Made in Italy: Det lærte vi af 38. og sidste spillerunde i Serie A


Er Juventus stærkere end nogensinde?

For et par måneder siden blev jeg af vores venner på BBC spurgt, om dette Juventus-hold med Conte i spidsen er det bedste i klubbens historie.

Svaret lød, at hvis ikke det er det absolut bedste, så er det i hvert fald ét af de stærkeste i Bianconeris historie. Hvorfor? Grundlæggende findes svaret i tallene: 102 point i 38 kampe. Intet andet hold i Europa er nået derop. 33 vundne kampe, tre uafgjorte og to tabte (ros til Fiorentina og Napoli, der som de eneste var i stand til at besejre Juve i Serie A), 80 scorede mål, 23 indkasserede og en utrolig afstand på 17 point ned til Roma på andenpladsen, der med 85 point på sin vis har haft en exceptionel sæson.

Europæisk har Juve ikke gjort det store væsen af sig, men hvad ligaen angår, skal vi tilbage til 30'erne for at finde tre Scudetto'er i træk (fem titler på stribe fra 1930 til 1935).

Vi, der arbejder med odds og væddemål, ved, hvor vigtige tallene er, og tallene i den netop overståede sæson taler til fordel for Conte og hans trup.

Torinos forbandelse

Sidste uge snakkede vi om Bela Guttmann og den forbandelse, der ramte hans Benfica-hold i 1962, men kan vi vide os sikre på, om Torino ikke også er blevet offer for en forbandelse?

Il Toros sæson sluttede som så mange gange tidligere. Før sidste runde havde Torino et point mere end Parma og var dermed favorit til at spille sig i Europa League. De mørkerøde kom tilbage to gange mod Fiorentina, og i overtiden fik gæsterne tildelt et straffespark, der kunne betyde en tilbagevenden til Europa efter tyve år.

Hvordan gik det så? Det er næsten unødvendigt at sige, men Cerci fik pareret sit skud af Rosati og måtte efterfølgende trøstes af med- og modspillere (billedet herover). Er vi sikre på, at der ikke er tale om en forbandelse a la Guttmann?

Den sidste plads i Europa gik dermed til Parma, der vandt 2-0 over Livorno hjemme på Tardini. Milan derimod kommer ikke til at spille europæisk efter sommerferien, selvom det blev til en sejr i sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod Sassuolo.

Farvel til The Treble-banden

Efter afskeden med anfører Zanetti i sidste uge skulle Inter og klubbens tifosi søndag aften efter udebanenederlaget til Chievo sige farvel til tre andre helte fra den historiske sæson 2009/10, der for altid vil være mejslet ind i Nerazzurris historie.

Zanetti forlader banen, men bliver i klubben som ærespræsident - hans præcise rolle har vi stadig til gode at høre om - men søndag blev der sagt endeligt farvel til Esteban Cambiasso, Walter Samuel og Diego Milito (sidstnævnte var manden bag de to mål, der knækkede Bayern München i Champions League-finalen i Madrid i 2010).

Dermed sættes der punktum for en epoke og for et hold, der sluttede en cirkel, og som efter årevis i glemmebogen bragte Inter tilbage på den største scene.

Herfra begynder man forfra med Mazzarri på bænken (måske) og en håndfuld unge talenter, og i grunden var det vel også, hvad de fleste Inter-tifosi havde regnet med.

Italien har odds 26.00 på at vinde sommerens VM-slutrunde i Brasilien. Se alle vores odds her!