Serie A: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Lørdag

Bologna 2.05 Uafgjort 3.15 Chievo 3.80

Chievo blev i den forgangne uge beskrevet af en tidligere sportsdirektør som en "meget dyr butik", og netop nu ser klubben ud til at være ved at sælge sin mest dyrebare vare. Stefano Sorrentino har stille og roligt manifesteret sig som en af Serie A's bedre målmænd i de seneste år, og nu skulle både Roma og Milan være ude efter ham. Der er dog ikke noget, der tyder på, at den handel bliver gennemført i denne weekend, så Sorrentino bør fortsat være på kassen for Chievo, der tager imod et Bologna-hold, hvis topscorer, Alberto Gilardino, kun har scoret én gang siden september. Chievo har holdt tre clean sheet i de seneste fire kampe og har fornuftige odds 3.70 på at gentage succesen.

Inter 1.25 Uafgjort 6.00 Pescara 10.00

Begge disse hold overraskede tilhængerne med præstationerne sidste weekend - men på meget forskellig måde. Pescaras 2-0-sejr ude mod Fiorentina ville have været den største overraskelse, hvis ikke det var for Sampdorias 10 mand, der overvandt Juventus i Torino. Inter derimod var helt fraværende i 0-3-nederlaget til Udinese. Forventer jeg, at Inter kommer tilbage på sejrssporet i denne weekend? Ja. Men vil jeg i lyset af de førnævnte resultater være fristet til at sætte en lille skilling på udesejren til odds 10.00? Her må jeg også svare ja.


Søndag

Torino 2.30 Uafgjort 3.15 Siena 3.10

Siena har ikke fået point i Serie A i over en måned, men en frokosttur til Torino kan meget vel være den kur, holdet leder efter. Torino har kun vundet én gang i sine seneste syv kampe og går ind til hjemmekampen med en meget decimeret trup, efter at fem spillere røg i karantæne i den uafgjorte kamp mod Catania i sidste runde. Selvom det blev til et nederlag, spillede Siena godt ude mod Milan søndag, og mens jeg vil tøve med at spille på dem som vinder, så er jeg fristet af X'et til odds 3.15.

Cagliari 2.05 Uafgjort 3.30 Genoa 3.65

Efter et år, hvor de er blevet smidt rundt mellem så fjerne byer som Trieste og Parma, håber Cagliaris tifosi på, at klubbens nytårsforsæt var så simpelt som at ville spille alle hjemmekampe på hjemmebane fra nu af. Holdet er søndag tilbage på Stadio Is Arenas for at spille en livsvigtig kamp mod Genoa.

Cagliari har kun fået to point ud af sine seneste ni kampe, hvilket har kastet klubben ind i nedrykningszonen. Her har Genoa hentet essentiel selvtillid gennem sin 2-0-sejr over Bologna i sidste weekend. Gæsterne spiller uden angriber Ciro Immobile, men eftersom hjemmeholdet har været involveret i nogle målrige kampe på det seneste, vil jeg overveje et sats på over 2.5 mål til odds 2.10.

Catania 2.95 Uafgjort 3.70 Roma 2.20

Efter at have fået tæsk af én Rom-klub i Coppa Italia tirsdag aften vender Catania nu tilbage for at møde en anden af slagsen. Holdets træner, Rolando Maran, får ikke nemt ved at fylde hullet ud efter den karantæneramte Francesco Lodi, selvom han nok bliver nødt til at finde et godt og permanent alternativ, hvis der er hold i rygterne om Milans interesse i den dygtige spiller. Selvom hans fravær er et handicap, så forstår jeg ikke, hvorfor Roma har så lavt et odds i denne kamp. Catania har kun tabt to gange på hjemmebane i år, og med tanke på Romas uforudsigelighed er der grund til at tro på sejr til hjemmeholdet til odds 2.95.

Lazio 1.60 Uafgjort 3.75 Atalanta 5.75

Hvis du læste de italienske fodboldaviser mandag morgen, så kunne du få det indtryk, at Lazio-træner Vladimir Petkovic er lidt af en fodboldens svar på Obi Wan Kanobi, der får en hologrambesked fra Prinsesse Leia. "Hjælp os, Lazio, du er vores eneste chance for at få en spændende mesterskabskamp i denne sæson".

Hvorvidt Lazios trup er bred nok til at kunne klare den udfordring, er tvivlsomt, selvom sejren over Cagliari lørdag bragte holdet op på 39 point for 19 kampe - samme antal point som Sven-Göran Erikssons Lazio havde på samme tidspunkt af sin guldsæson i 1999-2000. Lazio bør føle sig nogenlunde sikker på at slå Atalanta søndag. Sats på, at Biancocelesti fører ved pausen og ved slutfløjtet til odds 2.45.

Napoli 1.33 Uafgjort 4.75 Palermo 9.50

Efter at være skiftet til Palermo denne uge vender Andrea Dossena med det samme tilbage til Napoli for at spille mod sin tidligere arbejdsgiver. Napoli har også muligheden for at starte med et nyt ansigt, efter at klubben købte Pablo Armero i Udinese. Ingen af de to spillere lader dog til at kunne ændre på denne kamps dynamik. Palermo er et horribelt udehold. Blot fire mål er det blevet til i 10 udekampe indtil videre. Sats på, at Napoli vinder på handicap -1 til odds 1.92.

Parma 5.00 Uafgjort 3.45 Juventus 1.72

Juventus fik nederlaget til Sampdoria ud af systemet ved at eliminere Milan fra Coppa Italia onsdag aften, selvom det at holdet skulle ud i forlænget spilletid, kan resultere i et par trætte ben i denne vanskelige udekamp. Parma er ubesejret på hjemmebane, og mod et Juve-hold, der ikke helt er i den bedste forfatning, vil jeg satse på hjemmeholdet på dobbeltchancen til odds 2.06.

Udinese 2.80 Uafgjort 3.10 Fiorentina 2.60

Blandt de mange positive ting, som Udinese kan tage med fra 3-0-sejren over Inter, var Luis Muriels præstation. Man håbede på, at Muriel, der er kommet tilbage til klubben i denne sæson efter et år på lån i Lecce, ville indtage en nøglerolle, men indtil nu har skader forhindret ham i at leve op til forventningerne.

Med ham tilbage i start-11'eren, hvor han vil kunne støtte den fortsat eminente Antonio Di Natale i angrebet, er Udinese et offensivt meget farligt hold. Sammenholdt med Fiorentinas åbne og offensivt orienterede spillestil under Vincenzo Montella tegner det billedet af en kamp, der meget vel kan ende med over 2.5 mål til odds 1.95.

Sampdoria 3.75 Uafgjort 3.30 Milan 2.00

Vil sidste søndags sejr over Juventus udgøre et vendepunkt for Sampdoria, eller skal det vise sig at være en enlig svale? Det er måske for meget at bede om en gentagelse mod et Milan-hold i god form, men Samp lader til at have fundet nye kræfter under den nye træner, Delio Rossi. Milan har scoret minimum to mål i hver af sine seneste seks udekampe, hvilket kombineret med Mauro Icardis målnæse gør, at jeg tror på over 2.5 mål til odds 2.00.