Serie A: Optakt til weekendens kampe i Italien


Lørdag

Lazio 2.40, uafgjort 3.24, Milan 2.90

Vladimir Petkovic er ikke en mand uden selvtillid. Da han af Gazzetta dello Sport blev spurgt om, hvorvidt hans hold skal betragtes som favoritter mod Milan på hjemmebane, skød Lazio-træneren tilbage: "Mit hold er altid favoritter". Presset til at uddybe hvad hans hold har, som modstanderen ikke har, svarede han: "Point".

Han kunne heller ikke lokkes til at nævne spillere, han ville fjerne fra modstanderen. I stedet sagde han med et smil: "De fjerner dem helt af sig selv". Netop som Alexandre Pato vender tilbage fra sin seneste skade, er Robinho nu dømt ude med en lårskade. Christian Abbiati forventes ligeledes at misse kampen på grund af en infektion på luftvejene. Med tanke på hvor vigtig målmanden har været for sit hold på det seneste, satser jeg på hjemmesejren til 2.40.


Søndag

Cagliari 2.05, uafgjort 3.15, Bologna 3.75

Endelig har Cagliari fået et hjem, nu hvor at forbundet har bekræftet, at holdets Is Arenas alligevel er egnet til brug, efter et mindre antal tilhængere fik lov til at overvære kampen mod Pescara i slutningen af sidste måned. Det skulle dog ikke vise sig at bringe held dengang, men med ankomsten af den dobbelte trænerkonstellation med Ivo Pulga og Diego Lopez lod det til, at holdet blev løftet i udesejren på 1-0 over Torino.

Hvorom alting er: Odds 2.05 på hjemmesejren er for småt for et hold, der kun har scoret fire mål i sæsonen. Sats på Bologna på dobbeltchancen til 1.72.

Atalanta 2.00, uafgjort 3.30, Siena 3.70

Atalanta fejrer sin 105 års fødselsdag denne uge og har derfor sænket billetpriserne til denne kamp, hvor de billige pladser bag målet kan købes af klubbens medlemmer for én euro og de mere fornemme pladser på langsiden for fem euro. Man håber på højlydt opbakning i en klub, der har tabt sine seneste tre kampe og lukket ni mål ind. Med tanke på holdets nylige defensive problemer er det værd at overveje et spil på over 2.5 mål til odds 2.20.

Chievo 3.05, uafgjort 3.10, Fiorentina 2.40

Vi omskriver lige Ben Franklins citat: Intet er sikkert i denne verden bortset fra døden, skatter og skader til Alberto Aquilani. Midtbanespilleren har kun fået én kamp som indskifter for Fiorentina siden sit skifte i sommer, og det lader ikke til, at landskampspausen har givet tilstrækkelig tid til, at han er blevet klar efter et problem med akillessenen.

David Pizarro vender imidlertid tilbage, efter at han missede sit holds kamp mod Bologna, og Fiorentinas imponerende præstationer indtil videre i sæsonen gør dem sandsynligvis til favoritter. Chievo lignede dog et forandret hold i sin første kamp under den nye træner, Eugenio Corini, hvor man tildelte Sampdoria klubbens andet nederlag i sæsonen. I stedet for at spille på resultatet kunne jeg godt finde på at vente med at se oddset på, at Stevan Jovetic scorer mod et forsvar, der har lukket 14 mål ind i syv kampe.

Inter 1.57, uafgjort 3.80, Catania 5.75

Catania har vundet nogle mindeværdige sejre over Inter i nyere tid. Holdet har blandt andet vundet to af de seneste tre indbyrdes kampe på Sicilien. Men man har dog aldrig vundet i Milano, hvor det er blevet til 15 nederlag og to uafgjorte. Catania er generelt dårlige på fremmed græs og har lukket otte mål ind i tre udekampe, men det er godt nyt for dem, at Inters førsteangriber, Diego Milito, har en miserabel scoringsstatistik i oktober. Blot et enkelt af hans 67 mål for klubben er kommet i årets 10. måned.

Det kan naturligvis virke lidt søgt, men af og til kan den slags tabuer drille en spiller rent mentalt. Hvis oddset på et Milito-mål er småt nok, så overvej at spille imod det.

Palermo 2.10, uafgjort 3.25, Torino 3.50

Siden Urbano Cairo greb fat i tøjlerne i Torino i 2005, har klubben gennemført en betragtelig del af sin transferpolitik i samarbejde med Palermo. I de seneste 18 måneder er Matteo Darmian, Kamil Glik og Francesco Benussi rejst fra Sicilien til Torino, selvom sidstnævnte dog har taget turen tilbage efter et lån på et halvt år.

Kunne de familiære bånd give udeholdet en fordel? Måske, og på trods af tegn på forbedringer i Palermo under Gian Piero Gasperini er jeg meget fristet af at spille på sejr til Torino til odds 3.5 mod et hold, der blot har vundet én kamp ud af sine seneste 15 i Serie A.

Parma 2.20, uafgjort 3.15, Sampdoria 3.35

Sampdorias gode start har forvandlet sig til en stime af fire kampe uden sejr, mens tallet for Parma er fem. Begge hold går ind til kampen med problemer i bagagen. Parma er uden forsvarsspillerne Alessandro Lucarelli, Yohan Benalouane og Fabiano Santacroce, mens Samp må undvære Andrea Poli på midtbanen, Nicola Pozzi i angrebet og kaptajn Daniele Gastaldello i bagkæden. Snarere end at spille på resultatet bør du vente med at se på oddset på rødt kort i kampen. Parma er sidst i Serie A's fair play-stilling, og Samp ligger på en delt 16. plads.

Udinese 1.52, uafgjort 3.80, Pescara 6.75

På trods af en imponerende sejr på Anfield i Europa League har det været en vanskelig start på sæsonen for Udinese, hvis eneste hjemmesejr kom mod et Milan-hold, der sluttede kampen med ni mand. Pescara er på trods af sine egne begrænsninger et point foran værterne i Serie A-tabellen. Den situation varer ikke evigt, eftersom Udinese er et bedre hold, men med centrale kreative kræfter som Dusan Basta og Luis Muriel ude vil jeg umiddelbart satse på Pescara på dobbeltchancen til 2.45.

Genoa 3.25, uafgjort 3.40, Roma 2.15

Daniele De Rossi og Pablo Osvaldo kom hjem til træning onsdag, hvor de så deres træner Zdenek Zeman for første gang, siden de røg ud af startopstillingen inden sejren over Atalanta for derefter at blive beskyldt for mangelfuldt engagement. Der var ikke tegn på forbrødning, selvom midtbanespilleren gav sin træner hånden.

Vi har endnu til gode at se, om begge spillere er tilbage i start-11'eren, selvom Osvaldo lader til at være sandsynlig starter, eftersom Francesco Totti er tvivlsom til opgøret. Under alle omstændigheder bør man satse på, at Roma scorer i begge halvlege mod et middelmådigt Genoa-forsvar. Indtil videre i denne sæson er holdets 11 mål (fraregnet de tre skrivebordsmål i 3-0-sejren over Cagliari) blevet næsten ligeligt fordelt med seks scoringer i første halvleg og fem i anden.