Bleskiftende Morten 'Duncan' Rasmussen: Jeg skal være topscorer


Morten 'Duncan' Rasmussen er blevet voksen. Sådan skulle det naturligvis også gerne være, når man er fyldt 28 år, vil nogen måske sige. Ikke desto mindre er den tidligere AGF-, Brøndby-, AaB- og Celtic-angriber for nyligt blevet far, og derfor er de tre ugers ferie, som FC Midtjylland har bevilget spillerne, ikke blevet brugt på at rende rundt og spille fandango på sydeuropæiske sandstrande for Duncans vedkommende.

Den slags overlader han til truppens yngre elementer for i stedet at lade op til den kommende sæsons strabadser hjemme i familiære omgivelser:

"Jeg er blevet familiefar, så jeg har brugt tiden derhjemme med min familie, så det er ikke fordi, jeg har de store sommerferieminder at fortælle om. Bleskift er vist alt, det er blevet til", siger Morten 'Duncan' Rasmussen til Unibet.

"Vi har allesammen forskellige måder, vi slapper af på. Der er nogen, der bedst kan lide at tage til Sunny Beach og give den gas, og så er der nogle, der foretrækker at tage til stranden med familien. Det tror jeg, er meget forskelligt. Jeg kan bedst lide at slappe helt af, koble fra og ikke skulle snakke med journalister."

I modsætning til vinterpausen er sommerferien for spillerne i Superligaen meget kort, og FCM's førsteholdstrup har for eksempel allerede været i gang med træningen i et par uger. Desuden foregår en sommerferie ikke helt, som vi andre kender det.

"Man får et program med hjem, der fortæller én, hvornår man skal løbe, og hvornår man skal styrketræne. Som spiller ved man jo godt, at klubben nok ikke bliver så tilfreds med én, hvis man kommer tilbage fra ferien og har taget 10 kilo på", siger Morten  'Duncan' Rasmussen, der dog understreger, at sommerpausen giver et nødvendigt afbræk i hverdagen, der normalt består af faste mødetider, træning og kamp:

"Man når at slappe af mentalt. Fysisk når man det ikke rigtig. Man løber og træner, så man når ikke at miste så meget af sin fysiske form. Men rent mentalt er det dejligt at koble af og få nogle uger, hvor man ikke skal se på de samme mennesker og høre på den samme træner. Så er man klar til at gå i gang igen".

Og der er ingen tvivl om, at FCM får brug for Morten 'Duncan' Rasmussen i den sæson, der lurer lige om hjørnet. Den ambitiøse midtjyske fusionsklub sluttede som nummer seks i den forgangne sæson og missede lige nøjagtig billetten ud i Europa, der i stedet gik til Duncans tidligere klub AaB.

"Da kampen i sidste spillerunde blev fløjtet af, og AaB havde scoret i sidste minut, var vi selvfølgelig lidt skuffede, men når man kigger overordnet på det, så var vi tilfredse med vores forår. Det var i efteråret, vi smed vores chancer for at få den plads i Europa væk", siger han og forsøger at forklare nedturen i efteråret:

"Der var kommet nogle nye spillere til klubben, og vi kunne ikke få spillet til at fungere. Vi lukkede for mange lette mål ind, men de ting fik vi rettet i vinterpausen. Vi spillede ikke prangende i alle vores kampe i foråret, men vi holdt modstanderne fra at score, og jeg tror, vi scorede i stort set alle de kampe, vi spillede. Så hvis vi kan holde nullet i de kampe, hvor vi ikke spiller særlig godt, så er der ikke så langt til de tre point. Det var det, vi var gode til i foråret."

FCM scorede ganske rigtigt i alle kampene i foråret og tabte kun én af sine sidste otte ligakampe (mod netop AaB), men for målræven Duncan var der personligt ikke meget at juble over. Fem mål blev det til i 27 optrædener for ulvene, og det er hans laveste målgennnemsnit i landets bedste række siden sæsonen 2003/04, da han spillede i AGF's hvide trøje. Der er med andre ord et godt stykke op til den Duncan, der bankede 15 sæsonkasser i nettet for BIF i 2006/07. Men nu skal der nye bolde på suppen, lyder det fra angriberen:

"Jeg har ikke givet mig selv et præcist antal mål, jeg skal score, men det skulle gerne blive bedre end i sidste sæson. Det kan næsten heller ikke blive dårligere. Jeg skal bare ramme min gamle form, og så er jeg sikker på, at jeg nok skal få scoret en masse mål. Det skal være markant bedre end i sidste sæson", siger han og lufter sine ambitioner:

"Jeg skal blive topscorer i klubben. Hvis man som angriber spiller hver gang, så skal man også blive topscorer. Det skulle jeg gerne blive. Ellers er det vel ikke godt nok. Det kan være, vi har en midtbanespiller, der scorer 20 mål. Så kan det måske være okay, hvis jeg nøjes med lidt færre mål. Men hvis man spiller fast og har ambitioner, så skal man også være topscorer."

Klar tale fra Morten 'Duncan' Rasmussen, der under interviewet med Unibet har holdkammerat Jesper Juelsgård siddende ved siden af sig. Det store forvarstalent, der i foråret forlængede aftalen med FCM, er én af dem, der har brugt sin sommerferie under sydens sol, fortæller Duncan:

"Jamen, han er jo den helt store kanon, så han har helt sikkert været i udlandet. Julle, kom bare...", siger angriberen og giver for en kort bemærkning ordet til sin fire år yngre kollega:

"Jeg har været i Grækenland, og det har bare været ren afslapning", fortæller Juelsgård, inden Duncan kækt bryder ind:

"Du kan godt høre, at det går godt for nogen i klubben, ikke?"
 

Klik her for at se Unibets odds på den kommende Superliga-sæson

Klik her for at læse artiklen 'Superligaen i bakspejlet: Pilen peger fremad for FC Midtjyllands ulve'