Made in Italy: Det lærte vi af 33. spillerunde i Serie A


Roma bliver ved med at underholde os

Tabellen i 1976/77 endte med at se således ud: Juventus 51 point, Torino 50, Fiorentina 35. Dengang gav en sejr to point, og der var 16 klubber i Serie A, men det, de to Torino-klubber præsterede det år, var imponerende. Mandagen efter Trappatoni & Co.'s Scudetto-triumf skrev sportsavisen Tuttosport på forsiden: "Til Juventus Scudetto'en, til Torino et tak".

Den overskrift kan måske blive støvet af efter denne sæson, når Juventus sandsynligvis har erobret sit tredje mesterskab i træk, men hvor det også giver mening at sende et tak til Roma på vegne af alle, der elsker fodbold.

Lørdag vandt Roma endnu en gang i sikker stil over Atalanta, og selv uden Benatia, Pjanic, Florenzi og Destro spillede romerne en god gang underholdende fodbold.

Contes mandskab skal en tur til Udine mandag aften, og her skal favoritterne dumme sig, hvis Roma skal have et håb om guld i denne sæson. Under alle omstændigheder skal der lyde en tak for det spil, de har vist.

Kampen om Europa League-pladser er helt åben

Hvis mesterskabet allerede ser ud til at være gået til Juventus, og Champions League-pladserne tildelt Roma og Napoli, så har vi stadig en nedrykningskamp at føle spænding over (selvom Catania stort set har booket en billet til Serie B) samt en interessant dyst om pladserne i Europa League.

Én af pladserne lader Fiorentina til at have sat sig på, eftersom florentinerne har 10 point ned til Torino, der ligger som det første hold uden for Europa League-zonen, og med Napoli i Champions League-kvalifikationen får Viola under alle omstændigheder en plads i Europa League, da holdet er med i Coppa Italia-finalen.

Derudover er alt åbent. Inter har de bedste kort på hånden, efter at milaneserne søndag smadrede Sampdoria 4-0. Derefter følger Parma, der senest fik uafgjort i Bologna. Næste lørdag mødes netop Inter og Parma i et opgør, der måske vil give os en pejling på de europæiske pladser.

Der er desuden fortsat håb for trioen med 48 point (Torino, Milan og Lazio). Næste lørdag mødes Lazio og Torino på Olimpico i Rom, mens Milan tager imod Livorno.

Heller ikke Atalanta og Verona skal afskrives helt, selvom begge klubber tabte i weekenden, og lørdag tørner de to mandskaber sammen i Bergamo i et opgør, begge holds tifosi går ekstra meget op i.

Paloschis kasser kan redde Chievo

Tre kasser af Paloschi i Livorno betyder, at Chievo stort set har reddet livet i Serie A. Efter en sæson med store vanskeligheder har Verona-klubben i den 24-årige tidligere Milan-spiller fundet en vigtig nøglespiller, der ser ud til at have ført de blågule ud af mørket og op i lyset, hvor endnu en redning virker sandsynlig.

Paloschi bankede tre mål ind søndag i den direkte nedrykningsduel mod toscanerne, og tre forinden var han manden, der med to scoringer var med til at gøre det af med en anden bundrival i form af Bologna (3-0). I alt har han lavet 13 sæsonmål, hvoraf de fire er sat ind på straffe.

Lørdag på Bentegodi er Sassuolo gæst, og for Paloschi og Chievo kan det være det afgørende skridt, der endegyldigt sikrer klubben den overlevelse, der ligger i kortene.

Følg med i vores grundige dækning af Serie A på blog.unibet.com!