Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag

Palermo 2.95 Uafgjort 3.25 Lazio 2.40

Kan man virkelig betragte Lazio som ægte udfordrer til Scudetto'en? Det kan vi snart få svaret på. Vladimir Petkovic' hold er blot tre point efter Juventus i toppen af Serie A, men det evigt gnavende spørgsmål har været, hvad holdet skal stille op, såfremt Miroslav Klose skulle gå hen at blive skadet. Efter en forstrækning i denne uge forventes tyskeren at gå glip af lørdagens udekamp på Sicilien.

Palermo udgør ikke ligefrem den mest skræmmende modstander. Holdet har samlet ét beskedent point sammen i sine seneste seks kampe og ligger næstsidst i rækken, men indtil videre i denne sæson er den eneste anden Lazio-angriber, der har scoret bare et enkelt mål, Sergio Floccari, som endda måtte tage hånden til hjælp. Min vurdering er, at odds 2.40 på udesejren stadig er værd at gå efter, men det er ikke så attraktivt et spil, som det måske først så ud til at være.

Juventus 1.35 Uafgjort 4.60 Udinese 9.20

Blot ét point i to kampe er det blevet til for Juventus i 2013, mens Udinese endelig ser ud til at have fundet formen. Luis Muriels comeback efter skade har givet et stort boost, og colombianeren udgør et potent partnerskab med Antonio Di Natale i angrebet. De seneste to uger har de to lavet i alt seks mål mod henholdsvis Inter og Fiorentina.

Begge kampe blev spillet på hjemmebane, og Francesco Guidolins tropper må stille op uden den normale førstemålmand, Zeljko Brkic, der skadede en finger sidste weekend. Det er dog ikke en nem kamp for Juve, og selvom jeg forventer, at mestrene vinder, så er oddset på hjemmesejren alt for lille. Selv med et forspring på ét mål på handicapspillet kaster Udinese hele 3.10 af sig. Det er god spilværdi efter min mening.


Søndag

Fiorentina 2.30 Uafgjort 3.30 Napoli 3.00

De to point, der blev taget fra Napoli i forbindelse med Italiens seneste matchfixing-skandale, blev givet tilbage torsdag, efter at beviserne mod klubben blev vurderet til ikke at være stærke nok. Klubbens anfører, Paolo Cannavaro, og hans forsvarskollega Gianluca Grava fik ligeledes deres karantæner ophævet.

Det er uklart, om Cannavaro vender direkte tilbage til start-11'eren, men dommen kan vise sig at give holdet endnu mere tro på tingene i jagten på Juventus, der nu kun er tre point foran napolitanerne. På trods af Fiorentinas dårlige start på året er det dog en svær kamp at spå om. Jeg går i stedet efter et spil på over 2.5 mål til 1.90.

Milan 1.38 Uafgjort 4.50 Bologna 9.00

Er Kaká på vej tilbage til Milan? Selv som 30-årig og med en karrierebane, der har taget et betragteligt dyk hen over de seneste 18 måneder, er tanken ganske enkelt for lokkende for de fleste Milan-tilhængere. Og på trods af klubbens protester over, at spillerens løn er for høj til, at en aftale kan blive mulig, så har Kaká angiveligt udtalt, at "jeg er klar til at ofre mig for en tilbagevenden til Milan", hvilket har efterladt en ganske åben dør. Nu må holdet dog fokusere på Bologna - et hold der ikke har scoret i seks af sine seneste otte udekampe i ligaen. Clean sheet til hjemmeholdet giver odds 2.10.

Atalanta 2.05 Uafgjort 3.25 Cagliari 3.75

Cagliari stoppede en stime på fem nederlag, da holdet kom tilbage mod Genoa i sidste weekend, men det vil være forkert at antage, at man har rundet et hjørne. Øboerne har indkasseret 16 mål i deres seneste seks kampe på fremmed græs, og jeg hælder mod hjemmesejren til odds 2.05.

Chievo 2.55 Uafgjort 3.15 Parma 2.85

Det tyder ikke på det bedste forhold i verden mellem spiller og klub, når sidstnævnte føler sig presset til at offentliggøre et statement på den officielle hjemmeside, hvor man minder vedkommende om, at han skal møde på arbejde. Det var ikke desto mindre præcis, hvad Chievo gjorde torsdag, efter at klubbens førstemålmand, Stefano Sorrentino, ikke var dukket op til træning to dage i træk, samtidig med at der florerede rygter om et forestående skifte til Palermo.

Selvom han lod fire mål gå ind i sidste uge, så vil målmandens fravær betyde en hel del mod en modstander, der viste sin kvalitet i den uafgjorte kamp mod Juventus i sidste runde. Parma har været mindre imponerende på udebane end hjemme på Ennio Tardini, men repræsenterer god spilværdi med odds 2.85.

Genoa 2.35 Uafgjort 3.20 Catania 3.05

Catania må undvære to tredjedele af sin normale midtbane søndag: Franceso Lodi er fortsat i karantæne, mens Sergio Almirón er ude med en lårskade. Genoa har haft store problemer i denne sæson - også meget større end tilfældet burde være, når man ser på talentet i truppen - men mod et Catania-hold, der kun har vundet én ud af sine seneste 15 kampe på fremmed græs, så satser jeg på 1-tallet.

Pescara 2.65 Uafgjort 3.15 Torino 2.70

Efter at have set Pescara tabte 0-3 til de ligeledes nyoprykkede Torino i september var der en eller to eksperter, der spekulerede over, om holdet overhovedet ville vinde en kamp i sæsonen. Fire måneder senere er det blevet til seks sejre inklusiv en stor triumf på udebane mod Fiorentina tidligere på måneden. Tre af sejrene er kommet i de seneste syv kampe under den nye træner, Cristiano Bergodi, der erstattede Giovanni Stroppa sidst i november. Holdet er på jagt efter revanche for førnævnte nederlag i begyndelsen af sæsonen, men jeg ville overveje at spille på uafgjort til odds 3.15. Syv af Torinos 10 udekampe er endt med X'et.

Siena 2.40 Uafgjort 3.20 Sampdoria 2.95

Sidst Sampdoria på udebane mødte et hold i sorte og hvide striber, præsterede man en af de mest opsigtsvækkende og usandsynlige sejre, Serie A har været vidne til i årevis. Så bør Doria overhovedet være underdog mod et hold, der har tabt sine seneste seks kampe, hvor man har indkasseret minimum to mål i hver, og som selv uden sin pointstraf ville ligge til nedrykning? Det er jeg ikke sikker på. Prøv udesejren til 2.95.

Roma 1.95 Uafgjort 3.75 Inter 3.40

Dette er den første af tre kampe på 11 dage mellem de to hold, der begynder deres duel over to kampe i Coppa Italias semifinale i Rom på onsdag. Timingen lader til at passe Roma bedst; Pablo Osvaldo vender tilbage hos Giallorossi, mens Inter må undvære Diego Milito og Antonio Cassano på grund af skader.

Jeg er imidlertid tøvende i forhold til at satse på Roma til så lavt et odds. Inter er Serie A's næstbedste udehold i denne sæson, og selvom Andrea Stramaccioni ikke har haft meget held mod Rom-holdene indtil videre i denne sæson, så har han det med at skabe gode resultater i de store kampe. Et odds på 3.40 på udesejren er lige tanden for stort til at ignorere.


Klik her for at spille på weekendens kampe i Serie A.