Serie A: Efter Scudetto'en går Conte nu efter pointrekorden


Juventus forbereder festen. Søndag er uafgjort nok mod Palermo, og så kan Bianconeri fejre deres 29. Scudetto - det andet i træk i Conte-æraen.

Det er dog ikke nok for Juve-træneren, der har erklæret, at han vil presse sine spillere helt indtil det sidste minut på den sidste spilledag i Serie A. Ud over mesterskabet er der også en klubrekord at slå: De 91 point som Juve opnåede under Fabio Capello i sæsonen 2005/06.

Den sæson blev dog afsluttet med Calciopoli, hvorefter mesterskabet blev givet til Inter, men på banen lykkedes det et hold, der kunne mønstre spillere som Buffon, Del Piero, Vieira, Ibrahimovic og Trezeguet for nu bare at nævne nogle af stjernerne, at samle førnævnte antal point, der skaffede Juve førstepladsen foran Milan på sidste spilledag.

Fra dengang i sæsonen 2004/05, hvor der igen kom 20 hold i Serie A, tilhører pointrekorden Inter i sæsonen 2006/07, hvor Nerazzurri samlede 97 point i 38 runder, hvor kun 17 point blev tabt. En monstrøs bedrift, der dog blev begået i en særlig sæson, hvor Juventus var i Serie B, og hvor Milan sammen med Lazio og Fiorentina var blevet tildelt en pointstraf fra begyndelsen af sæsonen.

For selvsamme Inter i 2009/10 (da holdet vandt tre titler) og Milan sæsonen efter var 82 point nok til at tage titlen, mens Contes første sæson sidste år blev vundet med 84 point.

Det er en svær, men ikke umulig opgave for Juventus i år. Det, der tæller, er motivationen, men vi kender Conte godt nok til at vide, at han ikke engang finder sig i at tabe venskabskampe, og at han vil kræve det maksimale engagement indtil det sidste. Programmet ser fint ud for Juve, der kun skal møde et enkelt hold, der har et klart mål at spille for.

Det drejer sig netop om Palermo, søndagens modstander, men det er ikke sandsynligt, at Juventus taber foran eget publikum på det, der skal være en festdag. Efter den kommende runde venter mere stille og rolige kampe mod Atalanta i Bergamo, Cagliari på hjemmebane og Sampdoria ude på den sidste spilledag.

Et par af Juventus-spillerne virker dog udmattede og trætte i øjeblikket. Nøglespillere som Marchisio, Pirlo og Vucinic har spillet under niveau i de seneste par kampe, men det er på dette tidspunkt i sæsonen, hvor Conte ikke tøver med at rotere og give plads til spillere som Matri, Quagliarella, Giovinco, Giaccherini, De Ceglie og andre, der ønsker at sætte aftryk på dette yderst fortjente Scudetto.