Serie A: Optakt og spilforslag til Juventus-Inter


Det skulle egentlig ikke have været så kompliceret. I optakten til sæsonens første Derby d'Italia forventede de fleste, at Juventus og Inter ville have skøjtet hen over midtugens opgaver mod henholdsvis Bologna og Sampdoria. Begge hold vandt til sidst, men det var bestemt ikke ubetinget kønt at se på.

I løbet af onsdag aften bølgede den teoretiske afstand mellem Juventus og Inter i toppen af Serie A mellem fire og seks point og røg derefter ned på to, før den landede dér, hvor den havde været til at begynde med. Juventus, førerholdet, havde sat en føring i anden halvleg over styr mod Bologna for til sidst kun at redde sejren takket være et hovedstød af Paul Pogba. Inter kom tilbage efter at have været bagud med et mål og vandt 3-2 over Sampdoria.

Napoli tabte ude til Atalanta, hvilket gjorde, at Inter rykkede op på andenpladsen. "Nu er det officielt", erklærede Alberto Cerruti i Gazzetta dello Sport og tog dermed noget let på det sidste ord. "Inter er Juventus' førsteudfordrer". Forsideoverskriften på Corriere dello Sport torsdag proklamerede, at dette ville blive en kamp, der er "en Scudetto værdig".

Det burde være for tidligt at snakke om titlen, men den fart som Juventus sætter, er så høj, at hvis ikke der er noget, der stopper dem snart, så kan klubben næsten være mesterskabsklar ved juletid. Holdet er blevet styrket af nye spillere som Paul Pogba, Sebastian Giovinco, Mauricio Isla og Kwadwo Asamoah, samtidig med at man tilsyneladende ikke lader sig mærke med Antonio Contes karantæne fra sidelinjen, og holdet har blot tabt to point i 10 kampe.

Inter er dog også i sjældent god form, og holdet har nu vundet de seneste otte kampe i alle turneringer. Kun en enkelt gang i klubbens historie har man ramt en lignende stime - under Roberto Mancini i 2006-07-sæsonen. Hvad der måske er endnu vigtigere at bemærke, er, at Inter har vundet alle sine otte udekampe i denne sæson, hvilket de aldrig har gjort før. Og denne lørdag aftens kamp bliver spillet på Juventus Stadium.

Med andre ord: Noget kommer der til at ske. Men når det ikke ligefrem er nemt at forudse, hvad det er, så er det ikke, fordi de to hold er uden svagheder. Juventus har allerede scoret 22 ligamål i denne sæson, men i Europa har fraværet af en topklassespiller på 9'er-positionen i angrebet været smertefuldt tilstedeværende. Frygten er, at denne svaghed på et eller andet tidspunkt også brænder igennem mod en stærk hjemlig modstander.

Nicklas Bendtner er startet i angrebet i de seneste to kampe, men på trods af nogle positive bidrag har han ikke rigtig lignet én, der er i stand til at putte bolden i nettet. Conte roterede heftigt på holdet mod Bologna, men usikkerheden i angrebet er så stor, at det slet ikke er sikkert, hvem der vil starte ved siden af Mirko Vucinic lørdag.

Inter fremstår simpelthen stadigvæk som en usikker enhed på trods af de positive resultater. Mod Sampdoria blev en midtbane bestående af Fredy Guarín, Gaby Mudingayi og Esteban Cambiasso til tider udspillet af modstanderen.

I modsætning til Juve har Inter dog kunne læne sig op ad stabil målproduktion fra den forreste linje. Diego Milito og Antonio Cassano har hver scoret fem mål, mens Rodrigo Palacio, der har rystet skaderne af sig i sin nye klub, har scoret tre gange i sine seneste fire optrædener for Nerazzurri.

Juventus er rimeligvis at betragte som favorit, og, som min forudsigelse nedenfor viser, regner jeg med, at hjemmeholdet vinder. Men når oddset på 1-tallet er så lille, som det er, vil den bedste værdi ligge i at spillet på uafgjort til odds 3.50.

På trods af Juves imponerende defensive statistik - holdet har blot indkasseret fem mål i sæsonen - har jeg svært ved at forestille mig endnu en clean sheet mod et Inter-angreb, der har scoret 11 gange i fem udebanekampe. Jeg vil faktisk foreslå, at man spiller på over 2.5 mål i kampen. Diego Milito, der ser ud til at have overvundet sin oktoberforbandelse, er mit primære bud på en målscorer.

Resultattip: Juventus 2-1 Inter