Serie A: Fem ting vi lærte af Milan-Inter (1-1)


5. Det var et middelmådigt derby med to (i øjeblikket) middelmådige hold

Il derby della Madunina endte uden vinder, og det var ok. Ingen af de to hold havde fortjent at vinde. Efter Menez' fremragende mål svarede Obi igen med sit meget præcise langskud, der tog fusen på en chanceløs Diego Lopez. El Shaarawy ramte overliggeren på en åben chance, og Icardi fulgte trop ved på imponerende vis at afslutte på træværket. Icardi var ellers en af de dårligste på banen og brændte en friløber i første halvleg.

Det ramponerede Milan-forsvar klarede sig bedre end forventet, men angrebet, hvor Torres endnu en gang fyldte meget lidt, så man næsten intet til. Inter kom længere frem på banen end under Mazzarri, men ofte var Nerazzurris kontraangreb for langsomme, og Mancinis offensiv var ligesom modstanderens ikke meget bevendt.

4. Menez laver et fantastisk mål 35 år efter ... Beccalossi

Se videoen herover og sæt El Shaarawy ind i stedet for Pasinato og Menez ind i stedet for Beccalossi. Der er da visse ligheder, er der ikke?

3. Mancinis Inter kom længere frem, men der venter stadig meget arbejde

Mancini havde ladet os forstå, at han agtede at stille op i en 4-3-1-2-formation, men i stedet valgte han 4-3-3 med Kovacic i rollen som trequartista med frihed til særligt at søge mod venstre.

Hvis Mancios intention var at give Rami, der spillede i en uvant rolle, problemer, så lykkedes han ikke med sin plan, eftersom den unge kroat sjældent var i fokus, og Rami klarede sig rigtig flot som højre back.

Palacio og Icardi arbejdede hårdt for holdet, men de to kom stort set ikke til skudchancer. Kuzmanovic var god, og han forsøgte ofte at vende spillet. Guarin klarede sig også godt og bidrog fint til Inters spil.

2. Milan gik som så ofte før ned i tempo

Efter de to første runder i sæsonen og målorgierne mod Lazio og Parma (otte mål scoret, men fem indkasseret) satsede Milan i de efterfølgende kampe på at stå dybt og satse på kontraangreb.

Efter føringsmålet fik Rossoneri et boost, men i anden halvleg trak hjemmeholdet sig tilbage på banen og gav indtrykket af at ville forsvare føringen hjem. Som det også skete i hjemmekampen mod Fiorentina udlignede modstanderen (bortset fra ligheden mellem Menez' og Beccalossis mål havde Ilicics og Obis scoringer også en del til fælles). El Shaarawy brændte en stor chance for at bringe Milan tilbage i kampen, men i sidste ende var de fleste Milan-angreb uden hoved og hale.

1. Hvad skal det ende med for milaneserne?

Milan ligger nu nummer syv i tabellen à point med Udinese (18 point), mens Inter er nummer ni med 17 point. Det er sandt, at Napolis (og Genoas, hvis holdet vinder mandag aften mod Palermo) tredjeplads kun er få point væk, men er det virkelig det, milaneserne kan tillade sig at sigte efter?

Ud fra det, vi så i søndagens derby, så gør de to klubber klogest i at sætte næsen op efter en plads i Europa League, men bortset fra Juventus og Roma skiftes forfølgerne til at dumme sig: Napoli lod Cagliari komme tilbage tre gange, Fiorentina slog Verona, men halser fortsat efter Milan og Inter, Genova-klubberne er flyvende (men hvor lang tid kan vingerne bære?), og Lazio har tabt to kampe i træk. Vi foretrækker med andre ord at vente til efter sæsonens andet Milano-derby med at svare på spørgsmålet...

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Serie A!