Roms to ansigter: Lazio og Roma tager fat på sæsonforberedelserne med vidt forskellige udtryk


Roma og Lazio er vendt tilbage til arbejdet, men Coppa Italia-finalen og afslutningen på sidste sæson har sat sig sine spor, og humøret hos de to klubbers fangrupper er vidt forskelligt.
 

Lazio præsenterer sin nye trøje, og festen fortsætter...

Tirsdag aften på Piazza San Silvestro præsenterede Lazio sin nye trøje for sæsonen 2013/14, og det var endnu en chance for de lyseblå tifosi til at fejre Coppa Italia-triumfen d. 26. maj, hvor Lazio besejrede Roma. Holdet indleder således sæsonforberedelserne med en entusiasme, som man skal en del sæsoner tilbage for at finde magen til.
 

En ny Lotito: Nu bruger præsidenten penge

En ny sæson og et nyt Lazio, men først og fremmest en ny Lotito, der ikke længere holder på pengene, men som har besluttet sig for at investere i stor stil i sommerens transfervindue. 150 millioner kroner er allerede brugt, og den 20-årige brasilianer Felipe Anderson er umiddelbart det største navn, der er blevet præsenteret for tilhængerne. Lotito og Tare i Lazios ledelse har dog ikke tænkt sig at stoppe og efter at have benægtet, at der skulle være forhandlinger i gang om et muligt Hernanes-salg til PSG, går Lazio nu efter Matri, Finnbogason (islænding fra Heerenven), spanske Michu (angriber i Swansea) og tyrkiske Yilmaz. Sidstnævnte rygte er dog kølet noget af den seneste tid.
 

Garcia skal puste liv i truppen og genantænde håbet hos Giallorossis tifosi

Humøret blandt hovedstadens gulrøde er ganske anderledes. Det banner, som tirsdag blev fremvist på træningsanlægget Trigoria, talte sit tydelige sprog: "26.05.2013. Vi glemmer ikke, I har tilsmudset Roma". Den nye franske træner, Rudi Garcia, starter således op ad bakke. Det har heller ikke hjulpet på stemningen, at telefonsamtaler mellem cheferne Sabatini og Fenucci er blevet offentliggjort i Gazzetta dello Sport. De afslører, at man reelt har taget afsked med Osvaldo, og at enten Marquinhos eller De Rossi også er på vej ud. Anfører Totti troppede dog op på træningsanlægget i god form og højt humør: "Jeg håber, at den nye træner med det samme bliver en del af Romas mentalitet", sagde han.
 

Romas tifosi er rasende og kan ikke tilgive Coppa Italia-nederlaget til Lazio

Tirsdag protesterede Romas tifosi højlydt, da spillerne ankom til træningsanlægget - dog på fredelig vis. De mest udsatte spillere var Pjanic og Castan, mens det kun var den nye træner Garcia, Totti og den nytilkomne Benatia, der blev skånet. Angrebene på ledelsen var hårde, og selvom Garcia gav udtryk for optimisme, så har han forstået, hvilket miljø han indleder sit arbejde i.


Klik her for at se Unibets odds for den kommende Serie A-sæson