Serie A: Optakt til Fiorentina vs. Catania


Vincenzo Montella tøvede ikke med at tage til Fiorentina denne sommer. Det gjorde Alberto Aquilani, Borja Valero og David Pizarro heller ikke. Målmanden Emiliano Viviano så sit snit til at komme tilbage til byen, hvor han voksede op, og til at repræsentere den klub, han holdt med som dreng.

Dimitar Berbatov var med andre ord undtagelsen - ikke reglen. Bulgareren har måske funder vej til overskrifterne, da han i sidste minut ombestemte sig og valgte Themsen frem for Toscana - hvilket fik Fiorentinas ledelse til at rase over flybilletter, som allerede var købt - men sandheden er, at det stadig har været en produktiv sommer for La Viola. Klubben valgte en ung, talentfuld træner og hentede masser af nye ansigter til en trup, der havde brug for en ny start.

"At han traf det forkerte valg", var Montellas hurtige svar, da avisen La Repubblica denne uge spurgte ham, hvad han ville sige til Berbatov, hvis han nogensinde mødte ham. Og Fiorentina-træneren snakker - i modsætning til så mange andre - ud fra erfaring, da han selv har spillet i Fulham.

Det er nu ikke, fordi Montella dvæler ved sagen. Træneren er mere end tilfreds med situationen i Fiorentina - og med god grund. Holdet, der flirtede med nedrykningsstregen sidste sæson, har allerede vist sig at have forbedret sig meget i sine to første kampe i sæsonen. Først blev det til en 2-1-sejr over Udinese, og derefter tabte man med de samme cifre ude mod Napoli i en kamp, hvor Fiorentina havde fortjent bedre.

Det er delvist Montellas fortjeneste. Han har skabt positiv stemning i en klub, hvor uregerlige spillere og vrede tifosi havde ødelagt den. Forbedringen skyldes også de mange nye indkøb. Valero og Pizarro har allerede imponeret på midtbanen, mens andre som Juan Cuadrado og Mattia Cassani også har bidraget. Det, der måske er vigtigere end nogen ny spiller, er, at man har formået at holde fast på Stevan Jovetic.

"Der var en mulighed for, at han ville forlade os, men han er en intelligent knægt", sagde Montella om den montenegrinske angriber, der var eftertragtet af en del klubber inklusiv Juventus denne sommer. En dag sagde jeg til ham: 'Stevan, vi har det sjovt her, og det vil være godt for dig og din fremtid'. Men det havde han måske allerede forstået".

Han har stået bag alle tre mål, som holdet har scoret hidtil i sæsonen, og det ser ud, som om Jovetic nyder livet. Det er ham, Catania skal lukke ned for, hvis de vil have noget ud af kampen mod Fiorentina. Med tanke på, at det sicilianske hold har lukket 13 mål ind i sine seneste seks udekampe og ikke har haft et clean sheet, ligner det et godt spil at sætte penge på, at Jovetic scorer endnu et mål i kampen her.

Det vil være lidt mærkeligt for Catania at skulle stå over for Montella, der sidste år skaffede dem det højeste antal point i klubbens Serie A-historie. Men indtil videre ser det fint nok ud med hans efterfølger Rolando Maran. Holdet fik en imponerende uafgjort i sæsonens første kamp ude mod Roma og vandt siden over Genoa. Eftersom de to kampe bød på hele ni mål, giver det mening at spille på, at der bliver scoret over 2.5 mål i denne kamp til odds 1.90.

Fiorentina har ikke tabt i de seneste syv udgaver af dette opgør, og når man tænker på, at Montella har en del kendskab til sit tidligere hold, er der ikke meget, der tyder på, at det vil ske denne gang. Men med tanke på, at Fiorentinas forsvar stadig skal finde hinannden efter de mange udskiftninger, kan det meget vel blive en målrig uafgjort.

Resultattip: Fiorentina 2-2 Catania til odds 15.00.