Made in Italy: Det lærte vi af 24. spillerunde i Serie A


Mens vi venter på mandagskampene Napoli-Sassuolo og Cagliari-Inter samt det udsatte derby mellem Sampdoria og Genoa tirsdag, kigger vi nærmere på, hvad der er sket i Serie A i weekenden.

Lazio-Palermo 2-1: Mauri og Candreva gør det muligt for Lazio at skimte Roma

Ok, pointene op til lokalrivalerne er fortsat mange, men Lazio kan godt tillade sig at kigge efter Napoli (to point over med en kamp i hånden) samt Roma, der ganske vist har otte point mere, men er i frit fald.

Lazio kom bagud mod Palermo efter et mål af Dybala, men romerne gav ikke op og kom tilbage takket være en scoring af anføreren og et missil fra Candreva, der efterfølgende var tæt på at blive skadet, da han ville juble sammen med tilhængerne (billedet herover). Lazio spiller godt, har god moral, og søndag manglede de lyseblå endda en vis Felipe Anderson...

Verona-Roma 1-1: Garcia, hvor er sejrene?

Vi har stillet os selv spørgsmålet i en del uger: Hvad er der blevet af det Roma-hold, der skulle kæmpe med Juve om guldet?

Søndag i Verona spillede romerne deres ottende uafgjorte i 11 kampe, og det ligner det endelige farvel til Scudetto-drømmene. Garcia har sagt, at det nu handler om at forsvare andenpladsen (Napoli kan minimere afstanden til tre point med en sejr mandag aften), og sportsdirektør Sabatini mener, at man ville gøre sig selv til grin, hvis man begyndte at snakke om mesterskabet. Inden jul var stemningen en noget anden i klubben.

For Garcia & Co. er returopgøret i Europa League i Rotterdam dermed blevet endnu vigtigere.

Milan-Cesena 2-0: Inzaghi ånder lettet op, men hvad med spillet?

Inzaghi besejrer nummer næstsidst, Cesena, og kan drage en lettelsens suk, men der var ikke meget, der var ændret i forhold til Rossoneris foregående kampe.

Bonaventura fungerede som trequartista, og Antonelli er kommet godt i gang på venstrebacken, men Milan har utrolig vanskeligt ved at skabe spillet, og en fyr som Menez ligner et fremmedelement på holdet. Nu og da eksploderer han og får publikum op af sæderne, men det er altid individuelle initiativer. Destro fik stort set ikke bolden.

Milan er stadig langt væk fra de europæiske pladser, og der skal en sejrsstime til for at vise, at patienten er ved at blive helbredt.

Empoli-Chievo 3-0: Toscanerne tager vigtig sejr i kampen om overlevelse

Big Mac a.k.a. Massimo Maccarone lavede to kasser (tre mål i tre kampe), og derudover var Rui, Tonelli og Valdifiori en fornøjelse at følge.

Sarri giver igen en fodboldlektion. Hans Empoli-spillere løber, underholder, scorer tre mål og tæsker Chievo i en nøglekamp i forhold til nedrykning. Kan et så velspillende hold rykke ned i Serie B? Ikke hvis du spørger os.

Parma-Udinese og Sampdoria-Genoa blev udsat

Parma-Udinese blev udsat på ubestemt tid på grund af den tragiske situation hos førstnævnte. Med en gæld på 197 millioner euro er der ikke længere råd til at betale for hverken el og gas eller stewards på stadion. Spillerne? De har ikke fået løn i umindelige tider. Borgmester Pizzarotti har blandet sig og forsøger at minimere skaderne for den konkurstruede klub, der i bedste fald kun skal starte forfra i Serie B. En ny præsident? Dem, der indtil nu har meldt sig under fanerne, har mest af alt lignet noget fra en komediefilm.

Sampdoria-Genoa blev derimod udsat til tirsdag på grund af de store regnmængder over Genova lørdag aften. Efterfølgende fik vi at vide, at der ikke var presenninger til at beskytte banen, og at både Samp og Genoa skylder penge til det firma, der administrere stadion. "Business as usual", som englænderne siger.

Og så spørger vi os selv, hvorfor udenlandske investorer ikke er tiltrukket af italiensk fodbold...

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Serie A!