Serie A: Rossoneri slår Inter i Milano-derbyet


Lørdag

Palermo 2.20 Uafgjort 3.35 Genoa 3.20

Palermo-præsident Maurizio Zamparini har erklæret, at han ikke bekymrer sig om udsigten til nedrykning, og han har sagt, at holdet kommer direkte tilbage i Serie A, hvis det skulle ende med at gå galt i denne sæson. Endnu et nederlag denne weekend vil betyde, at han nok snart skal begynde at planlægge returen til landets bedste række. Sicilianerne ligger nummer sjok og er uden sejr i 11 kampe. Pt. er de lyserøde seks point fra overlevelse, og det er netop Genoa, der ligger deroppe på 17. pladsen.

Begge hold har taget hul på deres tredje træner denne sæson. Davide Ballardini lader til at have vendt skuden for Genoa, der har hentet otte point i sine seneste fire kampe, mens Alberto Malesani har spillet sine første to kampe uafgjort i spidsen for Palermo. Endnu en uafgjort ligner et plausibelt resultat af denne kamp, vil jeg vurdere.


Søndag


Sampdoria 1.90 Uafgjort 3.40 Chievo 4.00

Delio Rossi har haft stor succes med at stramme op på Sampdorias forsvarskæde. Samp har holdt clean sheet i fire af sine seneste seks kampe. Statistikken bliver endnu mere imponerende af, at to af kampene var mod Milan og Napoli. Chievo er et af de hold, der scorer færrest mål i Serie A (26 mål i 25 kampe), og holdet fra Verona har ikke scoret i to af de seneste fire udekampe. Jeg tror på clean sheet til hjemmeholdet til odds 2.30.


Atalanta 3.00 Uafgjort 3.25 Roma 2.35

Et 1-4-nederlag til Atalanta for nøjagtigt 12 måneder siden var et af de absolutte lavpunkter i Luis Enriques korte periode som chef i Roma. Efter sidste weekends 1-0-sejr over Juventus kan Giallorossi godt tillade sig at tro på, at det ikke bliver en gentagelse søndag.

Aurelio Andreazzoli forventes at holde fast i sin nye 3-4-2-1-formation, som han brugte for første gang i Juve-kampen, selvom han må undvære Francesco Totti, der scorede kampens enlige mål sidste weekend. Med tanke på fraværet af angriberen og formodningen om, at Andreazzoli ikke er lige så lemfældig med defensiven som sin forgænger, Zdenek Zeman, kan det være en god idé at overveje at satse på under 2.5 mål til odds 2.00.
 

Bologna 3.35 Uafgjort 3.30 Fiorentina 2.15

Fiorentinas 4-1-ydmygelse af Inter sidste weekend var imponerende, men det er værd at huske på, at Viola forinden blot havde vundet én kamp i 2013. Bologna ligger nummer 16, men har kun tabt tre hjemmekampe i denne sæson. Uafgjort til odds 3.30 giver mening.
 

Cagliari 2.20 Uafgjort 3.20 Torino 3.30

Cagliaris præsident brugte sidste uge bag tremmer, men i det mindste ved spillerne, hvor de skal spille denne rundes hjemmekamp. Torsdag modtog klubben en erklæring om, at de fik lov til at spille søndagens opgør på hjemmebanen IS Arenas - men bag lukkede døre.

På trods af al hurlumhejet omkring klubben, ser Cagliari ud til at have fundet sig selv i 2013, hvor holdet er gået ubesejret gennem de seneste seks kampe og har fået lagt afstand til nedrykningsstregen. De kan desuden glæde sig over, at Davide Astori, Daniele Dessena og anfører Daniele Conti vender tilbage efter afsonet karantæne, og hjemmesejren giver derfor god spilværdi.
 

Juventus 1.18 Uafgjort 6.75 Siena 14.00

På papiret ligner dette en ensidig affære. Juventus ligger nummer ét i tabellen og er forsvarende mestre. Siena ligger nummer 18 og har fire point op til den solbeskinnede side af nedrykningsstregen. Men hvis du er ude efter et alternativt perspektiv, så får du det her: Indtil videre i 2013 har Juventus kun samlet 11 point sammen i syv kampe. Siena har fået 10.

Det mest sandsynlige resultat er naturligvis stadig hjemmesejren til Juventus, men uafgjort til 6.75 er måske ikke så usandsynligt som først antaget. Mit spilforslag vil imidlertid være at satse på, at Sienas angriber Innocent Emeghara kommer på scoringstavlen til odds 4.70. Han har scoret fire gange i tre startoptrædener, siden han kom til klubben på lån fra Lorient i januar.


Parma 2.10 Uafgjort 3.30 Catania 3.45

Catania skal bare have 10 point fra sine resterende 11 kampe for at gøre denne Serie A-sæson til den mest succesrige i klubbens historie. Hvis alle de kampe skulle spilles på fremmed græs, ville man næppe levne sicilianerne mange chancer; 10 point er det blevet til i 12 udekampe i denne sæson. Parma har mistet point for nylig mod Juventus, Napoli og Genoa, men til odds 2.10 vil jeg satse på, at de kommer tilbage på sporet denne weekend.
 

Inter 3.05 Uafgjort 3.35 Milan 2.25

Hvis dette Milan-forsvar kan holde Leo Messi & Co. væk fra målet, hvor meget håb er der så for et Inter-hold uden sin bedste angriber? Antonio Cassanos spektakulære trøstemål i slutningen af sidste weekends ydmygelse mod Fiorentina kunne ikke skjule angrebets tandløshed i fraværet af Diego Milito. Endnu mere bekymrende har det været at se et forsvar, der ikke mangler nogen af stamspillerne, men som modstod Fiorentinas angreb dårligere, end Silvio Berlusconi modstår fristelser.

Milan er det mest formstærke hold i Serie A, hvilket ikke er så nyt et fænomen, som man måske skulle tro. Mario Balotellis ankomst har uden tvivl gjort holdet godt, men Rossoneri har fået flere point end noget andet hold i rækken siden midten af oktober. Milan-sejren giver mening til odds 2.25.


Mandag


Udinese 3.05 Uafgjort 3.25 Napoli 2.3

En slatten exit fra Europa for Napoli, der tabte 0-5 sammenlagt til Viktoria Plzen, kan ikke have gjort noget godt for holdets moral. Syditalienerne har nu ikke vundet i fire kampe i træk i alle turneringer. Der er ikke tale om det stærkeste Udinese-hold, vi har set i de seneste år, men deres hjemmebaneform er fortsat stærk med bare et enkelt nederlag i sæsonen på Stadio Friuli. Igen ser X'et til odds 3.25 attraktivt ud.
 

Lazio 1.22 Uafgjort 6.00 Pescara 12.50

Vladimir Petkovic’ Lazio-mandskab gjorde det af med Borussia Mönchengladbach i Europa League, men er uden sejr i fem ligakampe. Pescara, der ligger nummer 19, kan være lige præcis, hvad der skal til, men da det ikke giver meget mening at spille på hjemmeholdet, vil jeg gå efter under 2.5 mål til 2.35. Jeg forventer ikke, at Pescara scorer, og det er sandsynligt, at et Lazio-hold uden Miroslav Klose kan få problemer med at finde nettet.


Klik her for at spille på alle weekendens kampe i Serie A.