Serie A: Optakt til weekendens kampe i ItalienLørdag

Parma 3.10, uafgjort 3.30, Milan 2.25

Milan sikrede en længe ventet sejr onsdag, men det vil være forkert at tro, at alting er rosenrødt i Rossonero-haven. Sejren kom mod et Cagliari-hold, der endnu har til gode at vinde i denne sæson, og som spillede det sidste kvarter af kampen med 10 mænd. Det var uden tvivl positivt at se Stephan El Shaarawy score mod et andet hold end Udinese, men manglen på kreativitet på midtbanen er alarmerende.

Parma er også startet sløvt, selvom klubben har været mere imponerende på hjemmebane med sejr over Chievo og uafgjort mod et stærkt Fiorentina-hold. Den mest interessante statistik indtil videre er dog, at holdet ligger nummer ét på listen over advarsler. 21 er det blevet til plus et enkelt rødt i fire kampe. Med tanke på at Milan selv ligger nummer tre på kortlisten i Serie A, kan det give mening at spille på, at der minimum er en spiller, som ser rødt i kampen.


Søndag

Udinese 1.90, uafgjort 3.55 Genoa 3.70

Ligesom at Milans sejr over Cagliari ikke er et tegn på, at alt er godt, så fortsætter Udineses kvaler på trods af sejren mod Rossoneri sidste weekend. En målløs kamp ude mod Torino i midtugen var ingen skændsel, men resultatet skjuler det faktum, at hjemmeholdet ramte træværket tre gange i kampen.

Genoa er også et mangelfuldt hold med skrøbeligheder i defensiven. Offensiven med Marco Borriello og Ciro Immobile fungerer dog fint, og det kan meget vel være et godt tidspunkt at møde Udinese. I Friuliani har en potentielt distraherende rejse til Liverpool at se frem til torsdag. Odds 3.70 på udesejren er tilpas godt til at overveje.

Atalanta 2.20, uafgjort 3.25, Torino 3.20

Det har været et par besynderlige dage for Atalanta-træner Stefano Colantuono, der på blot en uge står over for tre af sine tidligere klubber. Indtil videre har hans hold slået Palermo og tabt til Catania, og næste stop på vejen er Torino, som han forlod, efter det mislykkedes at få dem op i toppen af tabellen i 2009-2010.

En uafgjort ville fuldende billedet, og det er langt fra utænkeligt i en kamp mellem to meget lige hold. Begge hold scorer og indkasserer mindre end et mål per kamp, så odds 8.75 på 0-0 frister.

Bologna 2.45, uafgjort 3.20, Catania 2.80

Catania har ikke vundet i sine seneste ni udekampe i Serie A, men denne kamp kunne være en passende lejlighed til at ændre på den statistik. Sicilianerne har begyndt sæsonen godt, mens Bolognas hidtil eneste sejr kom efter et uventet Roma-kollaps. Francesco Lodi og Alejandro Gómez er i fin form, så jeg vil forsøge mig med udesejren til 2.85.

Cagliari 1.72, uafgjort 3.50, Pescara 4.80

Den positive nyhed for Cagliari er, at denne kamp i det mindste bliver spillet. Sidste søndags kamp mod Roma blev aflyst, og efterfølgende vandt gæsterne 3-0 via en skrivebordssejr, efter at Cagliari-ejer Massimo Cellino forsøgte at ignorere et krav om, at kampen skulle spilles bag lukkede døre. Nu har myndighederne i det mindste tilladt, at holdets nye hjemmebane, Is Arenas, kan fungere med et reduceret antal tilskuere på maksimum 5.000.

Hvis Cagliari betragter det som en lettelse, så vil reaktionen nok være den samme, når øklubben ser, hvem man skal møde på søndag. Cagliari har kun skrabet to point hjem i sæsonen, så man sætter nok pris på at skulle møde en oprykkerklub, der mistede sin træner og de fleste talenter i truppen hen over sommeren. Ikke desto mindre er oddset på hjemmesejren alt for småt, når vi har at gøre med et hold, der endnu ikke har vundet en ligakamp under Massimo Ficcadenti. Sats på Pescara på dobbeltchancen X2 til odds 2.04.

Lazio 1.60, uafgjort 3.70, Siena 5.50

Lazios perfekte start på sæsonen er blevet erstattet af to nederlag på fire dage, men det er endnu for tidligt at ringe med alarmklokkerne. Det var uheld, der gjorde, at man ikke vandt hjemme mod Sampdoria sidste søndag, og Lazio vil næppe være det sidste hold, der lider på udebane mod Napoli. Siena har været nådesløse mod henholdsvis Inter og Bologna, hvor klubben fra Toscana har visket sin pointstraf ud. Man har dog i høj grad kunne læne sig op ad fantastisk målmandsspil fra Gianluca Pegolo. Lazio vil forsøge at rejse sig efter onsdagens kamp, og Siena har stadig adskillige begrænsninger. Det ligner en taktisk kamp, hvor muligheden for at spille på under 2.5 mål virker fornuftig til odds 1.75.

Palermo 2.25, uafgjort 3.30, Chievo 3.05

Gian Piero Gasperinis job er sandsynligvis allerede i fare. Den nye Palermo-træner har tabt sine første to kampe. Hans forgænger, Giuseppe Sannino, blev fyret efter to nederlag og en uafgjort. Efter et nederlag til oprykkerne fra Pescara onsdag har Gasperini desperat brug for et godt resultat, der kan skyde holdet i gang. En hjemmesejr over Chievo, der har tabt sine seneste fire udekampe, ligner den bedste mulighed, han har haft i et stykke tid. Fabrizio Miccoli kan vende tilbage til start-11'eren, og odds 2.25 på hjemmesejren er relativt godt.

Sampdoria 3.30, uafgjort 3.25, Napoli 2.15

To af Serie A's tre fortsat ubesejrede hold mødes i Genoa. Ambitionerne for sæsonen er dog ganske forskellige. Napoli ser sig selv som titeludfordrere; Samp er på det rene med, at den gode start ikke får træerne til at vokse ind i himlen. De udnyttede en blunder fra Maarten Stekelenburg mod Roma i onsdags og kunne meget vel være overmatchede mod et Napoli-hold, der blæste Lazio ud af banen. Men med tanke på at napolitanerne sjældent er ligeså potente på udebane som hjemme, kan det smarteste væddemål være at spille på over 2.5 mål til odds 1.95. De to holds kampe har indtil nu budt på en hel del mål.

Inter 2.10, uafgjort 3.25, Fiorentina 3.40

Selvom Milan vandt sin første hjemmekamp i sæsonen i onsdags, er forbandelsen på San Siro stadig i live for Inters vedkommende. Fem hjemmekampe er det blevet til uden sejr. Det skyldes dog nok i højere grad deres ustabile spil end det nye halvkunstige græstæppe på hjemmebanen, men ikke desto mindre bør Fiorentina, der udspillede Juventus tirsdag aften, kunne udbygge sin stime. Odds 3.40 på udesejren frister.