Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag

Cagliari 2.20 Uafgjort 3.25 Catania 3.30

Lørdag er dagen, hvor man forventer, at Cagliaris nye Is Arenas endelig åbnes helt for offentligheden. Indtil nu har det kun været en mindre del af stadion, der har været klar til brug. Og så igen: Sådan som sagaen hidtil har udspillet sig, så gør man nok klogt i at vente til inspektørernes sidste dom, der i skrivende stung endnu ikke er faldet.

Catania kommer med en 4-0-sejr over Lazio i bagagen, men det er ikke uden grund, at sicilianerne er underdogs i denne kamp. Holdet har nemlig ikke vundet i sine seneste 12 udekampe i Serie A. Cagliari fik task 1-4 mod Fiorentina i sidste weekend, men havde forinden vundet fire kampe i træk under det nye trænerpar Ivo Pulga og Diego Lopez. Mit "value-bet" er på det bedste hold - Catania - der har odds 3.30 for en sejr.

Pescara 10.00 Uafgjort 4.50 Juventus 1.35

Stimen som ubesejret er brudt for Juventus, men Bianconeri slog tilbage på bedst mulig vis, da norditalienerne smadrede FC Nordsjælland 4-0 i midtugen i Champions League. Der er ikke meget grund til at tro, at mestrene vil få mange problemer mod et vaklende Pescara-mandskab til trods for værternes sejr over Parma i sidste uge. Sats på udebane-clean sheet til 1.95. Juve har kun lukket tre mål ind på udebane i denne sæson.


Søndag

Palermo 2.15 Uafgjort 3.20 Sampdoria 3.40

I det blå ringhjørne har vi et hold, der har tabt sine seneste seks kampe i Serie A. I det lyserøde ringhjørne et hold, der kun har vundet én af sine seneste 19. Palermo er yderligere svækket af tabet af Fabrizio Miccoli, der er ude med en lårskade, og begge hold er dermed uden deres måske to bedste spidsangribere. Abel Hernendez er ligeledes ude hos Rosanero, mens Samp må undvære Nicola Pozzi og Maxi Lopez. Ingen af holdene er i besiddelse af midlerne eller selvtilliden, der skal til for at vinde, så 3.20 er et godt odds på X'et.

Milan 1.90 Uafgjort 3.45 Fiorentina 4.00

Endelig vågnede det sande Milan. Eller var det bare en illusion? 5-1-ydmygelsen af Chievo i sidste weekend gav et længe tiltrængt selvtillidsboost til Rossoneri. Ikke mindst fordi sejren bød på Bojan Krkics første mål for klubben såvel som Giampaolo Pazzinis første scoring i over to måneder. Alexandre Pato fulgte op med sin første sæsonscoring i Champions League-kampen tirsdag mod Malaga, der endte uafgjort.

Det sidste kunne være ganske essentielt forud for kampen mod Fiorentina, der ikke ligefrem har Pato som yndlingsmodstander. Brasilianeren har scoret fem gange i seks kampe mod Viola, og Milan har vundet i alle fem tilfælde. Men selvom journalister har hyldet Milans stime på fire kampe uden nederlag (to er endt uafgjort), så skal man have perspektiv på tingene. Fiorentina har vundet fire af sine seneste fem kampe, og selvom stjerneangriberen Stevan Jovetic sandsynligvis er ude af kampen mod Milan, er der en tendens til at undervurdere klubben fra Firenze, der er lidt af en fristelse på dobbeltchancen til odds 1.86.

Chievo 2.35 Uafgjort 3.10 Udinese 3.10

Da han i den veronesiske avis Arena torsdag blev spurgt om, hvad der går galt for Chievo, der ligger nummer 16 og netop har fået tæv af Milan, opsummerede en af de førende italienske sportsjournalister Gianni Mura tingene således: "De har et af de værste angreb og et af de værste forsvar i ligaen". Begge dele er korrekte. Kun to hold har scoret færre mål end De Flyvende Æsler, og intet hold har lukket flere mål ind. Alligevel har Chievo gjort en acceptabel figur på eget græs, hvor samtlige 10 point er hentet, og Udinese-spillerne vil være trætte og udmattede efter nederlaget torsdag aften mod Young Boys i Europa League. Jeg læner mig mod uafgjort til 3.10.

Genoa 3.80 Uafgjort 3.20 Napoli 2.05

Selvom det måske er unfair at referere til Napoli som et étmandshold, så er der dage, hvor klubben ligner lige nøjagtigt dét. Torsdag aften kom det seneste eksempel, da Edinson Cavani scorede alle fire mål i en kamp, hvor Napoli var bagud 1-2, men kom tilbage og vandt 4-2 over Dnipro. Han vil uden tvivl være nøglefiguren igen, når de møder Genoa, der har tabt sine seneste fire kampe. Det klogeste spil med tanke på de manglende mål fra holdkammeraterne kan være på under 2.5 mål til 1.72. Genoa vil sandsynligvis bruge meget af kampen på at forsvare, og selv ikke Cavani kan score fire mål i hver kamp.

Lazio 2.60 Uafgjort 3.40 Roma 2.60

Tilbage i sin første periode i Roma i 1990'erne kaldte Zdenek Zeman på et tidspunkt Derby della Capitale "en kamp som alle andre". Reaktionen på hans ord fortalte ham, at det ikke er tilfældet. Betydningen af denne kamp for spillere, fans og byen i det hele taget er svær at overvurdere. Med holdene blot to point fra hinanden i tabellen er søndagens kamp måske endnu vigtigere end normalt.

Humøret blandt visse Roma-tifosi er allerede en smule skidt, efter at holdets sportsdirektør, Franco Baldini, fortalte journalisterne, at man stadig lytter til købstilbud på Daniele De Rossi. Noget, der heller ikke hjælper på nervøsiteten, er Zemans derby-statistik. Træneren har kun vundet én ud af seks kampe mod Lazio, når man kigger på hans tidligere engagement i klubben, og har i denne omgang lagt ud med fire nederlag i træk. Han gjorde det kun marginalt bedre, da han som Lazio-træner vandt to ud af fem.

Romas tendens til at spille fantastisk det ene minut for at spille frygteligt det næste gør holdet ganske svært at spille på, og Lazio har også været ganske ustabile på det seneste. Det åbenlyse bud ville være at spille på over 2.5 mål, hvis ikke lige det var for det skrabede odds 1.40. I stedet for kan man satse på rødt kort i kampen. Der er blevet uddelt fem af slagsen i de seneste tre Rom-derbyer.

Parma 1.85 Uafgjort 3.40 Siena 4.35

Siena ligger stadig i bunden af Serie A. Var det ikke for sine strafpoint, ville holdet være nummer 13 efter sidste uges sejr over Genoa. Før den kamp havde Robur dog kun hentet ét point i fem kampe. Parma havde derimod vundet tre i træk før et overraskende nederlag på udebane til Pescara.

Selvom det lyder vanvittigt, så kan en af de primære årsager have været fraværet af Amauri, der havde scoret tre mål i tre kampe, før han missede ovennævnte kamp på grund af en flækket læbe mod Roma et par dage tidligere. Han er manden, man vil spille på mod et hold, der i gennemsnit har indkasseret to mål per udekamp.

Torino 2.00 Uafgjort 3.30 Bologna 3.80

Torino har fået en god start på livet i den bedste række, og mærkeligt nok har holdet nydt større succes på udebane, hvor man er ubesejret i seks kampe, end hjemme, hvor det er blevet til beskedne fire point i fem kampe. Bologna har til sammenligning samlet ét sølle point i sine seneste fem kampe, så der er mere tale om en gisning end en kalkuleret handling, når jeg hælder til udesejren til odds 3.80.

Atalanta 3.30 Uafgjort 3.20 Inter 2.25

Med sejren over Partizan torsdag i Europa League har Inter nu vundet alle sine 10 udekampe i denne sæson. På nuværende tidspunkt satser jeg på, at de fortsætter stimen, indtil der er grund til at tro det modsatte. Ikke mindst til odds 2.25 mod et Atalanta-hold, der har sluppet flere mål ind, end det har scoret på hjemmebane i denne sæson.