Serie A: Napoli og Cagliari spiller "venskabskamp" i skyggen af pokalfinalevold


Det skulle have været en fest på San Paolo tirsdag aften, men i stedet bliver det en kamp med anspændt stemning og forudsete demonstrationer, efter det der skete i pokalfinalen lørdag på Olimpico i Rom, hvor der var store uroligheder mellem tifosi og politi, og hvor en tilhænger blev skudt. Napoli organiserer ikke nogen særlig fejring af pokaltitlen, men trofæet vil trods alt blive fremvist for tilhængerne.

På banen er der ikke meget at spille om, da begge hold allerede har indfriet sæsonens ambitioner. Benitez sparer Higuain, der var i aktion i pokalfinalen, men som måtte gå fra banen med store smerter i knæet i opgøret mod Inter for to uger siden. Dermed bliver der plads til Zapata i angrebet, og bag sig får han Callejon, Pandev og Mertens. Også Inler spares, og han erstattes af Dzemaili.

Cagliari er ubesejret i tre kampe, men i denne sæson har øboerne kun vundet én udekamp (for to uger siden mod Genoa), mens otte er endt uafgjort, og otte er tabt. Træner Pulga må undvære en hel del skadede spillere - heriblandt Pinilla og Ekdal - og i angrebet sætter han sin lid til Ibarbo, der får støtte af Sau, Ibraimi og Eriksson.

Napoli er ubesejret i 25 af sine seneste 27 ligahjemmekampe, og i 10 af de seneste 12 ligakampe, som Benitez' mandskab har spillet, er der scoret under 2.5 mål. De lyseblå har både vist højt topniveau og lavt bundniveau i denne sæson, og med tanke på præget af venskabskamp er der grund til at overveje X'et til odds 4.60. Vi satser også på, at begge hold kommer på tavlen til odds 1.72.