Esbjergs rutsjebanetur fortsætter mod skrækmodstanderen FC Midtjylland


De første par uger af fodboldåret 2015 har været lidt af en rutsjetur for Esbjerg, der efter den overbevisende 3-1-udesejr i Silkeborg i forårspremieren ramte bunden i den forgangne weekend, da vestjyderne foran egne tilhængere tabte med de samme cifre til AaB. Torsdag aften var det så igen ved at gå galt mod aalborgenserne - denne gang i DBU Pokalen - men med fire mål efter pausen avancerede EfB til semifinalerne.

Søndag eftermiddag bliver Niels Frederiksens udvalgte så kastet for ulvene, når Superligaens førerhold, FC Midtjylland, venter i Herning. Midtjyderne har bygget den store succes i denne sæson på eget græs og står inden opgøret mod EfB noteret for 10 sejre ud af 10 mulige. Læg dertil, at netop EfB er lidt af en yndlingsmodstander for FCM, der ikke har tabt til de blåhvide i de seneste 10 indbyrdes ligaopgør, hvoraf de seks er vundet.

"FC Midtjylland spiller et meget fysisk og direkte spil og lægger et enormt tungt pres på modstanderne. Samtidig spiller holdet meget dedikeret. Vi skal spille klogt og være klar til en masse duelspil, krig og fysisk styrke", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Gæsternes træner må erkende, at hans høje bagkæde blev overløbet alt for ofte i nederlaget til AaB, men søndagens kamp vil med garanti blive ganske anderledes, eftersom hjemmeholdet vil presse tungere, end de danske mestre gjorde eller kunne i Esbjerg. Det skal i den kontekst blive interessant at se, hvordan EfB, der ofte satser på højt og aggressivt pres, vil tackle det offensivt tænkende hjemmehold.

Statistikken taler sit eget tydelige sprog, og det samme gør tabellen: FCM er storfavorit mod rækkens nummer ni, der kun har vundet to udekampe i denne sæson. Efter 0-3-nederlaget i Parken i efterårets sidste kamp samt 1-1-resultatet på pløjemarken i Brøndby står FCM blot noteret for én sejr i de seneste tre ligakampe. Det skal Glen Riddersholms guldfavoritter lave om på søndag, og det tror vi også, de gør.

Vi forudser en gentagelse af resultatet på den samme bane i efteråret og satser på en 2-0-sejr til hjemmeholdet, hvilket giver odds 8.00. Handicapsejren til FCM med 0-1 er derimod sat til odds 2.95.

Hjemmeholdet må undvære Pione Sisto, Eyjolfur Hedinsson, Kristoffer Olsson, Mikkel Duelund, Frederik Møller og Francis Dickoh.

Gæsterne er uden Mick van Buren og Mikkel Vestergaard.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at FCM vinder kampen til odds 1.72

Se med herunder, hvor Mikkel Bischoff og Per Marxen giver spiltips på kampen:

LÆS MERE: Find Din Klub På Vores Superliga-Formbarometer!