Serie A: Napoli træder frem som førsteudfordrerDet kunne måske være gået anderledes - og så alligevel ikke. Lazios tyske målræv Miroslav Klose sætter af og pander en hjørnesparksbold i kassen bag Napolis iltre målmand Morgan De Sanctis. Troede man først. Det viser sig imidlertid tydeligt på de efterfølgende gengivelser, at Lazio-angriberen har taget hånden til hjælp. Napolis spillere er rasende på dommeren og ikke mindst på Klose. Tyskeren viser dog fair play - noget der ellers ikke var fremherskende i en til tider ondskabsfuld kamp - og indrømmer sin brøde. Stadig 0-0.

Derfra så hjemmeholdet sig ikke tilbage. Med tempo og aggressivitet i spillet presser syditalienerne romerne tilbage på banen, og efter 18 minutter får holdets uruguayanske angriber Edinson Cavani hjælp fra en Lazio-forsvarer, der retter hans skud af og snyder Biancocelestis målmand, Federico Marchetti. Allerede 12 minutter senere slår Napolis Tarzan-lookalike til igen, da han udnytter slendrianen i hovedstadsholdets forsvar. 2-0.

"El Matador" skulle senere fuldbyrde sit hattrick og endda tillade sig at brænde et straffespark på ægte Elkjær-manér, da han sparkede bolden op i den kulsorte syditalienske aftenhimmel. Med andre ord: Kampen kunne være endt 4-0, 5-0 eller sågar 6-0. Lazio knækkede sammen - især defensivt - efter Cavanis første mål. Scener som dem, der udspillede sig i det romerske forsvar, skal nok kunne holde træner Vladimir Petkovic oppe om natten de kommende døgn.

Den bosniske træner havde ellers inden kampen sagt, at Lazio var det stærkeste hold i Serie A, og at man langt fra er afhængig af Klose. Kampen onsdag aften på San Paolo viste noget andet. Først og fremmest blev det bekræftet, at sidste sæsons nummer fire, Lazio, er til at ryste på udebane (sidste sæson tabte man ni ud af 19 udekampe), og at defensiven halter gevaldigt. Det er altså næppe Rom, Juventus skal rette et bekymret blik mod. De gæve folk fra Torino bør snarere finde kikkerten frem og tage et kig på det, der foregår i en stor, beskidt havneby længere mod syd.

Her er Napoli anført af den dygtige træner Walter Mazzari trådt ud af fortidens skygger og ligner efter sidste års Champions League-debut det eneste hold, der vil være i stand til at true Juventus over en hel sæson. Den italienske presse har ledt med lys og lygte efter det såkaldte "Anti-Juve" - dvs. det hold, der er i stand til at bryde Juventus' dominans i italiensk fodbold. Nu ser det ud til at være fundet.

Bemærkelsesværdig er det, at Napoli med gårsdagens 3-0-sejr ikke bare ligger à point med Den Gamle Dame i toppen af Serie A, men også har den præcis samme målscore som Torino-klubben (11-2) efter fem runder. Juventus viste med en disciplineret, men på mange måder middelmådig indsats i Firenze tirsdag aften, at holdet kan stækkes.

Der er en række faktorer, der taler for, at Napoli igen kan være med i mesterskabskampen. Ud over Cavani, der både scorer mål på samlebånd og tager del i det defensive arbejde, har klubben i San Paolo en hjemmebane, der er decideret frygtindgydende. Tre sejre ud af tre mulige er det blevet til på eget græs i denne sæson. Bag ved Cavani huserer slovakken Marek Hamsik, der ligeledes spillede en stor kamp onsdag aften. Hans spil er pt. ligeså stort anlagt som hans frisure - men væsentligt rarere at se på.

Læg dertil en solid defensiv og tilgangen af stortalentet Lorenzo Insigne, der er kommet tilbage til sin barndomsklub efter kæmpe succes i Foggia og senest Pescara, som han var med til at spille op i Serie A sidste sæson. Offensivspilleren, der blot måler 163 centimeter, er lynhurtig, pasningsstærk, teknisk uovertruffen og målfarlig. Han bliver en vigtig brik i Napolis fortsatte succes i toppen af Serie A.

20. oktober står Juventus og Napoli over for hinanden i Torino. Den kamp vil blive begge klubbers største udfordring i sæsonen hidtil, og måske vil topkampen på Juventus Stadium, når man ser tilbage ved sæsonens afslutning, have været afgørende for placeringen af det italienske mesterskab.

Weekendens runde i Serie A:
Parma-Milan, Juventus-Roma (begge lørdag), Udinese-Genoa, Atalanta-Torino, Bologna-Catania, Cagliari-Pescara, Lazio-Siena, Palermo-Chievo, Sampdoria-Napoli, Inter-Fiorentina (alle søndag).