Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag

Lazio 1.53 Uafgjort 3.75 Chievo 7.00

Mange hold vil nok frygte at skulle en tur til Olimpico for at møde Lazio, hvor Biancocelesti kun har mistet fem point hele sæsonen, men Chievo kan tage turen med mere selvtillid end de fleste. Serie A's Flyvende Æsler er ubesejret i de seneste seks udekampe mod Lazio, hvor det er blevet til fem uafgjorte og en enkelt sejr i form af 3-0 tilbage i 2009.

Verona-holdets udebaneform i denne sæson - bare seks point for 10 kampe - fortæller en ganske anden historie, og afskeden med målmand Stefano Sorrentino, der er smuttet til Palermo, gør også ondt. Men den nyere historie mellem de to klubber kombineret med fraværet af Miroslav Klose i Lazios angreb gør et sats på uafgjort fristende til odds 3.75.

Juventus 1.18 Uafgjort 6.50 Genoa 15.00

Genoa foretog i den seneste uge sit syvende trænerskifte på bare to et halvt år, og Davide Ballardini vender dermed tilbage for endnu en gang at redde den klub, han stod i spidsen for efter at have erstattet Gian Piero Gasperini i 2010/11. Der er mere en rigelig kvalitet i denne trup til at vende bøtten, men for et hold, der ligger nummer 18 i tabellen, udgør en udekamp mod Juventus ikke ligefrem den nemmeste begyndelse.

Genoa har kun scoret syv gange i sæsonens 10 udekampe, og oddsene er imod holdet i forhold til at forbedre den statistik lørdag aften. Men jeg forventer, at Ballardinis ankomst fører til en forbedring, så jeg satser heller ikke på en gentagelse af Juves ydmygelse af Udinese i sidste uge (4-0). Jeg hælder til et spil på under 2.5 mål til det generøse odds 2.25.

Søndag

Bologna 3.20 Uafgjort 3.40 Roma 2.20

Optimisterne i Roma-lejren vil med glæde notere sig, at holdet udspillede Inter i onsdagens Coppa Italia-semifinale og kom af sted med en 2-1-sejr, der gør holdet til lille favorit til at gå videre til finalen. Pessimisterne vil derimod understrege, at holdet var foran 2-0, før endnu et defensivt koks indtraf, og at både Marquinhos og målscorer Mattia Destro nu sandsynligvis misser søndagens kamp mod Bologna på grund af skader fra Inter-kampen.

Det er den sidstnævnte pointe sammenholdt med Bolos gode statistik på det seneste på Stadio Renato Dall'Ara, hvor holdet kun har tabt én gang i de seneste seks ligakampe, der gør, at jeg er fristet af at spille på hjemmesejren, hvor jeg i tilfælde af uafgjort får pengene tilbage, til odds 2.26.

Atalanta 3.50 Uafgjort 3.20 Milan 2.15

Den seneste måneds tid har Milans tilhængere haft hede drømme om Kakás tilbagevenden til San Siro. I stedet var den store nyhed torsdag, at Parmas Cristian Zaccardo skulle være ganske tæt på at skrive kontrakt med Rossoneri. Han skal hjælpe med at styrke et forsvar, der har lukket 28 mål ind allerede, selvom enhver forbedring til en vis grad vil blive annulleret af et farvel til Ignazio Abate. Backlinjen skælver godt nok, men Milan scorer relativt mange mål, så jeg er fristet af at satse på over 2.5 mål til odds 2.00.

Cagliari 2.00 Uafgjort 3.30 Palermo 3.75

Dette bliver en mærkelig kamp for Palermo-træner Gian Piero Gasperini, hvis mor, Antonietta, døde onsdag. Han var i forvejen i sorg over sin fars død sidste måned.

Det er også en meget vigtig kamp for hans hold, der ligger nummer 19 med fem point op til Cagliari på 17. pladsen. Aftalen med Sorrentino er i skrivende stund ikke på plads, så det er fortsat tvivlsomt, hvem Palermo vil stille med i buret søndag eftermiddag, men den største bekymring drejer sig om angrebet, der bare har scoret fire udemål hele sæsonen. Clean sheet til hjemmeholdet er en realistisk mulighed til odds 2.55.

Catania 2.90 Uafgjort 3.40 Fiorentina 2.40

Vincenzo Montella vender tilbage til Sicilien for at møde et Catania-hold i storform. Gli Etnei fik deres bedste placering i den øverste række under Montella i sidste sæson, men hvis holdet fortsætter, som det er begyndt 2013, så kan den rekord snart stå for fald. Catania har fået syv point for de første tre kampe i kalenderåret; Fiorentina derimod har ikke fået så meget som ét.

Viola vil snart genfinde formen fra sidste år, men det er bestemt ikke sikkert, at det sker i denne kamp. Catania har været formidable på hjemmebane, og jeg satser på, at de vinder til odds 2.90.

Parma 2.95 Uafgjort 3.25 Napoli 2.40

Apropos klubber med imponerende hjemmebanerekorder så er Parma det eneste hold i Serie A, der endnu ikke har tabt en kamp i egen hule i denne sæson. Napoli har i modsætning til gamle fordomme været et af de bedste udehold i 2012/13, så jeg forventer en uafgjort til 3.25.

Sampdoria 1.65 Uafgjort 3.65 Pescara 5.25

Det var ikke kun Sampdoria, men hele Italien, der sørgede over klubpræsident Riccardo Garrones død i denne uge. Garrone var en populær og indflydelsesrig figur, der var berømt for sin understatede og gammeldags facon og faste insisteren på god sportsmanship. Han inviterede blandt andet modstanderholdenes præsidenter til at sidde ved siden af sig under hjemmekampene, hvilken er en alt for sjælden gestus i Serie A.

Men selvfølgelig gør hans død mest ondt på hans eget hold, der var med til begravelsen torsdag. Spillerne har ikke været i stand til at score i de seneste tre hjemmekampe, men det har også været mod Milan, Lazio og Udinese. Følelserne omkring denne kamp gør, at jeg egentlig ville holde mig væk, men den bedste spilværdi ligger nok hos Pescara på dobbeltchancemarkedet til odds 2.16.

Udinese 1.60 Uafgjort 3.50 Siena 6.25

Siena kommer lige fra en stor sejr mod bundrivalerne Sampdoria, men forvent ikke en gentagelse her mod en modstander, hvis seneste hjemmebanenederlag fandt sted den 9. september mod Juventus. Jeg tror, at Udinese vinder på handicap -1 til odds 2.80.

Inter 1.60 Uafgjort 3.60 Torino 6.25

Midtugenederlaget til Roma bekræftede, at ikke alt er godt endnu hos Inter, der, som holdets egen træner indrømmer, stadig har brug for en kreativ midtbanespiller bag ved angrebet. Som ham, de lige har solgt til Galatasaray for eksempel.

Vigtigere på den korte bane er det at få mindst én fra duoen Antonio Cassano-Diego Milito klar efter skade. Førstnævnte er tættest på at blive klar, men i skrivende stund er hans status fortsat usikker. Inter bør stadig have, hvad der skal til for at vinde, men målene kommer ikke så nemt til holdet uden det offensive makkerpar. Under 2.5 mål i dette opgør er et godt bud til odds 1.80.
 

Klik her for at spille på weekendens kampe i Serie A.