Made in Italy: Det lærte vi af 24. spillerunde i Serie A


Er kampen om Champions League-pladser lukket?

Mens Conte og Capello mundhugges, og debatten om hviledage raser, marcherer Juventus mod sit 30. (eller 32. alt efter hvilken trøje du har på) Scudetto. Sejren over Chievo understregede den overlegenhed i italiensk kontekst, som alle i forvejen var bevidst om.

I kølvandet på Juve vandt Roma ligeledes, og romerne er dermed fortsat ni point efter Conte & Co. (dog med kampen mod Parma i baghånden). Med den sikre 3-0-sejr over Sampdoria søndag aften har Giallorossi fortsat fire point ned til Napoli på tredjepladsen.

Efter onsdag at have kvalificeret sig til pokalfinalen vandt syditalienerne også i Reggio Emilia mod Sassuolo, og dermed er de lyseblå fra Napoli fortsat seks point foran nummer fire i tabellen, Fiorentina.

Og det er netop mellem nummer tre og fire, at afstanden øges. Viola tabte på eget græs til Inter og måtte dermed se Napoli forsvinde i horisonten. Det er værd at notere sig, at napolitanerne allerede har vundet i Firenze, og at Benitez & Co. dermed har hjemmebanefordel i den sidste indbyrdes kamp mellem de to klubber i denne sæson. Vil det lykkes Montellas tropper eller måske Inter at komme tilbage i kampen om en top-3-placering?
 

Der er liv i bunden af rækken

Cagliari 24

Bologna 21

Livorno 20

Catania 19

Chievo 18

Sassuolo 17

Vil I have spænding? Så tag et kig på bunden af tabellen. Intet hold er sat afgørende af, og Catania, der for blot et par uger siden så ud til at have givet op, er pludselig med igen efter søndagens hjemmesejr over Lazio.

Livorno vandt en meget vigtig direkte nedrykningsduel i Cagliari, mens Sassuolo er tilbage som nummer sjok i Serie A. Søndag bliver vi muligvis klogere efter kampen mellem Chievo og Catania, men kampen om at undgå at ryge ned i Serie B ser ud til at skulle fortsætte helt indtil det sidste.
 

Parma er flyvende og drømmer nu om Europa

12 kampe uden nederlag, en sjetteplads i tabellen og en kamp i hånden; hvis Parmas plan i år bare var at overleve i nogenlunde sikker stil, så er det nok på tide at ændre planerne.

Donadonis hold vandt i den forgangne weekend 4-0 i Bergamo mod Atalanta, der inden opgøret kun havde tabt til Fiorentina og Juventus på eget græs, og Parma er dermed med i kampen om en plads i Europa League efter sommerferien.

Med en sejr i mandagskampen vil Verona komme op på siden af Inter på femtepladsen, men både Hellas, Parma og Torino kan få noget at skulle have sagt i spillet om Europa, hvor outsiderne måske kan snuppe en Europa League-plads fra én af Milano-klubberne, der for blot anden gang i denne sæson begge vandt i runden.


Klik her for at læse optakt og spilforslag til mandagskampen Verona-Torino!