Både FC Nordsjælland og Randers lever med uafgjort i forårspremiere


Ikke mere snak. Eller rettere: Nu kommer der endelig handling bag alle vinterens kloge ord om dette og hint i Superligaen, når FC Nordsjælland sammen med Randers FC fredag aften skyder forårssæsonen i landets bedste række i gang. Ord er jo netop, hvad vi gør os i på denne blog, når vi analyserer Superliga-kampene og forsøger at komme med et kvalificeret bud på resultatet. Om de så er kloge, ordene, må være op til den enkelte læser at bedømme.

Træner Ólafur Kristjánsson har endnu til gode at sætte sit afgørende postive aftryk for Farum-holdet, der efter en ustabil efterårssæson befinder sig på femtepladsen i tabellen med seks point op til Randers FC på tredjepladsen. Spillet har i perioder set fint ud, men når man kun kan score 19 mål i 17 kampe, så koster det point, at defensiven slår revner med 20 indkasserede scoringer i samme periode (femteflest i Superligaen).

Det bliver spændende at se, hvordan de rødgule vil klare sig uden såkaldte kulturbærere som Anders Christiansen, Søren Christensen, Morten Nordstrand og Kasper Lorentzen, som alle har forladt klubben denne vinter. Umiddelbart er det ikke noget, der vil stabilisere et hold, som i sine seneste fem ligakampe har tabt to, spillet to uafgjort og vundet én.

"Set udefra kan det virke, som om holdet er blevet svækket. Og vi har da mistet erfaring", indrømmer træner Kristjánsson til Politiken og fortsætter:

"Jeg kan fokusere på det, vi har mistet, eller jeg kan fokusere på at arbejde med det, vi har, og som der er masser af potentiale i. Der vælger jeg vej nummer to. Den første kan jeg ikke bruge til noget som helst".

LÆS MERE: Blogredaktøren ser frem mod foråret i Superligaen!

Måske den islandske træner, der bl.a. har hentet to landsmænd til klubben i form af Baldvinsson og Thórarinsson, kan bruge FCN's statistik mod netop RFC til noget; det er således endnu ikke lykkede randrusianerne at sejre i Farum i 14 forsøg i Superligaen. Syv af de 14 kampe er endt med hjemmesejr, mens tre af de syv uafgjorte kampe er kommet i de seneste fire indbyrdes opgør på Farum Park. Uafgjort (0-0) blev det også, sidst klubberne mødtes, i Randers i oktober.

I det hele taget har FCN haft et godt kram på RFC de seneste år, og vi skal helt tilbage til marts 2011 for at finde den seneste sejr til de lyseblå over Farum-klubben. Tigrene havde imidlertid mere end svært ved at lukke de tætte kampe i efteråret, og alt tyder på, at det bliver en ganske lige affære i forårspremieren fredag aften, når værterne skal op imod rækkens bedste defensiv (11 indkasserede mål i 17 kampe).

Gæsterne er plaget af karantæner og vil sagtens kunne leve med ét point på en tricky udebane. Hjemmeholdet befinder sig i en overgansfase, hvor træner og spillere kæmper hårdt for at finde identiteten på banen. Det stinker ærligt talt af det sjette uafgjorte resultat i otte indbyrdes opgør, og X'et fredag aften er pt. sat til odds 3.15. Der vakles lidt mellem 0-0 og 1-1, men klubberne er aldrig gået målløse fra banen i Farum, så 1-1 bliver vores resultattip til odds 6.75. Under 2.5 mål giver odds 1.52.

FC Nordsjælland må undvære Uffe Bech.

Randers har Mads Agesen og Mikael Ishak i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.15