikke ligefrem kaldes en blød start, og ind imellem står den også på landskampspause og en Champions League-kamp. Træner Conte er bevidst om det - han er typen, der blomstrer i modgang, og sportsdirektør Marotta udtalte efter offentliggørelsen af kampprogrammet: "Det er første gang i tre år, at vi får så svær en lodtrækning, men som mennesker i fodboldverdenen er vi bevidste om, at det er sådan noget, der kan ske". 

Milaneserne har ikke noget at brokke sig over, selvom Milan begynder sæsonen med en svær udekamp i Verona, samtidig med at playoffrunden i Champions League afvikles. Derefter har Rossoneri Cagliari hjemme og Torino ude, mens den store kamp mod Napoli venter i Runde 4 og derefter Bologna og Sampdoria. Milano-derbyet ligger lige op til jul. Milans næstkommanderende, Galliani, fortalte, at han ikke kunne genkalde sig, at derbyet har ligget dér tidligere, men vi kommer dog hurtigt i tanke om to uden at skulle ty til historiebøgerne: I 2007 hvor Inter vandt 2-1 takket være blandt andet et stort drop fra Dida på et skud fra Cambiasso og i 1987, da Riccardo Ferri skræmt fra vid og sans af en aggressiv Ruud Gullit kom til at lave selvmål og dermed give Milan 1-0-sejren.

Nerazzurri begynder kampagnen på hjemmebane mod Genoa, hvorefter turen går til Catania, inden Derby d'Italia mod Juve finder sted. Herefter står den på Sassuolo, Fiorentina, Cagliari og Roma. Mazzarri bør stå i spidsen for et hold, hvis identitet allerede er på plads på første spilledag, for der lurer rigeligt med potentielle faldgruber for den nye Inter-træner.

Der er i høj grad lagt op til en vaskeægte derbysæson. Det første interne byopgør finder sted allerede i tredje spillerunde, når Derby della Lanterna løber af stablen i Genoa. En uge senere er der højintenst Rom-derby mellem Roma og Lazio, mens den 29. september byder på Derby della Mole mellem Juventus og Torino. Verona (Chievo og Hellas) må vente til den 24. november, mens Milano som sagt kan glæde sig til et julederby.

Det nye Napoli under Benitez lægger ud på hjemmebane mod Bologna, før turen går til Verona, hvor Chievo venter (en notorisk ond ånd for syditalienerne). Herefter kommer Atalanta på besøg, og den 22. september venter Milan i Milano.

Fiorentina begynder hjemme i Firenze mod Catania, og den første store kamp venter i Runde 5 mod Inter. Lazio tager hul på sæsonen på eget græs mod Udinese, mens bysbørnene fra Roma skal en tur til Livorno.

Vi slutter af med en lille kuriøsitet omkring den nye dreng i klassen, Sassuolo: I første runde spiller oprykkeren ude mod Torino, som man ofte har mødt i Serie B), og derefter venter de to andre oprykkere, Livorno og Verona. Den første "rigtige" smag på Serie A får Sassuolo først den 22. september, når Inter kommer på besøg på Mapei Arena.
 

Klik her for at spille på Serie A hos Unibet