AaB og Brøndby deler pointene i nervepirrende nøglekamp


Manglende stabilitet har været nøgleordet for både AaB og Brøndby IF, der mødes i søndagens sene Superliga-kamp. Resultatstatistikkerne 5-7-5 og 8-3-6 siger det hele om et efterår, hvor ingen af de to traditionsklubber kunne finde den rytme, der skal til for at etablere sig som en del af toppen af den bedste danske række. Derfor går de forsvarende mestre og vestegnsklubben ind til forårspremieren som henholdsvis nummer syv og fire.

Fem point skiller klubberne, og fem er også antallet af ligakampe, som Brøndby har spillet i træk i Aalborg uden at vinde. Sidst de to hold mødtes (i begyndelsen af november), var det imidlertid BIF, der vandt. 2-1-hjemmesejren kom i hus efter en nervepirrende afslutning, hvor aalborgenserne med større skarphed havde fået point med hjem fra den københavnske vestegn.

Der er tale om et opgør med stor signalværdi for begge hold; AaB skal bevise, at man stadig kan måle sig med de på papiret stærkeste mandskaber i Superligaen, mens gæsterne fra Brøndby skal vise, at man kan vinde på udebane. Thomas Frank & Co.'s udebanestatistik er elendig (1-2-5), og hvis der ikke kan skrabes flere point sammen på fremmed græs i foråret, så kommer de blågule ikke i nærheden af top-3.

"Opgøret mod Brøndby er én blandt mange nøglekampe i dette forår, hvor vi har ambitioner om at komme længere op i tabellen, og i den sammenhæng er det påkrævet med en god start med point på kontoen i den første kamp", siger AaB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

Kent Nielsen har utvivlsomt arbejdet hårt med sin offensiv vinteren igennem efter et efterår, hvor de rødhvide skuffede stort, hvad antallet af mål angik. 16 mål i 17 kampe er ikke en doublevinder værdig, og pt. er det kun nummer sjok, Silkeborg IF, der har lavet færre mål i denne sæson - ikke just et hold, som aalborgenserne vil måle sig med i disse år. AaB har dog scoret i sine seneste 12 ligakampe mod netop BIF.

AaB kom skidt i gang med året, da nordjyderne tabte 1-3 til Club Brugge torsdag aften, men det var en god "test" for spillerne inden søndagens kamp.

Det faktum at ingen af holdene kan bruge uafgjort til noget, er naturligvis med til at gøre kampen yderligere interessant, og vi forventer en tæt og fysisk hård duel mellem to klubber, der har meget at bevise i denne sæson. AaB kom skidt i gang med året, da nordjyderne tabte 1-3 til Club Brugge torsdag aften, men det var en god "test" for spillerne inden søndagens kamp.

Brøndby har vist mere end AaB hidtil i Superliga-sæsonen, men aalborgensernes disciplinerede defensiv (fem indkasserede mål i ni hjemmekampe) sammenholdt med BIF's udebanekompleks gør, at vi satser på den pointdeling, som ingen af de to klubbers trænere, spillere eller tilhængere på forhånd vil være tilfredse med. 1-1 er vores resultattip til odds 6.75.

Hjemmeholdet må undvære Nicolaj Thomsen, Lukas Spalvis, Jacob Ahlmann og Donny Gorter.

Gæsterne drager vestpå uden Ariel Nuñez og Elba Rashani.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.20

LÆS MERE: Følg vores omfattende blogdækning af Superligaen!