Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag

Parma 2.45, uafgjort 3.15, Fiorentina 2.90

Amauri vender tilbage fra en skade lige i tide, så han kan vise sit tidligere hold, hvad det ikke savner. Angriberen vendte tilbage til Parma i sommer efter at være blevet løst fra sin kontrakt af Fiorentina - hvor han scorede blot ét mål i 13 kampe i sidste sæson. Han har endnu ikke været klar til at spille. Han håber på at genfinde den form, der første til syv mål i 11 kampe i løbet af en tidligere låneperiode hos I Ducali i begyndelsen af 2011.

Hvis man føler sig fristet til at spille på, at angriberen scorer mod sin gamle klub, så bør man nok modstå fristelsen. Amauri starter ikke nødvendigvis inde, og det er ikke sandsynligt, at han er ligeså produktiv som dengang, hvor Sebastian Giovinco lå ved siden af ham. Sats i stedet på Fiorentina, der har imponeret indtil videre i sæsonen. En udesejr giver odds 2.90.

Juventus 1.34, uafgjort 5.20, Chievo 8.50

"Før eller senere vil Juventus tabe en ligakamp", udtalte Chievo-målmand Stefano Sorrentino i denne uge, og selvom han uden tvivl har ret, så fortæller fornuften, at det givetvis vil blive "senere". Hvorom alting er, så kan de modige satse på en uafgjort til 5.20 - et væddemål, der ikke er lige så vanvittigt, som det lyder. De seneste fire kampe mellem de to hold i Serie A er endt uafgjort.

Søndag

Sampdoria 2.10, uafgjort 3.30, Torino 3.50

De er måske ikke oppe på siden af Juventus, Napoli og Lazio i toppen af Serie A, men Sampdoria har haft en lige så god start på sæsonen og har vundet alle sine første tre kampe. De er kun efter de førnævnte hold på grund af den straf på ét point, man fik efter sommerens matchfixing-skandale.

Samp slog et andet oprykkerhold, Pescara, i sidste weekend, men hvor I Biancazzurri mistede nøglespillere og træner hen over sommeren, har Torino i stedet styrket sig. Det burde blive en tæt kamp, ikke mindst fordi Sampdoria er uden Andrea Poli, der er ude med en skade. Men regn med, at Samps Maxi Lopez scorer i kampen, som han har gjort det tre gange i sæsonen allerede.

Atalanta 1.80, uafgjort 3.60, Palermo 4.35

Det skulle ikke mere end tre kampe til, før Maurizio Zamparini mistede tålmodigheden med sin træner. Palermos ejer fyrede således Giuseppe Sannino og gjorde Gian Piero Gasperini til den 18. nye træner i sin 10-årige periode i klubben. Bemærk, at flere af disse trænere har haft mere end et enkelt ophold i Palermo.

Kan Gasperini give det løft, der ofte bliver tilskrevet nye trænere? Måske. Vil det være nok til at skaffe hans hold et godt resultat i Bergamo? Tvivlsomt. Palermo har kun vundet en enkelt af sine 20 seneste udekampe. Vælg hjemmesejren til 1.80.

Bologna 1.70, uafgjort 3.40, Pescara 5.40

Pescara er i problemer. Nederlaget til et Sampdoria-hold, der sluttede 16 point bag Pescara i Serie B sidste sæson, viser, hvor stort et skridt tilbage man tog i sommer. Bologna fik sin første sæsonsejr sidste weekend, da de kom tilbage efter at have været bagud med to mål mod Roma på Stadio Olimpico. Med tanke på at Alessandro Diamanti spiller godt, at Alberto Gilardino scorede sine første mål for klubben sidste runde, og at Pescara har lukket tre mål ind i hver af sine kampe indtil videre, sats på, at Bologna vinder på handicap (0-1) til odds 2.95.

Cagliari 3.25, uafgjort 3.30, Roma 2.15

Romas tilbagevenden til Zemanlandia har været lige så uforudsigeligt som forudset. Rom-klubben har spillet noget af det bedste fodbold i årevis, men har stadig formået at tabe til Catania og Bologna på hjemmebane. Skader til Daniele De Rossi og Michael Bradley efterlader Giallorossi med få mand på midtbanen, der er i stand til at afværge yderligere skader på defensiven.

Den form for utilregnelighed gør Zemans Roma til et tricky spilforslag, men hvis du gerne vil spille på kampen, så kan det være klogt at kigge på muligheder, der normalt ville virke ulogiske. Mens det for eksempel virker sandsynligt, at der kommer mange mål i kampen, ser man sjældent så høje odds som 2.55 på under 2.5 mål i en kamp. Det kan være værd at overveje.

Catania 3.00, uafgjort 3.20, Napoli 2.40

Det eneste italienske hold, der vandt i Europa i denne uge (de andre spillede uafgjort), Napoli, kunne rotere heftigt i kampen mod svenske AIK. De cruisede alligevel en 4-0-sejr hjem på hjemmebanen, hvor Eduardo Vargas fik sit første mål for klubben, hvorefter han opgraderede det til et hattrick. Han sidder dog sandsynligvis på bænken søndag for at give plads til Edinson Cavani og Goran Pandev.

Napoli har mange valgmuligheder i offensiven, med tanke på at Lorenzo Insigne også er klar og velspillende. Holdet har kun scoret under to mål i én af deres seneste ni Serie A-kampe, og mod et Catania-mandskab, som allerede har sluppet seks mål ind i sæsonens første tre kampe, bør man satse på udesejren til 2.40.

Inter 1.44, uafgjort 4.00, Siena 8.50

Bliver dette kampen, der hæver forbandelsen over den nye bane på San Siro? Hverken Inter eller Milan har vundet hjemme, efter at den nye og delvist kunstige overflade blev lavet i sommer. De har nu haft i alt syv forsøg i ligaen og i Europa. Inter spiller pt. bedre end Milan, og de har her den hidtil bedste chance for at fjerne åget fra skuldrene. Siena frister dog på dobbeltchance-markedet X2 til odds 2.75.

Lazio 1.57, uafgjort 4.00, Genoa 5.75

Vladimir Petkovics perfekte start som Lazio-træner sluttede torsdag aften. Han vil dog næppe klage. 0-0 ude mod Tottenham var en på alle måder respektabel start på gruppespillet i Europa League, og nu vil holdet forsøge at fortsætte, hvor man slap i Serie A, mod et Genoa-hold, der ikke har vundet på udebane siden december. Lazio har kun ladet modstanderen score i en ud af tre kampe under Petkovic, så sats på, at Rom-klubben holder clean sheet til odds 2.30.