Made in Italy: Prøv at indhente hende nu!


Det kunne have været weekenden for Juventus' sammenbrud. I stedet smadrede Bianconeri Udinese takket være en mageløs Pogba, og samtidig øgede Den Gamle Dame afstanden med to point ned til de umiddelbare forfølgere.

Mens Lazio blev stoppet i lørdagskampen i Palermo, så var det i går Napolis tur til at forlade stadion i Firenze med blot ét point efter at have mødt Fiorentina, som efter tre nederlag i træk (inklusiv Coppa Italia) ikke længere kunne tillade sig at tabe. Mazzarris mænd gjorde ellers, hvad de kunne, og formåede at komme tilbage i første halvleg efter et drop af De Sanctis i målet takket være et smukt hovedstød af il capocannoniere, topscoreren, Cavani (17 mål) på en frisparksbold fra Hamsik. Napoli forsøgte at gå efter sejren i anden halvleg, men Fiorentina-keeperen, Neto, formåede på imponerende vis at standse Pandevs forsøg. For napolitanerne er pointet imidlertid til at leve med, eftersom Juve i Firenze spillede 0-0 og var i store problemer, mens den anden Scudetto-bejler, Lazio, tabte klart med 0-2. Forrige søndags udekamp i Parma lovede dog ikke godt for Juventus. Også her led førerholdet i ganske voldsom grad.

Roma og Inter delte i porten med en uafgjort (1-1), der leder frem mod onsdagens Coppa Italia-semifinale, og som ingen af holdene rigtig kan bruge til noget - hverken Roma, der nu er overhalet af Milan og ligger på syvendepladsen, eller Inter, der befinder sig på fjerdepladsen med fire point op til holdene på andenpladsen og hele ni point op til Juventus på førstepladsen. Hos Inter var et af lyspunkterne den unge Livaja, der ramte stolpen i første halvleg, og som konstant var en torn i øjet på den rødgule defensiv. Hos Roma, der mistede De Rossi på grund af en skade, var amerikanske Bradley god på midtbanen, mens den offensive trio lod en del tilbage at ønske. Totti spillede ok, men Lamela var viljeløs og upræcis, mens Osvaldo stort set var ikkeeksisterende.

Milan vendte efter den uafgjorte kamp mod Sampdoria tilbage som sejrsherre på San Siro mod Bologna. El Shaarawy fortsætter sin måltørke (fjerde målløse kamp i træk, men husk på, at vi har at gøre med en årgang 1992, der har scoret 14 sæsonmål allerede), mens Pazzini åbenbart har et særligt forhold til Bologna, som han scorede tre mål mod i efteråret, og som han denne gang blev dobbelt målscorer mod. Især det andet mål var smukt, og il Pazzo er nu oppe på 10 sæsonscoringer - halvdelen er som sagt scoret mod Bolo. Mexes' selvmål til sidst i kampen skabte kun en smule ængstelse hos Milans tifosi og understregede det faktum, at Milan mere end en angriber har brug for en central forsvarsspiller og en midtbanespiller, der formår at agere mur foran målet.

I den livsfarlige ende af tabellen gik det galt for de to Genova-hold. Værst så det ud for Genoa, der hjemme tabte til et velspillende Catania-hold, og som nu befinder sig på tredjesidstepladsen. Præsident Preziosi besluttede sig for at skifte træner, sendte Del Neri ud og bød endnu en gang velkommen til Ballarini, der allerede har været træner i Genoa og dermed er klar over, hvor varmt trænersædet er i klubben. Samp tabte til Siena efter i ugerne forinden at have vundet over Juventus i Torino og fået uafgjort hjemme mod Milan. Dermed kunne Torino stikke af fra bunden med sejren i Pescara.

Atalanta-Cagliari og Chievo-Parma endte begge 1-1, og her var det tydeligt, at det vigtigste for holdene var ikke at tabe.

På søndag er der grund til at holde øje med Cagliari-Palermo og Sampdoria-Pescara. På trods af disse dages snevejr i Italien så kan det meget vel blive rigtig hedt på banen i de kampe.