Serie A: Optakt til rivalopgøret mellem Fiorentina og Juventus- Historisk er holdene to af de største rivaler i Serie A.
- Forholdet blev ikke bedre af sommerens sæbeopera på transfermarkedet.
- I aften støder Fiorentina og Juventus panderne sammen i Firenze.

Milano-holdene Inter og Milan er to af Juventus' mest berømte rivaler i Serie A. Der findes dog endnu en klub, der har lignende relationer til Torino-klubben: Fiorentina.

Rivaliseringen begyndte i sæsonen 1981/82, da klubberne sloges om mesterskabet. Siden er forholdet blevet endnu mere giftigt på grund af kontroversielle dommerafgørelser, spillerkøb og en tabt Uefa Cup-finale. Ikke mindst gjorde salget af verdensstjernen Roberto Baggio til Juventus i 1990 ondt på La Violas tifosi, og det er stadig et sår, der ikke vil hele - 22 år efter.

Forholdet blev ikke ligefrem bedre af, at Fiorentina hævder, at Juventus ødelagde deres forsøg på at købe Dimitar Berbatov fra Manchester United i sommer, eller af at Firenze-klubben vil indføre en såkaldt "anti-Juventus"-klausul i Stevan Jovetics kontrakt for at undgå en ny "Baggio-gate", efter at Den Gamle Dame ville købe den 22-årige topangriber for over 200 millioner kroner.

I aften støder holdene sammen, og du kan trygt regne med, at det bliver hedt på Artemio Franchi i hjertet af Toscana. Gæsterne Juventus, der stadig er ubesejret i denne og sidste sæson, er favorit til odds 2.05. En anden detalje, der taler til Juves fordel, er, at holdet sidste sæson vandt 5-0 i Firenze. Et lignende resultat i aften giver dig 300 gange pengene igen.

Der har været spekulationer op til kampen om, hvorvidt den karantæneramte Juve-træner Antonio Conte har tænkt sig at være på tribunen til kampen med tanke på det hadefulde klima. Den midlertidige træner, Massimo Carrera, maner dog til besindighed ifølge Torino-avisen Tuttosport:

"Kampen mod Fiorentina er en kamp som alle andre - mod en meget stærk modstander. De eventuelle spændinger, der måtte være, kommer udefra", siger han og fortsætter:

"Jeg håber dog ikke, at der vil ske nogen ulykker, men at det hele ender med uskyldige drillerier."

Fiorentina 3.60, uafgjort 3.25, Juventus 2.05 (kickoff tirsdag klokken 20:45)