Made in Italy: No tengo dinero!


Righiera sang det allerede i begyndelsen af 80'erne: Når man ikke har penge, så kan man heller ikke skabe mirakler, men må i stedet gøre en dyd ud af nødvendigheden.

Torino-duoens hit minder os om situationen i de italienske klubber, og vinterens afgange på transfermarkedet er et klart eksempel. Selvom de store handler først finder sted i de sidste dage af vinduet, mens alle sportsjournalisterne annoncerer, at denne og denne handel sker lige om lidt, så er situationen låst og også ganske pinlig. Det lader ikke til, at der er nogle store stjerner, der banker på døren til Serie A for at spille i det, der engang var kendt som "il campionato più bello del mondo" (den smukkeste liga i verden).

Det er ikke fordi, at vi har været vidne til gigantiske transfers i udlandet, selvom Demba Ba og Sturridge allerede har gjort det godt for deres nye klubber, Chelsea og Liverpool, men i Italien har vi snakket om store indkøb i forbindelse med Juventus' køb af Peluso og Inters køb af Rocchi. Og Balotelli, Drogba, Llorente og Paulinho? I disse dage taler man om, at Kaká ville repræsentere en stor handel.

Vi taler dog om en spiller, der blev solgt af Milan tilbage i 2009 for et beløb af 500 millioner kroner, og som i dag kun er omkring 90 millioner kroner værd efter tre en halv sæson i Madrid, hvor han muligvis har set mere til den spanske hovedstads latinerkvarter end til plænen på Bernabeu. Hvis handlen skulle gå igennem - pt. lader parterne til at være et godt stykke fra hinanden - hvilken type spiller får vi så tilbage? Og er vi sikre på, at det er sådan en type spiller, Milan har brug for?

Juventus er altid på jagt efter den famøse topspiller, som vil kunne give holdet et kvalitetsløft, men personligt tror jeg, at den spiller bliver Gabbiadini, mens man venter på, at Llorente er helt fri af Athletic Bilbao til sommer. Også Inter er på udkig efter den store transfer, men klubben fik "kun" lige over 55 millioner kroner for Sneijder. Naturligvis sparer man meget ved ikke at skulle betale hollænderens fyrstelige hyre, men hvis ikke man sælger Alvarez eller Coutinho, så bliver det svært at banke på Corinthians' dør og spørge efter Paulinho. Er I sikre på, at I drømmer om Dzeko?

Nerazzurris eksempel er ret unikt: Moratti snupper Rocchi (35 år) fra Lazio og overvejer at låne Livaja (19) ud. I sommer har man ladet Destro (21) gå, mens man ydermere har lånt Longo (21) ud til Espanyol. Som Nanni Moretti sagde i en berømt film: "Ok, lad os blive ved med at gøre os selv ondt".