Serie A-optakt: Juventus bliver på tronen i Italien


Hvem bliver mester?

Seks dage før den nye Serie A-sæson har der nok været et par Juventus-tilhængere, der begyndte at blive nervøse. Klubben havde taget hul på sommeren på den bedste manér, man kunne forestille sig, da man hentede Carlos Tevez for den latterligt lave sum af 67 millioner kroner plus bonusser. Fernando Llorente havde allerede valgt at tage til Torino på en fri transfer. Det efterlod plads i budgettet til endnu et klogt indkøb, og valget faldt på den unge italienske midterforsvarer Angelo Ogbonna fra Torino.

På banen forløb tingene dog ikke helt så problemfrit. Da Juventus gik ind til Supercoppa'en mod Lazio søndag, havde holdet kun vundet to af sine seks sommertestkampe. Den ene var mod et mandskab fra den sjettebedste række i Italien, og den anden var mod Sassuolo, der netop er rykket op i Serie A for første gang i klubbens historie, og som først blev besejret efter straffesparkskonkurrence.

Men opvisningskampe skal aldrig forveksles med den ægte vare. Mestrene mindede os alle om deres kvaliteter ved at smadre Lazio 4-0 i Supercoppa'en. Juventus er i forvejen det bedste hold i landet, og med Tevez i front fremstår Bianconeri blot endnu mere dynamiske.

Det er svært at se, hvilken en af rivalerne, der er parat til at tage udfordringen op. Milan (odds 5.00 som mester) vandt flere point end noget andet hold i anden halvdel af den forgangne sæson, men har kun købt beskedent ind i løbet af sommeren og ser fortsat lidt tynde ud i forsvaret. Napoli (6.00) sluttede som nummer to i 2012/13, men vil fremstå som et helt andet hold uden Edinson Cavani og med Rafael Benitez' ankomst.

Fiorentina (10.00) vil blive fascinerende at følge efter endnu en travl sommer på transfermarkedet. Viola var meget tæt på at kvalificere sig til Champions League i sidste sæson, og på trods af salget af Stevan Jovetic til Manchester City forventes Firenze-klubben at være blevet endnu stærkere med nye ansigter som Mario Gómez, Josip Ilicic, Joaquin, Massimo Ambrosini og en frisk Giuseppe Rossi.

Det er dog vanskeligt at forestille sig, at de annullerer gabet på 17 point til Juventus. Antonio Contes mandskab ligner fortsat det åbenlyse bud på en Scudetto-vinder til odds 1.65.
 

Kapløbet om en plads i top-3

Kampen om Champions League-pladser kan derimod blive yderst interessant. Ud over Milan (1.40), Napoli (1.60) og Fiorentina (2.50) bør man også smide Roma (4.00) ind blandt kandidaterne. Giallorossi underpræsterede i den forgangne sæson, men skal arbejde under en ny træner, Rudi Garcia, og er fortsat indehavere af en meget talentfuld trup. Kevin Strootman, der blev hentet for 123 millioner plus bonusser i PSV, kan vise sig at blive sommerens bedste indkøb.

Inter (3.00) kan realistisk set også godt komme i betragtning til en top-3-plads, men med så mange huller at lukke ser Nerazzurris odds for lavt ud. Naboerne Milan er markedets mest sikre bud (bortset fra Juventus naturligvis). Derefter bliver billedet noget mere uskarpt.
 

Topscorer


Sidste sæsons Capocannoniere, Cavani, har skiftet Napoli ud med Paris, og nummer to på listen, Antonio Di Natale, fylder 36 i oktober. De to bombere scorede henholdsvis 29 og 23 mål. Ingen andre evnede at lave flere end 16 kasser.

Her er altså også tale om en meget åben dyst. De nye navne Mario Gómez og Gonzalo Higuaín er udnævnt som den næststørste og tredjestørste favorit til at ende som topscorer med henholdsvis odds 5.50 og 6.50. Der er dog ingen garanti for, at de hver især vil ramme plet med det samme. Klichéerne om defensiv italiensk fodbold er ofte overdrevne, men mange udenlandske angribere har måttet sande, at Serie A er et svært sted at finde vejen til nettet.

Mario Balotelli er med andre ord en forståelig favorit med odds 4.00. I 13 ligakampe for Milan i sidste sæson scorede han 12 mål, og som holdets straffesparksskytte får han mulighed for at score mange flere.

Hvis du er på jagt efter en dark horse, kan Lorenzo Insigne imidlertid være et sats værd til odds 60.00. Han scorede beskedne fem mål i 37 kampe for Napoli i sidste sæson, men begyndte halvdelen af disse kampe på bænken. Selv når han startede inde, blev han typisk placeret på fløjen med en betragtelig bunke defensive forpligtelser af Walter Mazzarri.

Tidlige indikatorer peger i retning af, at Insigne får en mere prominent rolle under Benitez, og den lille, hurtige fyr har funklet i testkampene. Et drømmeskud for Italien mod Argentina i det, der kun var hans anden landskamp, gav os alle et praj om den 22-åriges potentiale.
 

Talenter på vej frem

Insignes navn hører til i denne kategori, men det gør mange andres også. Den 22-årige Udinese-angriber Luis Muriel missede en stor del af den forgangne sæson på grund af en skade, men udgjorde et frygtindgydende makkerpar med Di Natale, når han var frisk. Milans Mbaye Niang viste før sommerferien, at han har hurtigheden, styrken og timingen til at blive et stort hit på dette niveau - hvis han bare lige forbedrer sine afslutninger.

Angriberne Mauro Icardi og Ishak Belfodil gjorde det så godt i henholdsvis Sampdoria og Parma i sidste sæson, at Inter følte sig fristet af at hente begge spillere hjem i løbet af sommeren. Endnu mere fascinerende kan udviklingen af holdets 19-årige talent Mateo Kovacic, der spillede 13 kampe for Nerazzurri sidste sæson, dog vise sig at blive.

Kovacic er en dybtliggende playmaker med et overlegent blik for spillet samt en kølighed, der rækker langt ud over hans unge alder. Kroaten (på billedet herover) har allerede fået fire landskampe, og i Inter håber man, at han kan trække i trådene på holdets midtbane i mange år frem i tiden.
 

Serie B truer

Alle tre oprykkere er blandt favoritterne til at rykke ned i Serie B, men Livorno (1.65) er det eneste hold, der har et odds under 2.00. Det skyldes fortrinsvist klubbens transfervindue. Selvom der er kommet talentfulde spillere til - målmand Francesco Bardi var for eksempel blandt stjernerne ved sommerens U21-EM - så er der ikke mange, der har erfaring på allerhøjeste niveau.

Det samme kan man ikke sige om Hellas Verona, der blandt andre har hentet Luca Toni, Bosko Jankovic og Massimo Donati. Preben Elkjærs tidligere klub har odds 2.50 som nedrykker, hvilket er nøjagtig det samme som byrivalerne, Chievo. Jeg vil dog helst spille på nyoprykkerne frem for naboerne, der kender spillets regler i nedrykningszonen.

Sassuolo, der spiller i Serie A for første gang i klubbens historie, ligger nede i odds 2.05, hvilket ikke mindst hænger sammen med, at holdet skal spille sine hjemmekampe på et nyt stadion. Sassuolo brugte i forvejen en anden klubs hjemmebane i form af Modenas Stadio Alberto Braga, men vil fremover spille sine hjemmekampe på Stadio Città del Tricolore i Reggio Emilia.

Spillefuglene vil muligvis gøre klogt i at hæve blikket fra de åbenlyse nedrykningskandidater og kaste et nærmere blik på Genoa til odds 8.50. Rossoblu har den debuterende træner Fabio Liverani i spidsen, og i skrivende stund har klubbens ledelse endnu til gode at lave en aftale med sidste sæsons topscorer i klubben, Marco Borriello, hvis låneaftale fra Roma er løbet ud.

Genoa er gennem de seneste år blevet destabiliseret af konstante ændringer i spillertruppen og trænerstaben. Efter 17. pladsen i 2012/13 kan det blive i den kommende sæson, at Genoa endelig bliver opslugt af Serie B.
 

Serie A begynder lørdag aften klokken 18:00, og du kan naturligvis spille på samtlige kampe hos Unibet