Rundens kamp i Serie A: Optakt til Juventus vs. Napoli


Her var tre simple ord, der satte en streg under nogle af de værste tendenser i italiensk fodbold. "Non sbagliate l'arbitro", kommanderede forsiden af avisen Tuttosport torsdag morgen - "vælg ikke den forkerte dommer".

Det var en reference til lørdagens kamp mellem Juventus og Napoli. To dage før et af de største opgør i Serie A-kalenderen - et opgør mellem de forsvarende mestre og deres mest sandsynlige udfordrere - valgte en af nationens største sportsaviser ikke at fokusere på fodbolden, men i stedet på den hypotetiske mulighed for, at en endnu ikke udpeget dommer kunne have indflydelse på resultatet.

Tuttosport, hvis hovedkvarter ligger i Torino, og som bruger en stor del af sine redaktionelle ressourcer på Juve, har tendens til at fokusere på sensationen, men hvis dette var en ekstrem tilgang til kampen, så var journalisterne på avisen næppe de eneste, der talte om konspirationer. Hele ugen har det italienske fodboldforbund været tvunget til at forsvare sig selv mod anklager om, at man på den ene eller anden måde favoriserede det ene hold.

Det begyndte med med afsløringen af, at Juventus-træner Antonio Conte havde afleveret information om sine spilleres individuelle træningsprogrammer til landsholdet - en handling hvis mål var at fremme samarbejdet mellem klub og landshold, men som i stedet førte til anklager om favorisering. Disse anklager blev forstærket, da det kom frem, at Gigi Buffon måske ikke ville spille mod Danmark på grund af en skade i låret. Skeptikerne mente, at han ganske enkelt ville spare sig selv til weekendens kamp.

Buffon missede ikke kun kampen mod Danmark - Napolis Morgan De Sanctis erstattede ham - men i skrivende stund betragtes han som yderst tvivlsom til kampen lørdag aften. Der var endda snak om torsdag, at han havde forværret sin skade, da han blev testet frem mod tirsdagens landskamp i Milano.

Der har hele tiden været lagt op til et hidsigt opgør, ikke kun på grund af dets potentielle betydning i tabellen - begge hold har 19 point efter syv kampe - men på grund af begivenhederne i SuperCup'en før den regulære sæson. Efter at have tabt i forlænget spilletid nægtede Napolis spillere at dukke op til præmieoverrækkelsen i protest mod dommerens præstation. Klubejer Aurelio De Laurentiis erklærede efterfølgende sit hold som de moralske vindere, gav hver enkelt spiller en bonus og truede med aldrig mere at deltage i opgøret.

Det er dog en skam, at så stor en del af opmærksomheden op til kampen skal omhandle omstændigheder uden for banen, for ud fra et rent fodboldmæssigt standpunkt er der tale om et fascinerende opgør. Napoli er trods alt stadig det eneste hold, der har slået Juventus, siden Conte overtog styringen med Bianconeri sidste sommer. Napoli vandt i sidste sæsons finale i Coppa Italia over Den Gamle Dame.

Det er en kamp mellem de to bedste forsvar i ligaen. Juventus har sluppet fire mål ind i sæsonen, mens tallet er imponerende tre mål for Napoli. Interessant nok er ingen af målene blevet scoret mod holdene, når de har spillet på udebane. Inden denne sæson har Walter Mazzarris udebanestatistik mod de store hold dog været dårlig.

Ingen af holdenes forberedelse har været perfekt. Juventus er ikke kun bekymret over Buffon, men også Mirko Vucinic, der vendte tilbage fra Montenegros 1-0-sejr i Ukraine med feber. Napolis stjerneangriber og topscorer, Edinson Cavani, missede en flyafgang på en kompliceret hjemrejse fra international opgave med Uruguay, og han har derfor ikke haft tid til at deltage i den fulde træning med Napoli frem mod lørdagens kamp.

Fra en spillemæssig synsvinkel lader det til at blive en kompliceret kamp at sætte sine penge på. Værdien ligger hos Napoli; med tanke på holdets solide defensiv og det potentielle fravær af Vucinic frister udebane-clean sheet til odds 5.25. På målscorerfronten er det værd at overveje Marek Hamsik, der allerede har scoret fem karrieremål mod Juventus. Men hvis du spørger mig, hvem jeg personligt tror, vinder kampen, så peger pilen på grund af hjemmebanefordelen i marginal grad på Juventus.

Resultattip: Juventus 1-0 Napoli (8.25)