Serie A: Optakt og spilforslag til årets første spillerunde


Lørdag

Catania 2.00 Uafgjort 3.20 Torino 3.80

Serie A-sæsonen genoptages på Sicilien, hvor Catania skal forsøge at begynde, hvor holdet slap i en imponerende første halvdel af sæsonen. Tre point lørdag vil skaffe Rolando Marans hold en syvendeplads i tabellen - i hvert fald for et døgn. Med tanke på at Torino ligger nummer 17, og at de eneste udehold, der har fået resultater på Stadio Angelo Massimino indtil videre, har været Juventus, Napoli og Milan, ja, så har Catania god grund til at tro på sejren. Sats på hjemmesejren og få doblet din indsats.

Lazio 1.55 Uafgjort 3.75 Cagliari 6.20

Federico Marchetti er kommet sig efter en mindre ribbensskade og vil som sædvanlig stå på kassen for Lazio, der hjemme på Stadio Olimpico møder Marchettis tidligere klub. Målmanden, der blev frosset ud i Cagliari efter at have stået bag nogle rimelig harmløse udtalelser om en potentiel transfer efter sin tilbagevenden fra VM i 2010, har holdt clean sheet i begge de hidtidige kampe, han har spillet for Lazio mod sarderne. Sats på, at han gør det for tredje gang til odds 2.20.


Søndag

Udinese 2.80 Uafgjort 3.15 Inter 2.50

Inter har allerede lavet sin første januarhandel, og det var ikke ligefrem én, der satte fut i tilhængernes drømme. Tommaso Rocchi fyldte 35 i september og har blot scoret otte mål i sine seneste to en halv sæson i Lazio. Ikke desto mindre har Inter nu to reelle, klassiske spydspidser. Manglen på bredde bag førstevalget Diego Milito har været kilde til bekymring siden Giampaolo Pazzinis afgang i sommer.

Nerazzurri har tabt alle sine tre udekampe siden sejren over Juventus i Torino i november, men forinden var det blevet til seks sejre ud af seks mulige. Mod et Udinese-hold, der sjældent får tæsk på hjemmebane, tror jeg, det kan blive kampen, hvor Inter får den første uafgjorte på fremmed græs, hvilket giver et glimrende odds på 3.15.

Milan 1.26 Uafgjort 5.00 Siena 12.00

Det første mål i januars transfervindue for Milan var at skære lønudgifterne ned, og onsdag bekræftede klubben salget af Pato til brasilianske Corinthians. Vi har stadig til gode at se, om Robinho også vender hjem til Brasilien, efter at Santos angiveligt skulle have trukket følehornene til sig.

Det vi ved, er, at Rossoneri, der stadig er otte point efter Inter på tredjepladsen, har brug for en stærk anden halvdel af sæsonen, hvis klubben skal have bare et lille håb om at få fingrene i en Champions League-plads. Siena, der blot har skrabet fem point sammen på udebane, er den perfekte modstander at begynde med. Sats på, at Milan vinder med et handicap på -1.

Chievo 2.20 Uafgjort 3.00 Atalanta 3.60

Atalanta fejrede nytåret med at sælge venstrebacken Federico Peluso til Juventus. Hans farvel kan ikke kaldes et chok, da de to klubber stort set havde lavet en aftale i sommer, men hans erstatning, Davide Brivio, har stadig til gode at vise, at han kan holde det samme niveau. Med tanke på at Atalanta indtil videre har indkasseret et gennemsnit på to mål per udekamp i denne sæson, kan dette meget vel blive en kamp med en del mål. Oddset på over 2.5 mål ser rimeligt ud: 2.25.

Fiorentina 1.25 Uafgjort 5.75 Pescara 11.00

Den mest interessante transferhistorie i dette vindue indtil videre er uden tvivl Giuseppe Rossis angivelige skifte til Fiorentina. Villareal-angriberen, der ifølge rygterne allerede kan skrive under i weekenden, har døjet med knæproblemer i næsten halvandet år, og selv de mest optimistiske forlydender går på, at han ikke er klar før marts. Men tanken om at have ham liggende ved siden af Stevan Jovetic på Vincenzo Montellas publikumsvenlige hold er yderst spændende.

Indtil videre må Fiorentina klare sig med, hvad man har, hvilket bør være mere end rigeligt til at slå Pescara, der ligger nummer 16 i Serie A. Sats på, at Jovetic får sit navn på måltavlen.

Genoa 2.35 Uafgjort 3.10 Bologna 3.10

Genoa falder hurtigere gennem tabellen end Julemanden gennem skorstenen. Klubben har kun vundet én af sine seneste 14 ligakampe og ville ligge sidst, hvis ikke Siena havde fået sin pointstraf. Bologna har tabt syv af sine seneste ni udekampe, men havde tur i den i de sidste kampe inden vinterpausen, hvor det blandt andet blev til en 3-2-sejr i Napoli. Udesejren til 3.10 giver dig den bedste værdi her.

Juventus 1.20 Uafgjort 6.00 Sampdoria 13.50

Peluso kan få debut for Juve søndag, men under alle omstændigheder ser det ud, som om Torino-klubbens næste transfer bliver foretaget i selskab med Sampdoria. Blucerchiati er klar til at hente Reto Ziegler tilbage, efter at Genoa-klubben solgte ham til Juve i maj 2011, hvorefter han blev lånt ud.

Samp, der er to point over nedrykningsstregen efter at have afsluttet 2012 med tre nederlag i træk, har uden tvivl brug for hjælp udefra. Holdet har indkasseret mindst to mål i sine seneste seks udekampe, og der er en god chance for, at det sker igen mod et Juventus-hold, der scorer over to mål per kamp. Jeg tror på, at mesterholdet vinder på handicap -1.

Parma 1.80 Uafgjort 3.40 Palermo 4.50

Her er en kamp, der vil behage tilhængere af statistisk symmetri: Parma er ubesejret i 13 hjemmekampe, mens Palermo er uden sejr i 13 udekampe. Hvad skal vi bruge den information til? Først og fremmest til at konkludere, at Parmas sejrsodds på 1.80 er ganske udmærket.

Napoli 2.05 Uafgjort 3.75 Roma 3.20

Hovedkampen i denne weekend bliver gennemført uden en af hovedrolleindehaverne: Roma forventes således at måtte undvære Pablo Osvaldo i start-11'eren, efter at han missede hele vintertræningslejren i Orlando på grund af en maveinfektion. Ledelsen i klubben var ikke tilfreds med hans afbud og har krævet en lægeattest.

I stedet for Osvaldo forventes Mattia Destro at spille - en spiller der efter en sløv start har scoret tre mål i sine seneste tre kampe, hvor han er startet på banen. Uanset hvem der scorer, så er der målgaranti i denne kamp. Jeg ville satse på over 3.5 mål til odds 2.00.