Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag
 

Juventus 1.65 Uafgjort 3.65 Fiorentina 5.75

Mindst én Fiorentina-spiller vil nyde stor opbakning på Juventus Stadium denne weekend. "Jeg har bedt om at få 300 pladser i udebaneafsnittet", fortalte målmand Emiliano Viviano torsdag og overdrev, men kun en smule. Viviano, der voksede op i Firenze og så kampene på Stadio Artemio Franchi, betragter først og fremmest sig selv som Fiorentina-tilhænger, og det samme gør de venner og familiemedlemmer, der rejser med til Torino, hvor modstanderen er deres største rival.

Viviano vil dog være under skarpt opsyn. Målmanden mistede sin plads på holdet i slutningen af 2012 efter en stime af tvivlsomme præstationer, og det var først i sidste uge, han vandt sin plads tilbage. Han holdt clean sheet i 2-0-sejren over Parma, hvilket var Fiorentinas første sejr i år, men han kan nok forvente at blive udfordret mere i denne kamp. Hans hold har ikke slået Juventus i de seneste ni forsøg. Jeg levner ikke Fiorentina mange chancer, men jeg bryder mig ikke om oddset på Juventus. Overvej at spille på over 2.5 mål til odds 1.90 i stedet for.
 

Lazio 2.90 Uafgjort 3.20 Napoli 2.50

Louis Saha ankom til Rom ondag for at fylde det hul i angrebet, som Miroslav Klose har efterladt. Der er noget åbenlyst besynderligt ved at erstatte en haltende spiller med en anden, der er berømt for sin skadeshistorik, men sandheden er, at skiftet giver god mening. Efter at transfervinduet smækkede i, var Lazios eneste mulighed at kigge efter kontraktløse spillere, og Saha har i det mindste historisk set en bedre næse for mål end Kloses nuværende erstatning, Sergio Floccari.

Det er ikke sikkert, at Saha bliver klar til at spille i denne weekend, og Napoli vil nok tro, at det er et godt tidspunkt at møde Lazio, der blot har vundet én af sine seneste fire kampe i alle turneringer. Men så igen: Den sejr var mod Juventus. Det er sjældent, man ser Lazio med odds 2.90 i en hjemmekamp, og det er der en god grund til. Romerne taber sjældent point på Stadio Olimpico. Sats på hjemmeholdet.

 

Søndag
 

Parma 1.85 Uafgjort 3.40 Genoa 4.50

Det nye år har ikke været godt for Parma indtil videre. Roberto Donadonis hold har kun fået en enkelt sejr - på hjemmebane mod det notorisk kummerlige udehold Palermo. For at gøre tingene værre er holdets stærke målmand, Antonio Mirante, ude med en knæskade. Genoa har det meste af sæsonen ligget og rodet rundt i bunden af tabellen, men siden Davide Ballardini tog over i slutningen af sidste måned, er det blevet til uafgjort mod Juventus og sejr over Lazio. Hvis du er på jagt efter en oddsmæssig overraskelse i denne weekend, så kan det meget vel være her, du finder den.
 

Atalanta 2.25 Uafgjort 3.20 Catania 3.25

Lige efter at være kommet hjem med en sejr fra Sicilien står Atalanta igen over for et hold fra den store ø mod syd. Catania er et bedre hold end naboerne Palermo, men på trods af to sejre i de seneste fire udekampe er der tale om et ganske andet hold på fremmed græs. Elefanterne har ikke scoret i fem ud af 11 udekampe, og clean sheet til hjemmeholdet giver odds 2.65.
 

Bologna 1.85 Uafgjort 3.50 Siena 4.25

To sejre i tre kampe har været nok til at få Siena væk fra pladsen som nummer sjok for første gang siden begyndelsen af december. Nyindkøbet Francesco della Rocca og Innocent Emeghara har givet holdet ny energi og var stjernerne i sidste uges 3-1-hjemmesejr over Inter. Bologna har dog også vist forbedret form. Jeg vil satse på over 2.5 mål i kampen til odds 2.15 - et væddemål, der ville have givet gevinst i seks af Bolognas seneste syv kampe.
 

Cagliari 4.50 Uafgjort 3.65 Milan 1.75

Stop mig, hvis du har hørt det før: I skrivende stund er det ikke helt klart, hvor kampen vil blive spillet - hvis den overhovedet spilles - efter at de lokale myndigheder dømte den sardinske klubs IS Arenas-stadion uegnet til brug. Kampen er nu blevet sat til at blive spillet i Torino, selvom der i går aftes fortsat blev spekuleret i, at Cagliari måske ville modsætte sig dommen. Fra et bettingsynspunkt ville jeg bare holde mig væk.
 

Palermo 1.55 Uafgjort 3.85 Pescara 6.25

Palermo har for bare tredje gang i denne sæson skiftet træner. Beslutningen blev truffet af præsident Maurizio Zamparini, hvis bil blev angrebet af tilhængere i byen i denne uge, efter at han havde givet Gian Piero Gasperini og sportsdirektør Pietro Lo Monaco kniven, men han insisterer på, at han ikke frygter udsigten til nedrykning, eftersom holdet vil rykke op igen med det samme. Ikke ligefrem den mest motiverende bemærkning til spillerne, der skal forsøge at få en frisk start under den nye træner, Alberto Malesani.

Palermo er et bedre hjemmehold end udehold, og træner Malesani er ikke det eneste nye ansigt i byen efter et travlt transfervindue. Oddset på 1-tallet er dog alt for lavt for et hold, der ligger sidst i tabellen med kun tre sejre i hele sæsonen. Jeg er fristet af uafgjort til odds 3.85.
 

Sampdoria 3.45 Uafgjort 3.35 Roma 2.15

I Roma er der også en ny sherif i klubben, efter at den taktiske assistent, Aurelio Andreazzoli trådte ind og erstattede Zdenek Zeman, da sidstnævnte blev fyret i den forgangne uge. Vurderingen er, at tingene snart vil blive bedre for et Roma-hold med masser af talent, men udeholdets odds er for lavt for et hold, der endnu ikke har vundet en ligakamp i år. Gå efter hjemmesejren til odds 3.45.
 

Udinese 2.00 Uafgjort 3.25 Torino 4.00

Udinese vil forsøge at lægge sidste weekends dommerkontroverser bag sig, når modstanderen er formstærke Torino. Ude mod Milan blev holdet berøvet et point, da dommer Paolo Valeri dømte et skandaløst straffespark. Granata har ikke tabt i 2013 endnu, og det forventede comeback til Angelo Ogbonna - selvom han kun sidder på bænken - giver et yderligere boost. Gæsterne giver god spilværdi på at få en uafgjort med hjem til odds 3.25.
 

Inter 1.55 Uafgjort 3.80 Chievo 6.50

Kampe mod disse to hold på San Siro har det med kun at gå én vej. Inter har vundet de seneste seks, og i de seneste fire indbyrdes kampe har hjemmeholdet ikke lukket mål ind. Noget, der taler imod den tendens, er imidlertid, at Inter kun har vundet én af sine seneste syv kampe. Chievo giver odds 2.40 på dobbeltchancen.
 

Klik her for at spille på weekendens Serie A-kampe.