Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag

Palermo 2.50 Uafgjort 3.10 Catania 2.95

Det er muligt, at det er en kliché, men de seneste udgaver af dette opgør viser, at det er et af de derbyer, hvor man kan glemme alt om statistikker og formkurver. Kun to gange siden Catania kom tilbage i Serie A i 2006, er holdet gået ind til Derby della Sicilia som højereplaceret i tabellen end Palermo, og alligevel har Catania vundet seks ud af de tolv indbyrdes kampe i den periode og spillet to uafgjort.

Efter sæsonen 2011-12, hvor Catania under Vincenzo Montella fik det højeste antal point i klubbens historie i Italiens bedste række, har klubben etableret sig som den bedste af de to - men vi har stadig til gode at se, om det kan overføres til de indbyrdes opgør. Med tanke på deres gode statistik i derbyet vil jeg dog stadig satse en smule på 2-tallet til 2.95.

Søndag

Atalanta 1.85 Uafgjort 3.35 Genoa 4.50

Genoa-ejer Enrico Preziosi var hårdnakket i sin støtte til træner Luigi Del Neri i løbet af ugen, da han sagde, at "han bliver her, så længe jeg er her". Tilhængerne er lige så vrede over Preziosis fejlslagne transferpolitik, som de er over, at Del Neri har tilladt sig at tabe alle sine fem første kampe som træner, og det er fristende at tro, at de herrer kan blive smidt ud af byen sammen. Atalanta havde vundet fire af sine seneste fem kampe op til sidste rundes ydmygelse mod Fiorentina, og du bør satse på, at de kommer tilbage på sporet mod kriseramte Genoa til odds 1.85.

Chievo 2.05 Uafgjort 3.20 Siena 3.80

Efter endelig at have forladt sidstepladsen i Serie A er udfordringen for Siena nu at fortsætte i en positiv retning. Klubben fra Toscana er i bedre form end Chievo og ville også være foran Verona-holdet, hvis ikke man var blevet trukket i point før sæsonen. Men Siena har været skidt kørende på fremmed græs, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr i sæsonen. Overvej uafgjort til 3.20.

Pescara 5.90 Uafgjort 4.30 Roma 1.53

Zdenek Zeman vender tilbage til sin gamle hjemmebane for at møde det Pescara-hold, som han førte til oprykning fra Serie B sidste sæson. Eller i det mindste noget af det gamle Pescara-hold. Med afgangen af Lorenzo Insigne, Ciro Immobile og Marco Verratti er Delfinerne efterladt som en skygge af sig selv. Pescara er allerede på sin anden træner efter Zeman-perioden - Cristiano Bergodi blev ansat denne uge efter Giovanni Stroppas opsigelse. Det er altid svært at forudse, hvad en ny træner kan tilføre, men det vi med sikkerhed kan sige er, at så længe Zeman er involveret, vil der som regel komme mål. Et spil på over 3.5 mål i kampen giver god mening til odds 1.85.

Sampdoria 2.25 Uafgjort 3.10 Bologna 3.25

Er Samp parat til at genoptage sin gode stime fra tidligt i sæsonen, eller var holdet bare det mindst dårlige i Derby della Lanterna? Bologna havde selv tabt fem af sine seneste seks kampe forud for søndagens sejr over Palermo. Holdet fra den populære universitetsby havde blot scoret fire mål på udebane i sæsonen, mens Samp, der endnu en gang er uden Eder, Maxi Lopez og Nicola Pozzi i offensiven, kun har nettet syv gange på eget græs. Sats på under 1.5 mål i kampen til 2.90.

Torino 3.00 Uafgjort 3.10 Fiorentina 2.40

Fiorentina håber på at få Stevan Jovetic tilbage denne weekend, selvom holdet ikke ligefrem har lidt under hans fravær. Montenegrineren er fortsat holdets topscorer, men siden han blev skadet for to uger siden, har Viola scoret tre mål mod Milan og fire mod Atalanta. Torino kan prale af at have en af rækkens dygtigste forsvarslinjer, men Fiorentinas målform har været så imponerende på det sidste, at jeg fristes af at spille på over 2.5 mål til odds 2.10.

Milan 3.20 Uafgjort 3.20 Juventus 2.30

Måske er Silvio Berlusconis opsange mere inspirerende, end vi gav dem kredit for. Siden Milan-ejeren slog et smut forbi træningen, har Rossoneri fået en flot uafgjort ude mod Napoli, hvorefter holdet sikrede sig avancement i Champions League takket være en sejr i Anderlecht. På trods af en 3-0-ydmygelse af Chelsea på hjemmebane har Juve stadig til gode at spille sig videre i verdens stærkeste klubturnering.

Men hvis Serie A-mestrene har mistet en flig af deres aura efter nederlaget til Inter og en uafgjort mod Lazio, så vil det være farligt at tro, at Bianconeri pludselig er faldet ned de andre holds niveau. Milan har allerede tabt fire kampe på hjemmebane i sæsonen, og på trods af visse bekymringer for en lårskade til forsvarsspilleren Giorgio Chiellini vil jeg satse på udesejren til odds 2.30.
 

Mandag

Cagliari 2.85 Uafgjort 3.20 Napoli 2.55

En i forvejen drilsk kamp mod et Cagliari-hold, der kun har tabt én af sine seneste syv kampe, blev endnu vanskeligere for Napoli, da Edinson Cavani samlede sit tredje gule kort i sæsonen op i 2-2-kampen mod Milan og dermed røg i karantæne. Når han er ude, vil jeg ikke satse på en gentagelse af de to holds seneste indbyrdes kamp, hvor det blev til hele ni mål i alt. En mand, man gør klogt i at holde øje med, er Marco Sau, der scorede to mål for Cagliari mod Inter i weekenden. Sats på, at han scorer i kampen til odds 3.00.

Parma 2.95 Uafgjort 3.20 Inter 2.45

Det har været et par frustrerende uger for Inter, der fulgte sejren over Juventus op med at tabe til Atalanta og spille uafgjort med Cagliari. Andrea Stramaccionis beslutning om at stille med et ungt og urutineret hold i torsdagens Europa League-kamp mod Rubin Kazan vidner om trænerens ønske om at fokusere holdets energi på udekampen mod Parma. Det bliver dog ikke nemt mod et hjemmehold, der ikke har tabt på eget græs i seks kampe i sæsonen. Inter har imidlertid scoret mindst to mål i sine seneste seks Serie A-kampe, så jeg satser på over 2.5 mål til odds 1.80.
 

Tirsdag

Lazio 1.90 Uafgjort 3.25 Udinese 4.5

Udinese blev det første italienske hold, der røg ud af Europa i denne sæson, da holdet torsdag tabte til Anzhi Makhachkala. Samme aften spillede Lazio uafgjort 0-0 mod Tottenham, hvilket sikrede romerne videre deltagelse i turneringen. Fokus i Rom har dog først og fremmest - forståeligt nok - været på de voldelige begivenheder, der førte op til kampen mod Tottenham, snarere end på selve fodbolden. Men Lazio spillede godt i kampen og blev kun "snydt" for sejren takket være fremragende målmandsspil fra Spurs' Hugo Lloris. Odds 1.90 på 1-tallet er ganske godt.