Made in Italy: Det lærte vi af 35. spillerunde i Serie A


Hvad hvis Balotelli misser derbyet?

Clarence Seedorf er en ensom mand. Det er i hvert fald det, man hører fra Milans træningsanlæg Milanello. Søndag udtalte træneren sig om situationen i klubben, og efterfølgende er der opstået en del polemik.

Milan røg i weekenden tilbage på 10. pladsen, og håbet om at kvalificere sig til Europa League er ved at fordufte.

Fredag aften mod Roma var Mario Balotelli igen en af de spillere, der skuffede mest, og efter at have været oppe at toppes med holdkammerater og dommeren brokkede han sig til Seedorf over den (rimelige) udskiftning, hvorefter han fortsatte mundhuggeriet med tv-eksperterne.

Der er ikke meget nyt at sige. Seedorf ved dog, at man i søndagens derby i høj grad spiller med den kommende sæson for øje, og der kan være ændringer på vej i start-11'eren. Indtil videre har han på grund af taktiske overvejelser stort set foretrukket Bonera og Constant (eller Emanuelson) frem for Abate og De Sciglio. Kan han finde på at bænke Balotelli, der ikke har betalt tilbage på den tillid, træneren har vist ham? Hvs det sker, vil Seedorf sende et klart budskab til holdet og til klubben, og han vil gøre det med rank ryg og uden frygt for kritik, ligesom det var tilfældet, dengang han selv spillede på San Siro og ofte forsøgte sig med de svære detaljer velvidende, at han på den måde blottede sig for tilhængernes kritik.

Verona, Parma og Torino er outsidere til pladserne i Europa

Inter ville have foretrukket at skyde den kommende sæson i gang i Champions League, men i stedet for bliver det Europa League. Milan havde også håbet på at spille med i den største af alle klubturneringer, men ikke engang Europa League bliver det til for Rossoneri. Lazio har mere eller mindre gang i den sæson, klubben havde regnet med, mens det er klubberne Verona, Torino og Parma, der overgår egne og andres forventninger.

Veroneserne lagde stærkt fra land som oprykkere, og efter at de blågule hurtigt lagde nedrykningsstregen bag sig, er Hellas med tre runder tilbage i den grad med i ræset om Europa-pladser. Luca Toni har allerede lavet 19 ligamål (søndag måtte han se sin scoring blive registreret som selvmål af målmand Frison), og veteranangriberen satser på at få en VM-billet af landstræner Prandelli.

Torino er vant til at gennemleve dramatiske øjeblikke på dette tidspunkt af sæsonen, men i år - ikke mindst takket være topscorer Immobiles 20 mål - kan klubben derimod drømme om at vende tilbage på den europæiske scene efter mange magre år.

Parma er inde i en skidt periode og tabte senest til Cagliari, men forinden var det blevet til 17 positive resultater i træk, og klubben er stadig med i kampen om europæiske pladser. Donadoni har været i stand til at revitalisere Cassano, der ligesom Toni vil modbevise kritikerne ved at blive udtaget til VM.

Catania og Livorno er på spanden

Catania tabte søndag til Verona, hvilket i teorien var lig med et farvel til Serie A. Sicilianerne skal hente fire point på tre kampe, hvilket objektivt set er voldsomt, og med Roma som den næste modstander på Massimino er der ikke meget håb for Pellegrinos mandskab.

Livorno har to point mere end Catania, men søndag mod Lazio blev det til det fjerde nederlag i træk, og præsident Spinelli har allerede givet udtryk for, at han er i gang med at forberede sig til en sæson i Serie B.

Så er nedrykningskampen mellem Chievo, der søndag tabte i overtiden mod Sampdoria, Sassuolo, der mandag skal bestige Mount Everest i form af Juventus, og Bologna, der både har problemer på banen og på de bonede gulve, straks mere åben.

Læs optakt og analyse forud for mandagskampen mellem Sassuolo og Juventus!