Serie A: Lazio kommer tilbage på sporet mod Torino


Lørdag


Catania 2.00 Uafgjort 3.30 Udinese 3.75

Valget af den argentinske kardinal Jorge Mario Bergoglio som pave blev modtaget fint i Catania. Ikke nok med at det sicilianske hold kan prale af at have 10 argentinske spillere i førsteholdstruppen (du bliver næppe overrasket over, at det er rekord i rækken), tre af dem (Pablo Barrientos, Gonzalo Bergessio og Alejandro Gómez) spillede tidligere for San Lorenzo - klubben som paven selv holder med.

Vil begivenhederne i Vatikanet vise sig at varsle bedre tider for Catania, der jagter en plads i Europa, men som har tabt to runder i træk til henholdsvis Inter og Juventus? Måske, men selv uden guddommelig indgriben er holdet stærkt nok på hjemmebane, og Etnas stolte sønner bør vinde.


Bologna 5.50 Uafgjort 3.55 Juventus 1.65

Med sejre over Inter, Fiorentina og Cagliari i de seneste tre kampe har Bologna alle mulige gode grunde til at føle sig godt tilpas i øjeblikket. Selvom der først på ugen var tvivl om holdets topscorer, Alberto Gilardinos fysiske tilstand, ser han ud til at kunne spille, og hans hold er helt sikkert i stand til at give Juventus, der ikke imponerede hjemme mod Catania i sidste weekend, en tricky aften. Jeg satser dog på over 2.5 mål til odds 1.85. Det sats er blevet belønnet i fem af Bolognas seneste seks hjemmekampe.


Søndag


Siena 2.35 Uafgjort 3.10 Cagliari 3.10

For første gang i lang tid kan Siena skimte lys i horisonten takket være sejren over bundrivalerne Palermo. Nu er det kun to point, der skiller holdet fra Genoa på 17. pladsen. For at fortsætte i den rigtige retning skal toscanerne imidlertid besejre et cagliari-hold, der kun har tabt én gang i år. Med fare for at lyde som en plade, der er gået i hak, vil jeg igen satse på Sienas Innocent Emeghara som målscorer. Hans mål mod Palermo var hans femte af slagsen i seks startoptrædener for Robur, og han giver odds 2.65 på at finde nettet igen søndag mod sarderne.


Milan 1.25 Uafgjort 5.75 Palermo 11.00

Da Barcelona eliminerede Milan fra Champions League for et år siden, fulgte Rossoneri nederlaget op med et 1-2-nederlag i deres næste ligakamp - på hjemmebane mod Fiorentina. Efter at have ført Serie A blev Milan overhalet af Juventus og kom aldrig tilbage i en sæson, hvor milaneserne sluttede fire point efter Bianconeri.

I denne sæson jagter Milan en plads i Champions League - ikke mesterskabet. Men ligesom sidste år er der ikke plads til fejl. Heldigvis for hjemmeholdet er weekendens modstander mere overkommelig, end tilfældet var med Fiorentina. Palermo ligger delt nummer sjok i tabellen og har ikke vundet på fremmed græs denne sæson. Overvej at satse på Milan med handicap -1 til odds 1.72.


Fiorentina 1.40 Uafgjort 4.30 Genoa 8.00

Genoa har ikke været i stand til at score i sine seneste fire kampe mod Fiorentina på Stadio Artemio Franchi, og der er al mulig grund til at tro, at det igen bliver tilfældet i denne omgang. Viola har den næstbedste hjemmebanestatistik i rækken, mens Genoa blot har scoret ni gange i 14 udekampe. Clean sheet til hjemmeholdet giver det ganske gode odds 1.95.


Napoli 1.50 Uafgjort 4.00 Atalanta 7.00

Alt er ikke vel i Napoli. Edinson Cavani har ikke scoret i otte kampe, men mens alle dvæler ved den statistik, er der ikke blevet levnet meget opmærksomhed på den måltørke, som uruguayanerens angrebsmakkere oplever. Lorenzo Insigne har ikke scoret siden 13. januar, mens Goran Pandev ikke har scoret i månedsvis. Så selvom Napoli bør komme tilbage på sporet mod et Atalanta-hold, der ligger nummer 14 i rækken, så er det svært for alvor at tro på napolitanerne. Uafgjort til odds 4.00 er nok et forsøg værd.


Pescara 2.85 Uafgjort 3.25 Chievo 2.45

Christian Bucchis flotte start på livet som Pescara-boss varede 34 minutter. Det var så lang tid, det tog hans hold at tage og derefter afgive føringen sidste uge mod Atalanta, der vandt 2-1. Pescara skal snart begynde at vise større robusthed, hvis holdet skal undgå nedrykning. Pt. ligger de med point efter Genoa på 17. pladsen. Chievo var imidlertid heller ikke ligefrem flyvende op til sidste weekends hjemmesejr over Napoli, og holdet fra Verona har den tredjedårligste udebanestatistik i Serie A. Jeg er fristet af at spille på hjemmesejr til 2.85.


Sampdoria 2.40 Uafgjort 3.20 Inter 2.95

Inter var tæt på at lykkes med et af de største comeback i historien torsdag, da Esteban Cambiasso lige nøjagtig skød forbi den fjerneste stolpe i det 92. minut af Europa League-kampen mod Tottenham. I stedet gik kampen på San Siro i overtid og endte med stillingen 4-1 til Inter, men 4-4 samlet, hvilket betød, at englænderne gik videre med flest scorede udebanemål. Selvom præstationen bør give anledning til fornyet selvtillid for Inter, så vil Tottenham-kampen nok snarere i første omgang resultere i træthed før kampen mod Samp. Jeg satser på hjemmesejren.


Roma 1.55 Uafgjort 3.90 Parma 6.00

Der bliver ikke plads i Romas ledelse til Adnan Al Qaddumi - sheiken hvis økonomiske formåen viste sig at være mindre end først antaget. Adnan Al Qaddumis manglende evne til at føre bevis for sine finanser tvang klubben til at trække stikket i forhold til salg af aktier, hvilket efterlod Romas amerikanske ejere på status quo, hvad angår jagten på nye investeringer.

Holdet har dog præsteret ganske fint de seneste uger, hvor det er blevet til 10 point i fire kampe. Parma var i store problemer forud for sidste weekends 4-1-ydmygelse af Torino, og traditionsklubben har kun undgået nederlag én gang i sine seneste 12 møder med Roma på Stadio Olimpico. Giallorossi har målscoren 17-6, hvis man ser på første halveg i sæsonens hjemmekampe, så sats på, at de fører ved pausen og ved dommerens slutfløjt til odds 2.45.


Torino 2.40 Uafgjort 3.15 Lazio 3.00

Den forgangne uge skulle vise sig at blive endnu en triumfmarch gennem Europa for Lazio, men håbet om at slutte i top-3 hjemme i Serie A er ved at forsvinde. Biancocelesti har kun vundet én gang i deres seneste otte ligakampe, og holdet har kun scoret tre gange i de seneste fem. På et tidspunkt i sæsonen ville den statistik have givet anledning til hovedbrud mod et Torino-forsvar, der var blandt landets bedste, men de mørkerødes defensiv har lavet fejl på fejl på det seneste. Det er en mavefornemmelse snarere end et kalkuleret bud, men jeg tror, at dette kan blive kampen, hvor Lazio kommer tilbage på vindersporet. Udesejr.

Klik her for at spille på weekendens kampe i Serie A.