Serie A: Temperamenterne vil slå gnister i Rom-derbyet


Lørdag


Juventus 1.12 Uafgjort 9.00 Pescara 20.00

Kampprogrammet kunne ikke have været meget bedre for Juventus, der skal op imod rækkens dårligste hold, mens storklubben slikker sårene efter at være blevet udspillet i München i den forgangne uge. Antonio Conte forventes at give en række spillere et hvil med øje på næste uges returkamp mod Bayern. Giorgio Chiellini og Andrea Barzagli er med sikkerhed ude på grund af karantæne. Uanset hvordan hjemmeholdet stiller op, så er det svært at forestille sig, at Juve taber point. Eftersom der ingen værdi er i at satse på 1-tallet, så overvej under 2,5 mål til odds 2.80.


Bologna 2.05 Uafgjort 3.05 Torino 3.80

I øjeblikket svinger Torino mellem clean sheet og det totale kaos. Holdets målløse kamp mod Palermo blev fulgt op af en 1-4-ydmygelse i Parma. En 1-0-sejr over Lazio før landskampspausen gik forud for sidste weekends 3-5-nederlag på hjemmebane mod Napoli. Kan vi deraf udlede, at Giampiero Venturas mandskab får et positivt resultat mod Bologna? Rossoblu ligger blot ét point over Torino i tabellen, men med tanke på at holdet kun har tabt én gang på hjemmebane i år - mod Juventus - så tror jeg, svaret er nej. Bologna-sejren er ikke ligefrem stor spilværdi med odds 2.05, men jeg satser alligevel på 1-tallet.


Søndag


Fiorentina 2.70 Uafgjort 3.15 Milan 2.60

Forlydender om at Mario Balotelli var blevet kåret til en af Time Magazines 100 mest indflydelsesrige personer i 2012 viste sig ikke at holde vand. Hans syv mål i lige så mange kampe har dog haft en stor indflydelse på Milans sæson, der fortsat ser ud til at kaste en Champions League-plads, der tidligere så umulig ud, af sig. Men Giampaolo Pazzini har også scoret otte mål siden begyndelsen af december, og Massimiliano Allegri vil prise sig lykkelig for at have ham til rådighed for første gang i en måned. Milan er flyvende, men Fiorentina har vundet de to indbyrdes opgør og har kun tabt én gang i hele sæsonen. Gæsterne har holdt buret rent i fire kampe i træk, men jeg kan ikke forestille mig, at det sker igen. Sats på over 2,5 mål til odds 1.90.
 

Catania 1.80 Uafgjort 3.40 Cagliari 4.25

Catania-angriberen Gonzalo Bergessio har beskrevet denne kamp som "det sidste tog", hans hold kan nå, hvis man øsnker at komme i Europa efter sommerferien. Men det bliver ikke nemt at få en billet. Cagliari har kun tabt én gang i sine seneste 11 kampe. Jeg vil satse på udeholdet på dobbelchancen til odds 1.90.

Sampdoria 1.90 Uafgjort 3.30 Palermo 4.10

Ifølge klubbens ejer, Maurizio Zamparini, har Palermo kun 30 pct. chance for at overleve i den bedste række. På den anden side var holdets odds for at slå Roma i sidste weekend endnu højere. Palermos overraskende sejr over Giallorossi gør, at sicilianerne kun er tre point fra Genoa på 17. pladsen, men chancen for at afstanden bliver mindre denne weekend, er ikke stor. Palermo har ikke vundet en udekamp i over et år. Sats på hjemmesejren.

Siena 2.35 Uafgjort 3.15 Parma 3.10

Du finder ikke en billigere billet til en kamp i en af Europas store ligaer i denne weekend. Sienas direktør, Stefano Antonelli, annoncerede tirsdag, at sæsonkortholderne kan tage to venner med til Stadio Artemio Franchi for bare 50 eurocent per styk. Klubbens anfører, Simone Vergassola, har opfordret tilhængerne til at tage imod tilbuddet, så de kan hjælpe holdet, der for første gang i sæsonen har en mulighed for at slippe ud af nedrykningszonen.

Denne kamp kan muligvis være en af de bedste chancer, hans hold får, mod et Parma-mandskab, der bare har fået ni point på fremmed græs i sæsonen. Jeg satser på 1-tallet til 2.35.

Udinese 1.80 Uafgjort 3.40 Chievo 4.50

Stadio Friuli er et vanskeligt sted at besøge for at ethvert hold - ikke mindst når man mangler fire af sine bedste forsvarsspillere. Chievos Boukary Dramé, Marco Andreolli og Dario Dainelli er alle i karantæne, mens Nikos Spyropoulos er skadet. Udineses Antonio Di Natale er trænet i at drage fordel af usikre forsvarskæder, men han har kun scoret én gang siden 13. januar. Luis Muriel har scoret to gange i sine seneste tre optrædener, og han er nok et bedre bud på en målscorer til odds 2.30.

Inter 1.70 Uafgjort 3.50 Atalanta 5.00

Utroligt så meget der kan ske på et døgn. Onsdag fejrede Inter sejren over Sampdoria, der bragte holdet à point med Lazio på femtepladsen og dermed genoplivede drømmen om Champions League næste sæson. Mindre end 24 timer senere kom det frem, at Rodrigo Palacio, der scorede begge målene i den kamp, var blevet ramt af en skade, der nok holder ham ude i tre uger.

Diego Milito er ude resten af sæsonen, så det er ikke mange valgmuligheder, Inter har i offensiven. Tommaso Rocchi, der er 35 år og ikke har scoret, siden han skrev kontrakt med Inter i januar, kan ikke levere den samme kvalitet som spydspids. Atalanta ligner pludselig et frsitende bud på dobbeltchancen til 2.05.

Napoli 1.35 Uafgjort 4.50 Genoa 8.90

Genoa greb ikke den store chance for at lægge afstand til nedrykningszonen sidste weekend, hvor det blev til en uafgjort mod Siena, der ligger nede som nummer 18. Det bliver kun sværere søndag aften ude mod et Napoli-hold, hvor topscorer Edinson Cavani endelig ser ud til at have fundet sigtekornet igen. Uruguayaneren giver odds 1.70 som målscorer mod det fjerdedårligste forsvar i ligaen.


Mandag


Roma 1.95 Uafgjort 3.45 Lazio 3.65

Derby della Capitale. Kan Roma sætte en stopper for en stime af tre nederlag i den kamp, der betyder mest i hovedstaden? Hvordan reagerer Lazio efter Europa League-nederlaget til Fenerbahce? Og vigtigst af alt: Hvad mente Roma-ejeren, James Pallotta, da han lovede at dukke op i et "særligt outfit"?

Roma har vundet alle de tre kampe, hvor Pallotta har været til stede på Stadio Olimpico, og Lazios form - to sejre i 10 kampe - giver bare endnu mere grund til optimisme for Giallorossi. På den anden side: Miroslav Klose kan spille sin første kamp for Biancocelesti siden 2. februar. Han spillede kun et kvarter i sidste weekends kamp mod Catania, men i det tidsrum vendte Lazio 0-1 til 2-1.

Rom-derbyer er mildt sagt uforudsigelige, men én ting, som vi har kunnet regne med i de seneste mange udgaver, har været manglende disciplin fra aktørerne. I de seneste fire derbyer er der blevet uddelt syv røde kort. Jeg sætter mine penge på endnu ét mandag aften.
 

Klik her for at spille på alle rundens kampe i Serie A hos Unibet.