Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag

Juventus 1.50 Uafgjort 4.00 Lazio 6.70

Manden, de kalder "Profeten", havde en vision, han gerne ville dele med sine followers på Twitter torsdag: "For to uger siden ville jeg have sagt, at Juventus var uovervindelige", skrev Lazios brasilianske playmaker, Hernanes. "Men efter at Inter tog dertil og vandt, er der noget, som ubevidst er gået i stykker. Nu begynder vi alle at tro på, at vi kan vinde dér".

Den nyere historie fortæller os dog, at det er ønsketænkning. Biancocelesti har bemærkelsesværdigt nok ikke besejret Juventus hverken ude eller hjemme i Serie A siden 2003. Men Lazio er et nyt hold i år i forhold til, hvad de har været i mange af de seneste sæsoner. Rom-holdet er nummer fem i Serie A og har godt med selvtillid efter sidste weekends sejr i Derby della Capitale. Selvom det er svært at forestille sig, at Juve taber to hjemmekampe i træk, så ligger spilværdien hos Lazio med odds 2.55 på dobbeltchancen X2.

Napoli 1.85 Uafgjort 3.50 Milan 4.20

Silvio Berlusconi sørger for et personligt visit til Milans træning fredag i et forsøg på at indgyde truppen mod forud for en vanskelig række kampe. Den dårlige nyhed for Rossoneri er, at ejerens seneste besøg på Milanello, i oktober sidste år, blev fulgt op af et 0-2-nederlag til Juventus. Milan er skidt kørende i øjeblikket, og det sidste holdet har brug for er en rejse til San Paolo - et stadion hvor Napoli har vundet syv ud af otte kampe i alle turneringer i denne sæson. Holdets ene uafgjorte kamp kom efter en uforklarlig individuel fejl fra Salvatore Aronica i de døende minutter af kampen mod Torino. Edinson Cavani er i god form, hvilket gør odds 1.85 på hjemmesejren ganske fornuftigt.

Søndag

Bologna 2.30 Uafgjort 3.05 Palermo 3.20

"Vi har købt den nye (Sergio) Agüero", erklærede Palermos præsident, Maurizio Zamparini, efter at han havde sikret klubben Paulo Dybala fra Instituto de Córdoba i sommer. Spilleren tog sine første skridt mod at indfri forventningerne sidste søndag, da han scorede begge mål i 2-0-sejren over Sampdoria og dermed blev sicilianernes yngste målscorer i Serie A nogensinde. Overvej at satse på, at han kommer på måltavlen igen mod et Bologna-hold, der har tabt fem af sine seneste seks kampe.

Catania 1.80 Uafgjort 3.35 Chievo 4.50

Hvis ikke det havde været for en grum dommerfejl i holdets nederlag til Juventus, ville Catania sandsynligvis have været ubesejret på hjemmebane i denne sæson. I sin seneste kamp på Stadio Angelo Massimino slog sicilianerne Lazio 4-0. Sats på 1-tallet til odds 1.80 mod et Chievo-hold, der har tabt alle sine fem udekampe i sæsonen.

Fiorentina 1.55 Uafgjort 3.70 Atalanta 6.50

To af Serie A's mest formstærke hold mødes på Stadio Artemio Franchi. Fiorentina har vundet fem af sine seneste seks kampe, mens Atalanta har taget tre point i fire ud af sine fem seneste opgør. Mens Vincenzo Montellas præstation i forhold til at tage Viola op på fjerdepladsen efter 12 kampe er blevet hyldet godt og grundigt, så fortjener Stefano Colantuono ligeledes stor respekt for at have ført La Dea frem til sjettepladsen på trods af en straf på to minuspoint før sæsonen.

Efter en langsom start ser Germán Denis ud til at være tilbage i topform, efter at han scorede to gange i Atalantas 3-2-sejr over Inter sidste weekend. Der er dog ikke tale om et vildt målfarligt hold, og Fiorentina har blot ladet to mål gå ind på hjemmebane i denne sæson. Jeg satser på, at hjemmeholdet kan klare endnu et clean sheet til odds 2.10.

Inter 1.52 Uafgjort 3.80 Cagliari 6.75

Alt har sin ende, og selvom der blev sat en relativt brat stopper for Inters stime på 10 sejre, da Milano-holdet tabte til Atalanta i weekenden, så er der ingen grund til at tro, at dette hold har i sinde at sætte det hele over styr. Rodrigo Palacio er ved at bevise, at han er en af sommerens bedste køb. Han har således scoret syv mål i sine seneste syv kampe for Nerazzurri i alle turneringer. Sats på, at han scorer endnu et mål i denne kamp.

Siena 1.75 Uafgjort 3.40 Pescara 4.85

Holdet, der ligger sidst i tabellen, tager imod holdet, der har spillet den værste omgang fodbold i Serie A. Pescara ligger på 16. pladsen, selvom holdet har scoret færrest mål og indkasseret flest mål (sammen med Chievo) i den bedste italienske række. Siena derimod ligger kun sidst på grund af den pointstraf, holdet blev tildelt før sæsonen. De to klubber har aldrig før spillet mod hinanden i Serie A, og der er grund til at tro, at mindst et af holdene ryger ned i Serie B næste år. Siena har scoret i gennemsnit 0.83 mål per hjemmekamp i sæsonen, mens tallet for Pescara på udebane er 0.6. Et sats på under 1.5 mål giver derfor mening til odds 3.05.

Udinese 2.05 Uafgjort 3.25 Parma 3.65

Antonio Di Natale fortsætter sin énmandskrig mod alderdommen. Seks mål fra ham i holdets seneste fem kampe er måske den primære årsag til, at Udinese sidder komfortabelt midt i rækken på trods af middelmådige præstationer. Parma er én plads og ét point foran, men har kun vundet én gang på Stadio Friuli i sine seneste 10 forsøg. Kun et andet hold, Torino, har spillet så mange uafgjorte kampe i sæsonen, og med odds 3.25 vil jeg være fristet til at satse på endnu en pointdeling denne søndag i november.

Sampdoria 2.40 Uafgjort 3.10 Genoa 3.10

Efter et års pause på grund af Sampdorias nedrykning vender Derby della Lanterna tilbage til Serie A-kalenderen. Bedrøveligt nok kan denne kamp hurtigt vise sig at blive en trist affære snarere end en fejring. Samps stime på syv nederlag i træk er klubrekord, og stemningen omkring klubben er dyster. En gruppe på cirka 50 tifosi tog imod spillerne i lufthavnen efter nederlaget til Palermo og forsøgte at forhindre holdbussen i at køre væk. En mindre gruppe troppede op til træningen onsdag med fyrværkeri og et skilt, der opfordrede spillerne til at "vise nosser" i kampene.

Genoa er imidlertid også på det forkerte spor. Holdet har tabt fem kampe i træk og håber, at Marco Borriello kan vende tilbage efter den ankelskade, der har holdt angriberen ude siden 21. oktober. Marco Rossi er muligvis også klar til kamp igen. Mit spilforslag vil dog være på over 2.5 mål i kampen - en reflektion af begge mandskabers håbløse forsvarsspil.

Mandag 

Roma 1.60 Uafgjort 4.20 Torino 4.80

Hverken Samp eller Genoa er dog så pressede defensivt som Roma, der kun ligger foran Torino i tabellen på grund af skrivebordssejren over Cagliari. Jeg mener, de er favoritter til at tage sejren mod Torino, men til odds 4.80 vil det smarte træk være at spille på 2-tallet. Roma har været så uforudsigelige i sæsonen, at der er grund til at tro på, at holdet kan tabe en hvilken som helst fodboldkamp.