Kan Milan overhovedet bruge Kaká?


Der findes folk i Milano, der fortryder. Der findes folk i Milano, der blev stående neden for det vindue en kold og fugtig aften i januar 2009, da Kaká kiggede ud og hilste på sin trofaste skare, viftede med sin trøje og lovede evig kærlighed.


Den kærlighed stoppede i juni, da Kaká efter at have været en afgørende faktor i sejren i Firenze, der sikrede Milan en plads i Champions League, pakkede sine kufferter og satte kursen mod Madrid.


Men hvilken Kaká er det, vi har med at gøre i dag? Har Milan brug for sådan en spiller?


Diskussionen omkring navnet Kaká er igen blusset op i disse dage, efter at brasilianeren er vendt tilbage til Milano for at hilse på gamle venner som Robinho, Abate og Antonini. Straks blev der talt om, at Milan skulle være interesseret i spilleren, hvilket Galliani afviste, men siden er der blevet talt om, at der foregik et eller andet, og at Milan var ude med snøren.


Berlusconis ordvalg for et par dage siden var dog ganske klart: "Fra nu af køber vi kun spillere under 23 år". Det inkluderer "det rådne æble" Balotelli og den unge Riccardo Saponara, som Rossoneri allerede har sikret sig fra den kommende sæson, men hvordan passer navne som Kaká og Beckham ind i dette projekt? Sidstnævnte er nævnt som en anden mulig tilbagevenden til Milan, hvor Allegri imidlertid angiveligt har nedlagt veto.


Det er vanskeligt at forestille sig, at Kaká stadig er den samme spiller, der forlod Milan i 2009. De meldinger man får fra La Liga fortæller os i hvert fald, at det ikke er tilfældet. Er det alt sammen Mourinhos skyld?


Selvom brasilianeren fortsat hører under de gamle spanske skatteregler, hvilket betyder at det er ganske ufordelagtigt for Madrid at skille sig af med ham, og at det tilsvarende kan blive dyrt for Milan, så vil italienerne sandsynligvis give det et forsøg.


Man bliver dog nødt til at spekulere over, hvor Kaká skal passe ind på dette Milan-hold. Under Ancelotti spillede Rossoneri ofte i den berømte juletræsformation (4-3-2-1) med Kaká bag ved spydspidsen - Shevchenko eller Inzaghi. Ellers var der tale om en 4-3-1-2 med brasilianeren i rollen som trequartista eller den ene angriber.


Allegri spiller dog på en anden måde. I de seneste kampe lader det til, at han har lagt sig fast på 4-3-3, og i Genova sidste søndag benyttede han sig af en meget ung offensiv trio bestående af El Shaarawy, Bojan og Niang. Det er svært at forestille sig Kaká som en del af dette modul, eftersom han bør tage sit udgangspunkt fra en af fløjene, men derved risikerer at tage noget fra Faraones spil, der langt hen ad vejen handler om at flyve fremad med bolden for sine fødder.


Allegri har for et godt stykke tid siden besluttet sig for ikke at spille med en trequartista. Han har forsøgt sig med en atypisk spiller som Boateng i den rolle, men eksperimentet lader til at være mislykket. Han kunne forsøge igen, hvis han havde Kaká, men på den måde ville han skulle ændre på holdets balance, og Milan har allerede vist sig ude af balance, samtidig med at holdets forsvar ikke er af samme standard som det, brasilianeren forlod i 2009.


Hvis man ser positivt på tingene, så ville brasilianeren uden tvivl bringe en del entusiasme med sig og igen skabe tro på tingene i en gruppe af spillere, der i begyndelsen af sæsonen virkede deprimerede.


Pt. ved vi ikke, om forhandlingerne vil udmønte sig i noget konkret inden den 31. januar, men de teknisk-taktiske spørgsmål om, hvordan man eventuelt skulle bruge Kaká, bør klubben have i tankerne.