Serie A: Hvor langt kan dette Juve-hold nå?


I kalenderåret 2012 har Antonio Contes Juventus skrabet ikke færre end 94 point sammen. Det er ikke tidligere sket, at hold har fået så mange point på et år i en liga med 20 hold.

Forspringet til de umiddelbare forfølgere, Milan og Napoli, er på hele 21 point. De to rivaler har således "kun" været i stand til at få 73 point i det forgangne år.

Juve har, hvis man medregner pokalturneringen og Champions League, spillet 52 kampe, hvor det er blevet til 35 sejre. De blot tre nederlag er kommet i sidste sæsons Coppa Italia-finale mod Napoli (0-2 i Rom) samt i denne sæsons kampe mod milaneserne, hvor Inter som det første og hidtil eneste hold har været i stand til at erobre Juventus Stadium med en 1-3-sejr, mens et revitaliseret Milan-hold efter en horribel sæsonstart vandt 1-0 på San Siro takket være et straffespark fra Robinho.

Bianconeri er også nummer ét på listen over de mest scorende hold (80 mål i alt) og på listen over de hold, der har indkasseret færrest scoringer (20) i hele 2012.

Man talte om, at Juve i denne sæson kunne have lidt under engagementet i både Serie A og Champions League, efter at Bianconeri i de seneste to sæsoner ikke har været at finde i Europa. Men ved juletid må man bare konstatere, at Den Gamle Dame fra Torino fortsat er nummer ét i tabellen med 44 point - otte ned til Lazio på andenpladsen og ni ned til Inter og Napoli, der pt. er på en delt tredjeplads.

Juventus har ikke ladet sig gå på af strabadserne, og i Champions League avancerede man via førstepladsen i en gruppe, der blandt andet kostede de forsvarende mestre, Chelsea, livet i turneringen. The Blues fik tæsk 0-3 i Torino i en kamp, som hjemmeholdet dominerede fra start til slut. Juve snuppede takket være en sejr i den sidste kamp på udebane mod de frygtede ukrainere fra Donetsk førstepladsen i gruppen, der som bekendt også talte danske FC Nordsjælland.

Lodtrækningen til ottendedelsfinalerne bød på Celtic, hvilket åbner interessante perspektiver for Juventus, der med et stort set allerede afgjort mesterskab kan kaste al fysisk og mental energi i opgaverne i verdens stærkeste klubturnering.

Det har ikke engang virket, som om fraværet af Conte på bænken i første del af Serie A-sæsonen har været det store problem for Juventus. Den syditalienske træner blev efter calcioscomesse-skandalen, der mellem sommeren 2011 og 2012 involverede adskillige spillere og trænere, diskvalificeret i 10 måneder, men fik efterfølgende i oktober sin straf sat ned til fire måneder. Derfor var det Massimo Carrera og Angelo Alessio, der satte sig til rette på trænerbænken i begyndelsen af sæsonen, men det forhold har ikke ændret noget for Juve, der i aggressiv og resultatsulten stil fortsatte med at spille sit spil i Italien og i Europa.

Conte vendte den 9. december tilbage til bænken i udebanesejren i Palermo (1-0 på mål af Lichsteiner). I perioden hvor han ikke har kunnet være til stede på sidelinjen, har Conte imidlertid fortsat trænet og motiveret spillerne på træningsanlægget i Vinovo og har udviklet sine taktiske ideer baseret på en aggressiv 3-5-2-formation, hvor midtbanespillerne altid er klar til at generobre tabte bolde på midten af modstanderens banehalvdel, og hvor Pirlo er den centrale nøglespiller, der er trænerens forlængede arm på banen.

Dette Juve-hold ser med andre ord ud til at have det hele. Man har allerede fået flere point end det Juventus-hold, der blev trænet af Fabio Capello mellem 2004 og 2006, og dengang kunne Englands tidligere landstræner sætte sin lid til stjernespillere som Cannavaro, Ibrahimovic, Vieri m.fl.

På nutidens Juventus-hold er der imidlertid ikke mange spillere, der er vant til at vinde - med Buffon og Pirlo som undtagelserne - og for mange af dem var Scudetto'en, der blev vundet for næsen af Milan i sidste sæson, det første store trofæ i karrieren.

Det eneste, der måske mangler på Juventus-holdet anno 2012/13, er en ægte klasseangriber - stjernespilleren som man snakkede så meget om i sommer. Det er en spiller, der ikke er og aldrig kunne være Nicklas Bendtner, som i øvrigt nu er ude i mindst to måneder. Det kunne derimod have været Robin Van Persie, der er ved at gøre Manchester United til engelske mestre.

Juventus har brug for en spiller af denne kaliber for at kunne kaldes komplet. Det kunne også være spillere som Fernando Llorente eller måske Didier Drogba, hvis ikke de går ind og skubber til den delikate balance, der er skabt internt i spillertruppen.

Carlo Ancelotti har for nylig sagt følgende til La Gazzetta dello Sport: "Dette Juventus er utrolig stærkt, og Conte er en træner, der aldrig giver op, og som altid sætter sine spillere under pres, fordi han forlanger det maksimale af dem. Bortset fra Barcelona kan jeg i øjeblikket ikke få øje på hold, der er stærkere end Juventus".