Serie A: Optakt til aftenens brag i Torino mellem Juve og RomaDenne uge blev der luftet planer om at forbyde rygning på de italienske stadioner. Heldigvis for Zdenek Zeman bliver det ikke en realitet før næste sæson. Hvis der skulle være en kamp, hvor han skulle ryge lidt ekstra, så er det nok denne; 14 år efter sine berømte hentydninger til visse Juventus-spilleres "muskeleksplosion" vender han nu tilbage for at stå ansigt til ansigt med Den Gamle Dame som Roma-træner.

Zemans ord satte gang i en efterforskning, som blev afsluttet med en frifindelse af Juventus, men klubbens læge, Riccardo Agricola, fik en betinget dom. Han blev dog også frifundet efter at have appelleret dommen. Da Zeman mistede sit job i Roma blot et år efter, han kom med sine kommentarer, blev der snakket om, at fyringen var politisk motiveret - at klubben var blevet advaret om, at de aldrig ville få lov til at vinde med ham ved roret.

Meget vand er løbet under broen siden dengang. Zeman påbegyndte efterfølgende en periode som trænernomade, hvor han stod i spidsen for udenlandske hold og klubber i de lavere italienske rækker. Juventus nød stor succes i starten af årtusindet, men blev involveret i Calciopoli-skandalen, som blandt andet resulterede i, at klubben mistede to Serie A-titler.

Da Zeman vendte tilbage til Roma i sommer, tog det ikke lang tid, før de gamle fjendskaber blev vakt til live. Da han blev spurgt, om Juventus burde have lov til at sætte en tredje stjerne på klublogoet som symbol på 30. mesterskaber - hvilket i givet fald ville ignorere Calciopoli-dommen - svarede Zeman: "Efter at have læst visse citater og bøger, mener jeg ikke engang, at de burde have 28."

Zeman mente heller ikke, at Juventus-træner Antonio Conte skulle have lov til at træne sit hold i løbet af den 10 måneders sidelinjekarantæne for matchfixing. Da Juventus vandt SuperCup'en inden Serie A-sæsonstarten var Massimo Carrera substitut for Conte, og Juventus-bossen John Elkann sagde efterfølgende, at Carrera havde vundet mere i en enkelt kamp, end Zeman har vundet i hele sin karriere.

Onsdag stod Zemans Roma over for Sampdoria, der bliver trænet af den tidligere Juve-spiller Ciro Ferrara. De to gav ikke hånd før eller efter 1-1-kampen. Zeman sagde, at det burde være Ferrara, der som den unge mand går hen til den ældre, men Samp-træneren pointerede, at hans hold var gæster og ikke værter på Romas Stadio Olimpico.

Alt dette har skabt en ganske bitter optakt til lørdagens sene kamp, selvom begge trænere måske burde være mere bekymrede over deres holds indsatser i midtugen end over det, der foregår uden for banen. Det var Romas tredje hjemmekamp på stribe uden sejr, og der har i alle tre tilfælde været vist defensive svagheder. Juventus mistede sine første point i sæsonen i en målløs kamp mod Fiorentina.

For Juventus, der nu er ubesejret i 44 kampe, var resultatet ikke ligeså bekymrende som spillet; Fiorentina dikterede spillet på en måde, som de færreste har præsteret i de seneste 12 måneder mod Bianconeri. På midtbanen virker Pirlo træt. Enkelte meldinger går endda på, at han vil blive sparet mod Roma, og at Paul Pogba vil overtage hans rolle, så Pirlo er frisk til mødet mod Shakhtar Donetsk i Champions League tirsdag aften.

Romas offensive fodbold under Zeman giver en garanti for en åben kamp, uanset hvilke spillere, der er på banen. Men der er ikke meget at komme efter, hvis man spiller på over 2.5 mål til odds 1.45. Det kan dog være en god ide at spille på, at Roma scorer kampens første mål, som Giallorossi har gjort i tre af deres fire kampe indtil nu. Selvom jeg personligt tror, at Juve vinder, så giver dobbeltchancen X2 til odds 2.16 bedre værdi end noget spil på hjemmeholdet, jeg kan få øje på.

Resultattip: Juventus 3-1 Roma