Made in Italy: Allegri og Milan - er det tredjeplads og farvel?


Forholdet mellem Allegri og ejeren Berlusconi holdes i øjeblikket på et minimum. Indtil for få uger siden sagde man, at Milan-træneren fra Livorno ville redde livet på bænken, hvis han erobrede en tredjeplads, men det bliver mere og mere usikkert i takt med, at skyggerne fra Donadoni, Inzaghi og Seedorf sniger sig ind på Allegri.

For Milans præsident er det blevet tid til udskiftning - Berlusconi ønsker at lufte ud. Han ønsker én, der kan revitalisere miljøet i klubben og kommer med ambitiøse projekter og målsætninger - én der også er stærkere til at håndtere medierne, end tilfældet er med Allegri.

Den tidligere Cagliari-træner blev præsenteret som den perfekte mand til rollen som træner i storklubben, og han har stadig mange beundrere både internt i klubben - først og fremmest vicepræsident Galliani - og blandt tilhængerne. På tribunen med de mest fanatiske tifosi havde man dedikeret et banner til Allegri søndag mod Catania.

Der er dog intet, der bliver besluttet før efter afslutningen på sæsonen, eftersom hele klubben nu er fokuseret på kampen om tredjepladsen, der giver en plads i Champions League-kvalen og muligheder for øget indtjening.

Alt tyder på, at alle spillerne står bag Allegri - fra Pazzinis "vi håber på, at træneren bliver hos hos lang tid" til El Shaarawys "for mig har han været som en anden far, og han har lært mig masser af ting" samt en marginalspiller som Amelias "al den udenomssnak om ham gør ikke andet end at destabilisere os". Hvis der er noget, Milan har brug for i øjeblikket, så er det ro.

Det resterende kampprogram er ikke umuligt for Milan; det byder på hjemmekampe mod Torino og Roma samt udekampe mod Pescara og Siena. Men som vi så søndag aften, så kan der gemme sig udfordringer rundt om hjørnet. Allegri har brug for alt og alle i de sidste kampe - ikke mindst i forsvaret, der skal genfinde stabiliteten, samt på midtbanen, som skal sørge for at give mere støtte i det offensive spil, hvilket også lykkes i øjeblikket med Montolivos og Flaminis mål. Derudover skal der præsteres af spillere, som indtil videre ikke har spillet meget - dvs. folk som Nocerino, Robinho, Bonera og Muntari, der ikke har givet de svar, som Allegri har ønsket. Først og fremmest får Allegri dog brug for Balotelli, der skal bevare sin skarphed foran mål og roen i sit spil (han virkede alt for nervøs og irriteret mod Catania), samt for flere mål fra El Shaarawy, der støtter den defensive fase af spillet godt, men som lader til helt at have mistet sin målnæse. Vennen og holdkammeraten Mario, der ser ud til at have skabt et godt venskab med El Shaarawy, ser utvivlsomt ud til at have taget noget fra topscorerens spil.

Det ligner en vanskelig, men ikke umulig mission for Allegri. Fiorentina er kun ét point bagud, og Firenze-klubben ser ikke ud til at ville slippe grebet med et kampprogram, der på mange måder minder om Rossoneris. I slutniningen af sæsonen gøres regnskabet op, og ledelsen vurderer Allegris arbejde. På det tidspunkt er det ikke op til Allegri selv, om han vil rejse sydpå mod Rom eller Napoli.


Klik her for at spille på Serie A hos Unibet