Serie A: Optakt og spilforslag til midtugens kampe


Atalanta 3.70, uafgjort 3.20, Napoli 2.05 

Det er tid til at finde ud af, om Napoli virkelig er et hold, der kun består af en enkelt spiller. Hvis det er tilfældet, så kan du regne med, at den bus, der stopper foran gæsternes indgang til Stadio Atleti Azzurri d'Italia onsdag aften, vil være helt tom.

Edinson Cavani er nemlig ikke med i Napolis trup til denne kamp, da han ikke har været i stand til at slippe af med den skade i låret, som gjorde, at han missede hjemmesejren mod Chievo i søndags. Holdet vandt altså uden ham, men deres manglende evner foran modstanderens mål var bekymrende. Atalanta har fået en blandet start på sæsonen, men med tanke på fraværet af Cavani og Napolis i forvejen manglende evne til at score i to ud af holdets fire udekampe vil jeg overveje et clean sheet til hjemmeholdet til odds 3.90.

Cagliari 2.00, uafgjort 3.10, Siena 4.00

Selv ikke Ivo Pulga, lederen af det tomandstrænerteam der styrer Cagliari, kunne have forudset, at tingene ville være gået så godt, som de er.

På en pressekonference tirsdag indrømmede han over for journalisterne, at hvis nogen havde sagt til ham, at hans første job i toppen af italiensk fodbold skulle begynde med tre sejre i træk, så ville han have afvist dem som vanvittige. Alligevel er det lige præcis det, der er sket. Søndag fulgte Cagliari op på to 1-0-sejre over Torino og Bologna ved at vinde med de samme cifre på udebane mod Sampdoria.

Oddset på en resultatmæssig reprise er 6.50. Jeg er normalt ikke så meget for at spille på det præcise resultat, men med tanke på at Siena ikke har vundet i sine seneste fire kampe, og at topscorer Emanuele Calaiò blot har scoret tre gange, er det fristende at tro på en gentagelse.

Chievo 1.75, uafgjort 3.45, Pescara 4.70 

Det har hele tiden tydet på, at det ville blive en svær sæson for Pescara - et hold der ikke blot mistede sin træner, men tre af de bedste spillere efter at være rykket på i landets bedste række - men alligevel lader det ikke til, at mange tilhængere havde regnet med, at den ville blive så hård som tilfældet er.

Efter 0-0-kampen mod Atalanta søndag, der efterlod holdet på 16. pladsen med otte point for ni kampe, forsøgte en gruppe på cirka 50 tilhængere at komme ind i omklædningsrummet for at konfrontere træner Giovanni Stroppa.

Det forhindrede politiet, men Stroppas position i klubben er angiveligt allerede tvivlsom. Hans demoraliserede hold har ikke scoret i sine seneste tre kampe, til trods for at modstanderholdet har fået spillere udvist i de seneste to. Der er idé i at spille på hjemmebane-clean sheet.

Inter 1.50, uafgjort 3.85, Samp 6.50 

Pludselig er Inter blevet rækkens mest formstærke hold. En ustabil start på sæsonen inklusiv hjemmebanenederlag til Roma og Siena tydede på, at Andrea Stramaccionis mandskab stadig var langt fra at kunne præsentere sig selv som titeludfordrer, men siden dengang har holdet vundet syv kampe i træk i alle turneringer. Inter er hoppet op på tredjepladsen, hvor man er fire point efter førerholdet, Juventus, som Inter møder i Torino lørdag i Derby d'Italia.

Inden da står de over for et vaklende Sampdoria-hold, der har tabt sine seneste fire kampe, og som er uden sejr siden 16. september. Det skal blive interessant at se, om Stramaccioni lader en eller to spillere få et hvil med henblik på weekendens topkamp. Inter har dog ført ved pausen og vundet i sine seneste fem kampe, og jeg satser på, at de vil gøre det igen til odds 2.25.

Juventus 1.25, uafgjort 5.25, Bologna 12.00 

Også Juventus står over for en blød opvarmning til lørdagens kamp mod Bologna, der pt. ligger på 17. pladsen. Udeholdet mangler den karantæneramte Alessandro Diamanti i angrebet, så sats på, at Juve vinder på handicap -1 til 1.83.

Lazio 1.72, uafgjort 3.40, Torino 5.00

Det værste ved Lazios 0-2-nederlag til Fiorentina søndag var muligvis ikke selve resultatet, men i stedet de to røde kort til Hernanes og Cristian Ledesma, hvis karantæner til denne kamp berøver Vladimir Petkovic de to mest effektive kreatører.

De kan måske klare sig alligevel mod oprykkerne Torino, der blot har fået ét point i sine seneste tre kampe. Og så igen ... udeholdet har endnu ikke tabt en udekamp i sæsonen. Prøv at give Torino chancen på dobbeltchancen til 2.04.

Parma 3.00, uafgjort 3.20, Roma 2.30 

Roma skal også undvære en karantæneramt stamspiller på midtbanen i form af Panagiotis Tachtsidis, der blev udvist i nederlaget til Udinese. Hans fravær kan give Zdenek Zeman mulighed for igen at spille med Daniel De Rossi på den plads, som mange anser for at være hans bedste: som en dybtliggende regista i midten af formationen. Træneren argumenterede dog hårdnakket på pressekonferencen op til kampen, at De Rossi ikke har spillet fast i denne rolle i de seneste otte år.

Parma er godt kørende efter to sejre i træk, men at forudse resultater med dette Roma-hold er decideret umuligt. Sats i stedet på, at Amauri scorer til odds 2.70. Angriberen har ramt nettet tre gange i de seneste to kampe og får nu chancen mod et forsvar, der har lukket 16 mål ind i ni kampe.

Udinese 1.90, uafgjort 3.35 Catania 4.10 

Tre dage efter at have erklæret fodbolden død vil Catanias præsident, Antonio Pulvirenti, nok være overrasket over at se, at hans hold spiller videre alligevel. Elefanterne fra Sicilien får muligheden for at lægge den seneste kamp bag sig mod et Udinese-hold, der er svært at blive klog på. Indtil videre har holdet blot vundet tre ligakampe, men to af disse var mod Roma og Milan. De triumferede også i Europa League på Anfield mod Liverpool.

En ting vi ved, er, at Catania er notorisk dårlige på udebane, og indtil videre i sæsonen har holdet kun scoret to gange på fremmed græs, mens 10 mål er gået ind. Selv til et beskedent odds 1.90 går jeg efter hjemmesejren.

Genoa 3.10, uafgjort 3.20, Fiorentina 2.30 (Torsdag)

Fiorentina ankommer til kampen på toppen af en bølge efter sin imponerende sejr over Lazio, og selvom holdets udebaneform hidtil har været beskeden, skal man huske på, at de eneste nederlag er kommet ude mod Napoli og Inter. Genoa har ikke vundet i over en måned, hvilket gør, at udesejren til 2.30 ser god ud.