Serie A: Optakt til tirsdagskampen Palermo-Milan


Palermo 3.10, uafgjort 3.10, Milan 2.35

Milan behøver ikke at vente til Halloween for at føle sig hjemsøgt. Spøgelserne fra tidligere sæsoner har fulgt efter Rossoneri, hvorend de har spillet i denne sæson - påmindelser om bedre dage venter Massimiliano Allegri og hans hold bag hvert hjørne. Med hvert eneste nederlag kommer uønskede sammenligninger med mere succesfulde Milan-hold gennem historien. Med hver eneste fejlaflevering eller dårlige afslutning kommer bedrøvelige minder om tidligere tiders stjerner, der ville have gjort det bedre.

Tirsdagens udekamp på Sicilien er ikke anderledes i den forstand. Sidste sæson sluttede Rossoneri en stime på fem nederlag på Stadio Renzo Barbera - 4-0-sejren gav holdet sin første succesoplevelse ude mod Palermo siden 2006. Det skete takket være et hattrick af Zlatan Ibrahimovic plus et mål fra Thiago Silva - to spillere der siden er blevet solgt til Paris St-Germain.

Det var tilbage i marts, hvor Milan var førerhold i Serie A, hvor man var foran ubesejrede Juventus, som man dog havde spillet en kamp mere end. Palermo lå nummer otte og var i høj grad i spil til en plads i Europa. Før mødet med Milan havde holdet fået 30 point ud af 36 mulige på hjemmebane, og det var kun klubbens miserable udebaneform, der forhindrede endnu højere ambitioner.

Det er overflødigt at sige, at denne sæson indtil videre har været en ganske anden historie for de to hold. Milans problemer efter afskeden med ikke kun Ibrahimovic og Silva, men også ledestjerner som Clarence Seedorf, Alessandro Nesta, Antonio Cassano og Gennaro Gattuso er veldokumenterede. Før 1-0-sejren over Genoa i søndags takket være et mål, der ikke burde være blevet anerkendt, havde Milan kun syv point efter otte kampe.

Palermo har underpræsteret siden holdets store nederlag til selvsamme Milan sidste sæson. Efter ydmygelsen vandt holdet kun en af de resterende 12 kampe. På jagt efter en frisk start gik ejeren Maurizio Zamparini ud og hyrede Sienas Giuseppe Sannino som holdets nye træner i sommer. Han blev fyret efter blot tre kampe i den nye sæson.

I stedet kom Gian Piero Gasperini ind. Den tidligere Genoa- og Inter-træner ændrede holdets formation til en 3-4-2-1, hvilket kun har kastet en smule bedre resultater af sig. Et forsvar, der slap syv mål ind i Sanninos første tre kampe, har kun tilladt modstanderen at score fire gange i seks kampe under Gasperini, men oppe i angrebet er Rosanero fortsat skidt kørende. Af de fem mål der er scoret siden Gasperinis ankomst, kom de fire i en enkelt kamp mod Chievo.

Holdet håber, at den mangel kan blive udfyldt af Paulo Dybala - en 18-årig argentinskfødt angriber, der blev købt for omkring 70 millioner kroner i Instituto de Córdoba, og som debuterede i 0-0-kampen mod Torino tidligere på måneden. Men mens han vænner sig til det italienske spil, ligger ansvaret i høj grad på skuldrene af Fabrizio Miccoli.

Sidste år ville man have gjort klogt i at spille på en Miccoli-scoring i en kamp som denne. Han gemte som regel sine bedste præstationer til de store kampe. Mod top-6-hold var der ingen anden spiller i Serie A, der scorede flere end hans otte mål. I denne sæson har han dog kun scoret sammenlagt tre mål - alle i kampen mod Chievo. Kynikerne vil påpege, at Milan ikke ser ud til at ende blandt top-6-holdene i denne sæson.

I stedet bør man med tanke på Palermos forbedrede forsvarsspil under Gasperini samt Milans strabadser (bortset fra Stephan El Shaarawy) i offensiven overveje at spille på under 1.5 mål i kampen til 3.70. Hvis du er ude efter målscorere, så ligner El Shaarawy det åbenlyse valg. Hvad resultatet angår, satser jeg på uafgjort til 3.10.

Resultattip: Palermo 0-0 Milan til 10.50.