FC København besejrer kriseramte Brøndby i taktisk derby


Ærkerivalerne FC København og Brøndby IF står søndag eftermiddag over for hinanden for 71. gang i Superligaen, og det er gæsterne fra hovedstadens vestegn, der har revanche til gode, efter at de hvidklædte i september vandt 1-0 på nationalarenaen. I det hele taget har BIF haft det mere end svært mod FCK i Parken de senere år, og hjemmeholdet har fået point i de seneste 15 derbyer på Østerbro.

Vi skal ganske vist helt tilbage til september 2004 for at finde den seneste BIF-ligasejr på udebane mod Løverne, men de blågule har trods meget modgang kæmpet sig til to gange uafgjort i de seneste fire kampe i Parken.

Hjemmeholdet går ind til New Firm med en lang pokaldyst i ben og hoveder, men sejren efter straffesparkskonkurrence torsdag aften i kvartfinalen mod Randers FC var en vigtig succesoplevelse efter det meget skuffende 0-1-resultat i Odense weekenden forinden. Nederlaget til OB var givetvis lig med det endegyldige farvel til guldet for et FCK-hold, der har meget svært ved at score for tiden.

Også BIF kommer med en 120 minutter lang pokalkamp i bagagen, og selvom gæsterne har haft et døgn mere at restituere i i forhold til værterne, så gjorde 4-2-nederlaget i Haderslev mod SønderjyskE ondt på Thomas Frank & Co., der havde store ambitioner om at klare sig godt i DBU Pokalen, nu hvor medaljerne synes langt væk.

"Begge hold kommer med 120 minutters pokalfodbold i benene, men jeg tror ikke, at det fysiske betyder alverden, når det går løs på søndag", siger FCK-træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Jeg tror mere, at vi har fået et mentalt boost af sejren i går (torsdag, red.), men når det er sagt, så havde jeg da hellere set, at vi havde afgjort det på alle vores chancer i den ordinære kamp".

På hjemmebane har Ståle Solbakkens mandskab spillet med musklerne i ligaen de seneste spillerunder, hvor det er blevet til tre sejre med clean sheet - ikke mindst i efterårets sidste kamp mod førerholdet FC Midtjylland (3-0). 0-3-fadæsen på eget græs mod Hobro i august synes med andre ord langt væk på nuværende tidspunkt.

Bortset fra hjemmeholdets uskarpe offensiv er der ikke umiddelbart noget, der taler for 2-tallet i søndagens derby. BIF kommer til Parken med en frygtelig udebanestatistik (1-2-6), som kun nedrykningskandidaterne Silkeborg IF og FC Vestsjælland kan undergå. Én sejr i fire kampe (fem hvis vi tæller pokalturneringen med) fortæller historien om et BIF-hold, der i øjeblikket slet ikke kan leve op til forventningerne.

"Derby-kampene er lidt som pokalkampe forstået på den måde, at de har deres eget liv. Uanset hvor i tabellen holdene ligger, så er disse kampe stort set altid intense og tætte", siger BIF-træner Thomas Frank til klubbens hjemmeside.

Statistikken taler hans sag, eftersom kun ét af de seneste syv derbyer er endt med en sejr på mere end ét mål (3-1 til FCK i Brøndby i december 2013), og trods fraværet af en håndfuld karantæneramte stamspillere ville det da også undre os, hvis ikke udeholdet kæmper og slås det bedste, de har lært. Uafgjort vil være en lille sejr, og presset er uden tvivl størst på Ståle Solbakken og nordmandens udvalgte.

Bortset fra Nicolai Jørgensen har FCK ikke vist mange positive offensive takter de seneste kampe, og heller ikke han viste træfsikkerhed i hverken Odense eller mod RFC i torsdags. Gæsterne skal næppe frem og risikere noget, og det kan meget vel udvikle sig til lidt af en stillingskrig, hvor målet/målene først kommer, når trætheden begynder at melde sig efter pausen.

Vores bud på et resultat er endnu en 1-0-sejr til hjemmeholdet FC København til odds 6.25. X/1 i Halvleg/Fuldtid er sat til odds 4.60, étmålssejren til hjemmeholdet kaster odds 3.70 af sig, mens under 2.5 mål giver odds 1.61. Så er der lidt til enhver smag på bettingfronten.

Hjemmeholdet må fortsat undvære de skadede spillere Björn Sigurdason, Bashkim Kadrii, Kevin Foley og Kris Stadsgaard, mens reservemålmand Johan Wiland døjer med sygdom.

Gæsterne har Johan Elmander, Thomas Kahlenberg, Christian Nørgaard og Dario Dumic i karantæne, mens Elbasan Rashani fortsat er skadet.

1, X eller 2?
Sats på, at FC København vinder kampen til odds 1.75

Se med herunder, hvor Mikkel Bischoff og Per Marxen giver spiltips til derbyet:

LÆS MERE: Find Din Klub På Vores Superliga-Formbarometer!