Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampeLørdag

Chievo 2.50, uafgjort 3.10, Sampdoria 2.90

Chievo var en af to klubber, der fyrede træneren i tirsdags, da man erstattede Domenico Di Carlo med Eugenio Corini efter 1-4-ydmygelsen mod Palermo. Tilhængerne skal dog være undskyldt for at reagere lettere lunkent på nyheden. Selvom han var en populær spiller i Chievo - en klub han spillede flere end 130 kampe for - så er hans højdepunkt som træner, at han skaffede Frosinone en ottendeplads i Lega Pro Prima Divisione - den tredjebedste række i Italien.

Det, der dog vil give anledning til større bekymringer lige nu, er de skader, som fortsat hagler ned over hans hold - især i angrebet hvor man sandsynligvis må undvære både Alberto Paloschi og kaptajn Sergio Pellissier. Når man ser på, at Samp får sin egen topscorer, Maxi López, tilbage fra karantæne, ligesom tilfældet er med Enzo Maresca, så tror jeg på dem til 2.90.

Genoa 2.20, uafgjort 3.30, Palermo 3.20

Det viser sig, at Fabrizio Miccoli har mere i sig end 15-20 minutter, når alt kommer til alt. Palermo-ejer Maurizio Zamparini sagde i sidste måned, at angriberen i en alder af 33 år måtte finde sig i en rolle som sen indskifter. I de efterfølgende kampe blev Miccoli skiftet ind uden at gøre nævneværdigt væsen af sig. Sidste søndag mod Chievo havde han fundet vej tilbage i start-11'eren og scorede et hattrick, der inkluderede en absurd helflugter fra 40 meter.

Miccoli starter sandsynligvis inde igen, og Palermos træner, Gian Piero Gasperini, vil elske at se en gentagelse mod sit tidligere hold. Uanset om det sker eller ej, giver et sats på flere end 2.5 mål mening til 1.90 i en kamp mellem hold, hvis mangler er store i defensiven.

Søndag

Roma 1.48, uafgjort 4.20, Atalanta 6.20

Rutsjebaneturene i Zemanlandia har vist sig mindre fornøjelige, end Romas tifosi huskede dem. Indtil videre byder de på langt flere ned- end opture. Et stort nederlag til Juventus, sådan som Giallorossi oplevede sidste weekend, kan ske for enhver, men mere bekymrende er det, at Roma stadig har sin første hjemmesejr til gode.

Michael Bradleys tilbagevenden fra skade kommer ikke et sekund for tidligt, og han kan tilføje noget længe ventet soliditet på midtbanen, hvis han er klar til at starte inde. Men Atalanta vil, selvom holdet tabte til Torino i sidste runde, ikke nødvendigvis lægge sig på ryggen; de befinder sig kun under Roma i tabellen på grund af strafpointene fra sæsonstart. Til odds 2.55 på dobbeltchance-markedet X2 er Atalanta værd at spille på.

Catania 2.20, uafgjort 3.15, Parma 3.30

Det er rendyrket Dr Jekyll & Mr Hyde med Catania. Denne weekend spiller de hjemme på Stadio Massimino, og derfor kan man regne med, at holdet vil vise sig fra sin bedste side. Catania er indtil videre ubesejret på hjemmebane i sæsonen med syv point for tre kampe; på udebane har holdet blot fået en enkelt uafgjort.

Sicilianerne har blot sluppet tre mål ind på hjemmebane, mens det er blevet til otte på fremmed græs. Parma kæmper stadig for at finde den rette offensive balance efter afskeden med Sebastian Giovinco og Sergio Floccari, og odds 2.80 på clean sheet til hjemmeholdet ser godt ud.

Fiorentina 1.62, uafgjort 3.65, Bologna 5.50

Alberto Gilardino scorede kun to mål for Fiorentina i sidste sæson, før han smuttede til Genoa i januars transfervindue. Et af de mål kom mod hans nuværende arbejdsgiver, Bologna. Kan han betale tilbage, nu hvor han vender tilbage til Stadio Artemio Franchi? Hvis oddsene er gode, kan det være en fristende mulighed, da Gilardino i denne sæson har scoret fem gange i lige så mange kampe.

Pescara 4.00, uafgjort 3.30, Lazio 1.95

"Jagten er i gang", lyder budskabet på den plakat, der hænger rundt omkring i Pescara, før mødet med Lazio i denne weekend. Det, der i andre sammenhænge ville fremstå som en uskyldig spøg, rummer mere dystre undertoner med tanke på det had, der eksisterer mellem de to klubbers tilhængere, og som går mere end 30 år tilbage. Et stort politiopbud vil være på plads for at forhindre voldelige scener.

På banen vil det være op til Lazio at diktere spillet mod en modstander, der, selvom man har vundet sine seneste to kampe, fortsat er teknisk underlegen. Vladimir Petkovics hold er værd at satse på til odds 1.95.

Siena 6.50, uafgjort 3.90, Juventus 1.52

Juventus fik sig noget af en lektion i Champions League tirsdag aften, da man på hjemmebane i store dele af kampen blev udspillet af Shakhtar Donetsk. Visse spillere ser slidte ud efter en stribe af fem kampe på 17 dage, og tiden kan være inde til en smule rotation - ikke mindst med tanke på at spillere som eksempelvis Andrea Pirlo næppe bliver sparet i mange minutter i løbet af den kommende landsholdspause.

Dette kunne være Sienas chance for at snuppe et point på hjemmebane. Holdet har allerede slået Inter i denne sæson. Mit spilforslag vil dog være under 2.5 mål til 1.90, da værterne næppe har tænkt sig at tage særlig mange chancer fremad.

Torino 1.90, uafgjort 3.35, Cagliari 4.10

Er to hoveder virkelig bedre end ét? Det er et spørgsmål, som Cagliari snart vil være i stand til at svare på, efter deres ejer, Massimo Cellino, afleverede tøjlerne til både Diego Lopez og Ivo Pulga - begge tidligere spillere i klubben. Cellino ønskede sig Lopez som træner, men han har endnu ikke fået de nødvendige trænerdiplomer.

Under alle omstændigheder står duoen foran et stort arbejde. Cagliari har blot fået to point i sine første fem kampe i sæsonen under Massimo Ficcadenti, og Torino vil ikke blive et nemt sted at starte. La Granata har blot tabt en kamp i denne sæson og kun sluppet fire mål ind i seks kampe. Clean sheet til hjemmeholdet lader til at være et klogt spil til odds 2.25.

Napoli 1.52, uafgjort 3.85, Udinese 6.50

Det var ikke muligt at finde mange, der ville satse på en Udinese-sejr ude mod Liverpool torsdag aften og på, at Napoli ville blive løbet over ende af PSV. Men dette faktum bør dog ikke få dig til at droppe alt, hvad du hidtil var så sikker på. Udinese havde ikke lagt skjul på, at man glædede sig til  turen til Anfield og til at gøre det godt i den kamp. Napoli, derimod, fortsætter med at have Serie A som sin førsteprioritet.

Napoli plejer at dominere på hjemmebane og har været foran ved pause og slutfløjt i fem af sine seneste seks kampe på Stadio San Paolo. Sats på, at det endnu en gang vil være tilfældet mod Udinese til odds 2.30.